Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος θα δικαστεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων του δήμου στο υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης, επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Σημειώνεται ότι η άρνηση του δημάρχου Χαλανδρίου προέκυψε ως αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι «εντέλλεσθε» είχαν υπογράψει πέντε δήμαρχοι (Χαλάνδρι, Πάτρα, Ζωγράφου, Λάρισα, Νίκαια) που εναντιώνονταν στην αξιολόγηση. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σίμος Ρούσσος: «Άργησαν λίγο αλλά δεν μας ξέχασαν. Σε δίκη λοιπόν την 1η Νοεμβρίου για το “εντέλλεσθε” δημάρχου και την μη παράδοση στοιχείων που θα οδηγούσαν σε 200 απολύσεις εργαζομένων στον δήμο Χαλανδρίου. Μεγάλη μας τιμή…»

Στο πλευρό του Δημάρχου Χαλανδρίου στέκονται ΟΛΟΙ οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου - αυτό επανεπιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ όπου εκδηλώθηκε η πρόθεση από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου κατά την ακροαματική διαδικασία.
(Θυμίζουμε ότι κατά την ανακριτική διαδικασία της υπόθεσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έχουν κληθεί και καταθέσει ότι ο δήμαρχος υλοποίησε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ, ως όφειλε να πράξει με βάση το νόμο).

Εκτός από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να καταθέσει ως μάρτυρας προσφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος - μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρης που εμφανίζεται ως επικεφαλής των ανταρτών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Μάλιστα ο κ. Καλομοίρης ενημέρωσε το ΔΣ ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία για στήριξη του Ρούσσου, επίσημα από την ΑΔΕΔΥ.

Παράπονο για την σιωπή της ΠΟΕ ΟΤΑ για το θέμα εξέφρασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

"Έχει ενημερωθεί η Ομοσπονδία;" ρώτησε ο Νταβίας; για να λάβει την απάντηση ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία δραστηριοποίηση των εργαζομένων στον δήμο.

"Η ΑΔΕΔΥ πάντως έχει ενημερωθεί" έρηξε το καρφί ο Γ. Καλομοίρης.

- "Ε προφανώς" του απάντησε ο Νταβίας. Για την ΠΟΕ ΟΤΑ ρωτάω. 

"Θα ασχοληθεί ο σύλλογος εργαζομένων τις επόμενες μέρες" ενημέρωσε το συμβούλιο η Λούλα Καρατζά που ήξερε τον προγραμματισμό του σωματείου.

Δικηγόρος υπεράσπισης του Ρούσσου στην υπόθεση θα είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου