Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣΆσχετοι καλαμοκαβαλάρηδες επίδοξοι εξουσιαστές Μαυρογυαλούροι, νάρκισσοι μεσσίες,  χυδαίοι και κυνικοί ψηφοθήρες, λασπολόγοι αμοραλιστές συκοφάντες, δολοφόνοι χαρακτήρων,  κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας που θεωρούν κάθε άλλη άποψη - εκ προοιμίου και χωρίς συζήτηση -  κίνδυνο για το δικό τους μικρόκοσμο.

Επαγγελματίες αριστεροί, καρεκλοκένταυροι που δεν αρκούνται σε έναν ρόλο και προσπαθούν να κρατήσουν κάτω από την ίδια μασχάλη το καρπούζι του κεντρικού πολιτικού στελέχους, του κομματικού ινστρούχτορα, του κομματάρχη του αρχηγού ή του κορυφαίου στελέχους,  του υποψήφιου βουλευτή  ή του επαγγελματία συνδικαλιστή με αυτόν του αυτοδιοικητκού,

.... κέρασαν στο παρελθόν υπό άλλες συνθήκες, κερνάνε και τώρα πίκρα και απογοήτευση τον απλό πολίτη της παράταξης, εκείνον που δεν θα είναι ποτέ με την συντηρητική πλευρά και τις επιλογές της ή τα παρακολουθήματά της και ζητά την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Από την μια πλευρά οι ρεαλιστές.
Έτοιμοι να σκοτώσουν την μάνα τους για να πάνε εκδρομή με το ορφανοτροφείο.
Εκείνοι που σαν έτοιμοι από καιρό υποκύπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη στα κελεύσματα παράδοσης και υπαναχώρησης των "φωτισμένων" της συντηρητικής πλευράς για να έχουν ήσυχο το κεφαλάκι τους, όσο κάθονται στην εξουσιαστική καρεκλίτσα, με την ανοχή και το φιλικό κτύπημα στην πλάτη των καθεστωτικών τοποτηρητών του βαθέος κράτους.

Παραδομένοι και μοιραίοι ακούν με ανακούφιση την συμβουλή των συστεμικών "μάζεψε τα σκουπίδια, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ για να μην δεσμεύσεις τον επόμενο,  βάψτε και με μπογιά τους αθλητικούς χώρους , κάνε και λίγο εθελοντισμό, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, γι' αυτά σε έχουμε, αφήστε τα άλλα είναι για μεγάλα παιδιά, εμείς είμαστε εδώ, θα σας έχουμε στην διάθεσή σας μερικούς γλείφτες που θα σας λένε ότι δεν χρειάζεστε χρώμα στην πολιτική σας αφού θα σας ψηφίσουν οι ... άχρωμοι που δεν τους νιάζουν τα χρώματα και οι πολιτικές. Οι οποίοι είναι συνήθως ΔΕΞΙΟΙ ή ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ με φερετζέ του ακομμάτιστου. Και στο τέλος θα ψηφίσουν βέβαια τον δικό τους και θα πάρεις τα ..... ίδια τους.

Αλλά κυρίως  μάζευε λεφτά από τους δημότες με κάθε τρόπο. Φόρους, πρόστιμα, κλήσεις, τραπεζοκαθίσματα, Χριστούγεννα και πρωτοχρονιές ΜΑΖΕΥΕ ΛΕΦΤΑ  .....

Λεφτά στην τράπεζα για να έχει επιλογές ο δανειστής από πού θα τα πάρει. Και μην φοβάσαι. Αστους να λένε.

Αν τα κάνεις αυτά εμείς θα πυροβολούμε στον αέρα κάθε αντίθετη φωνή, θα σου στήνουμε έτσι το σκηνικό ώστε να κερδίζεις τις εκλογές. Από τσιράκια άλλο τίποτα. Έχουμε μπόλικα.

Όλοι οι τρελοί και αγάμητοι την έχουν δει παράγοντες που παίζουν την αυτοδιοίκηση στα δάκτυλα γιατί "έχουν πληροφόρηση από τα μέσα". ΨΩΝΑΡΕΣ που το "μέσα" τους κάνει ό,τι θέλει.

Από την άλλη πλευρά συμπλεγματικοί με την ιδεολογική καθαρότητα.
Εγωιστές, επαγγελματίες, ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ πουλώντας επανάσταση έχουν μόνο έναν χαβά: ΜΗΝ ΛΕΡΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ Η ΑΞΙΑ τους στο επαναστατικό χρηματιστήριο. Αιώνιοι - εκ του ασφαλούς - κριτές των πάντων και έμποροι της ασάφειας.
ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ επαγγελματίες της ασφάλειας του περιθωρίου.

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ."

Αφού ψηφίσαμε τα κέρατά μας τώρα ας ξαναγίνουμε επαναστάτες να μπορούμε να κρίνουμε, να πετροβολούμε, να συκοφαντούμε, να κάνουμε "αγώνα" εκ τους ασφαλούς.

Όραμά μας η αυτοδιοίκηση στην Λατινική Αμερική.

Ξύστα στον γκασμά! Είμαστε με το κόμμα που δεν συμβιβάζεται αλλά  ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!

Παλαβαμάρες.

Σε τι είπαν και  λένε όλες οι φιλές της καγαριστεράς όχι;

Σε μια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ προγραμματικού χαρακτήρα που θα καθορίσει ένα ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΈΝΟ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που θα υποσχεθεί η κεντροαριστερά και η καργαριστερά στον πολίτη και θα του ζητήσει την στήριξή του σε αυτό.

Και θα κριθεί από τον βαθμό επίτευξης ΣΤΟΧΩΝ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΤΣΙ;
Όποιος θέλει να πάει για βουλευτής, να πάει για βουλευτής.

Ένα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που δεν το ήθελαν ούτε οι αρχηγάρες των καθεστωτικών κεντροαριστερών παρατάξεων ούτε των καργαριστερών.

Κάθε αρχηγάρα που είναι κοντά στην εξουσία θέλει να αποφύγει να έχει δεσμεύσεις που τις ξέρει ο μπαμπουίνος.
Προτιμάει την ασάφεια ώστε να έχει λυμένα τα χέρια του να διοικεί όπως γουστάρει.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ "Ο,ΤΙ ΚΑΤΣΕΙ" στην σύγχρονη, ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΕΔΩΚΑΙΣΑΡΝΤΑΧΡΟΝΙΑ εκδοχή του.

Αυτό το μοντέλο ήταν και  είναι αποδεκτό από τους συντηρητικούς. Μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι.
Ο "λαοπρόβλητος" αρχηγός έχει ευθεία, προσωπική, καταπρόσωπο, σχέση με τον λαό (και τις κούκλες στις βιτρίνες)

Στο από δω στρατόπεδο αυτό δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό. Απαιτούνται πιο συλλογικά μοντέλα και λιγότερη "δημιουργική ασάφεια".

Στον δήμο Χαλανδρίου - αν μας είχαν ακούσει στον ΣΥΡΙΖΑ - σήμερα θα είχε αποφευχθεί το σούργελο.

Γιατί ίσως είχαμε πείσει ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ λιγότερες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Και ίσως το πρόγραμμα της παράταξης με βάση το οποίο θα έκριναν την διοίκηση της αριστεράς οι πολίτες να ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ και τελικά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, πολύ πιο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ από την ακατάσχετη παπαρολογία.

Το ξέρουν αυτό ΟΛΟΙ σήμερα.
Πρέπει όμως να έχουν και το θάρρος και την πολιτική εντιμότητα ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου