Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί οι σοσιαλπατριώτες στηρίζουν Τσίπρα – Ποιος ο εθνικός κίνδυνος από ένα πιθανό «ατύχημα»

Τον Αλέξη Τσίπρα στηρίζει ανοιχτά ο Στέφανος Τζουμάκας, ένα ακόμα στέλεχος της αριστερής πατριωτικής πτέρυγας του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν έγινε ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχεδόν κανένας σοσιαλιστής δεν εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ (μεγάλη συζήτηση το γιατί), συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι σοσιαλιστές της κυβέρνησης Τσίπρα (να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό), ωστόσο, ο Στέφανος Τζουμάκας δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράζει τη στήριξή του στον Πρωθυπουργό.

Ο Στέφανος Τζουμάκας έδωσε το παρών σε κυβερνητική εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το τριετές σχέδιο για την μεταρρύθμιση του κράτους.

Ο πρώην υπουργός, κάθισε δίπλα του τον Παύλο Πολάκη και όταν έφτασε η ώρα χαιρέτισε εγκάρδια τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά παρά δίπλα ήταν το άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, όσο ο πρωθυπουργός μιλούσε για τα… επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως την ίδρυση του ΑΣΕΠ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, των ΚΕΠ και την καθιέρωση της Διαύγειας.

Να σημειωθεί ότι η σκληρή ανδρεοπαπανδρεϊκή πτέρυγα στην πλειονότητά της στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι βουλευτές που εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστοί ως σκληροί ανδρεοπαπανδρεϊκοί.

Και στην κοινωνία, η σοσιαλιστική βάση του παλιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, οι σοσιαλπατριώτες, υποστηρίζουν στην πλειονότητά τους τον Αλέξη Τσίπρα όχι γιατί έγιναν ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστοι έως καθόλου έγιναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την πατρίδα προέρχεται από τους σοσιαλφιλελεύθερους του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, που κατάντησε ΔΗΣΥ και τους νεοφιλελεύθερους του Κυριακού Μητσοτάκη.

Η οριζόντια νεοφιλελεύθερη-σοσιαλφιλελεύθερη διασύνδεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την οριζόντια συμπαράταξη της κοινωνικής δεξιάς (Καραμανλικής και λαϊκής) με τους σοσιαλπατριώτες και όσες πατριωτικές δυνάμεις έχουν απομείνει στην κομμουνιστογενή αριστερά.

Σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, που η Ελλάδα βγαίνει «μπροστά» ως σύμμαχος και η γεωπολιτική θα είναι εκείνη που θα μας «ξεχρεώσει» και όχι η λιτότητα, υπάρχει κίνδυνος εάν η χώρα πέσει από «ατύχημα» στα χέρια των σοσιαλφιλελεύθερων και νεοφιλελεύθερων να χαθεί και η τελευταία μας ευκαιρία για ανόρθωση και μεγαλείο, διότι οι φιλελέδες θα πάνε και θα την παραδώσουν στο Βερολίνο και στα άλλα αφεντικά τους.

Η σύγκρουση πλέον σχηματίζει δύο στρατόπεδα: τους πατριώτες από τη μία και τους παγκοσμιοποιητές από την άλλη. Οι σοσιαλπατριώτες το έχουν συλλάβει έγκαιρα αυτό και είναι ο λόγος που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικά και μόνο, υποθέστε τι μπορεί να είχε συμβεί στα μεγάλα μας εθνικά θέματα εάν δεν ήταν στο ΥΠΕΞ ο Νίκος Κοτζιάς, που ηγείται της σοσιαλπατριωτικού «ΠΡΑΤΤΩ»…

Υ.Γ.: Τα γκρουπούσκουλα της εθνομηδενιστικής «αριστεράς» του μεγάλου «φιλάνθρωπου» Τζορτζ Σόρος, όταν δεν είναι στον κόσμο τους είναι με τους παγκοσμιοποιητές.

http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου