Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία οι προτάσεις της διοίκησης του δήμου για την διαμόρφωση των δημοτικών τελών του 2018.

Την μείωση του 3% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ψήφισαν όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι με μόνες εξαιρέσεις την Λούλα Καρατζά και τον Γιώργο Θωμά.
Έτσι η συνολική μείωση των ανταποδοτικών τελών για την τρέχουσα δημοτική περίοδο έφτασε ήδη το 16% και αν σκεφτείς ότι του χρόνoυ είναι προεκλογική χρονιά ..... και βέβαια ο Συμεών θα κάνει τον Τσοβόλα το αποτέλεσμα της πενταετίας θα είναι μάλλον αξιοσημείωτο.
 (συγνώμη Πρόεδρε και Χρόνια Πολλά αλλά έχει μείνει η φράση, ξέρουμε ότι εσύ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕΣ ΟΛΑ).
Η Καρατζά δήλωσε ότι καταψηφίζει γιατί κατά την άποψη του ΚΚΕ η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να είναι δωρεάν για τον δημότη ενώ ο Γιώργος Θωμάς πρότεινε να γίνει μείωση 6% αντί 3% φέτος.

Ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων χώρων παραμένει στα ίδια περσινά επίπεδα.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε ακατανόητα αυξηθεί, και η πρόταση για παραμονή στα περσινά επίπεδα ψηφίστηκε από ολόκληρη την  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (Ρουσσικούς και Αντάρτες) - που δεν μπορούσαν να κάνουν βέβαια και αλλιώς αφού πέρυσι είχαν ψηφίσει την αύξηση και θα έπεφτε κράξιμο ξεγυρισμένο αν έκαναν οι αντάρτες φέτος του Καραμουρτζούνηδες, τους Κουρασαίους, τον Πράσσο (μόνο παρόντα από την Πριγκιπική παράταξη) και την παράταξη Λαδόπουλου.

Κατά ψήφισαν Καρατζά και Θωμάς ενώ λευκό ψήφισε ο Ακατανόμαστος και ο Θωμάς Βαρδουλάκης με το ίδιο σκεπτικό (χωρίς προσυνεννόηση όμως): Την λανθασμένη (κατά την γνώμη τους) περυσινή αύξηση.

Την μείωση 5% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα και τις άλλες δραστηριότητες (περίπτερα, καταλήψεις πεζοδρομίων, έλατα τα Χριστούγεννα, Διαφημιστικά events, μαγαζιά που απλώνουν στα πεζοδρόμια την πραμάτεια τους, πάγκοι μικροπωλητών, flea market και δεν συμμαζεύεται) ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ εκτός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και των κ. Καλομοίρη και Κιούση.

Την διατήρηση των τελών νεκροταφείου στα περυσινά επίπεδα ψήφισαν όλοι εκτός Καρατζά, Θωμά, Νταβία.

Την διατήρηση των (άλλων) τελών διενέργειας διαφήμισης στα ίδια υψηλά επίπεδα (δεν έχει γίνει ποτέ μείωση και μέχρι πρόπερσι γίνονταν συνεχείς αυξήσεις) δεν ψήφισαν Θωμάς και Νταβίας - που ζήτησαν την ίδια μείωση και γι΄αυτή την κατηγορία επαγγελματικών τελών.

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ της συγκεκριμένης ψηφοφορίας  και ΔΗΛΩΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗΣ  ΑΛΗΘΕΙΑΣ μεταξύ ..... "ΦΙΛΩΝ" είναι ότι η Καρατζά - που είχε καταψηφίσει ΟΛΑ τα δημοτικά τέλη σε αυτά ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ.

ΣΧΟΛΙΟ: Να διευκρινίσουμε ξανά ότι κάνουμε ειδική αναφορά στα τέλη διαφήμισης" αφού τα τέλη για άλλες καταλήψςι; δημοσίων χώρων μειώθηκαν κατά 5% (για χάρη των τραπεζοκαθισμάτων και της νύχτας βεβαίως, αφού είναι στην ίδια κατηγορία για καλή τους τύχη). 

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ή ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ;

Πάντως ΔΙΚΑΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν είναι!

Διότι δεν μπορεί ο ένας επαγγελματίας να "νοικιάζει¨" τον δημόσιο χώρο για να κάνει την δουλειά του με Α ποσό ανά τμ και ο άλλος με 2Α, γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ, ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να βαφτίζεται "αριστερό" από όσους μοιράζουν αριστερόσημα εκ του ασφαλούς, από όσους έχουν τα .... δεξιόσημα.

Αλλά όμως ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που αφήνει χώρο μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου και όσους κάνουν κόλπα για να μην πληρώνουν τίποτα στον δήμο αλλάζοντας συνεχώς εταιρικές μορφές και αφήνοντας ανεξόφλητα τα τέλη που - δήθεν - τους επιβάλλουν; 

Αυτό υπερασπίζονται με τόσο πάθος οι υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος της σημερινής διοίκησης του δήμου;

Και δεν έβαλα ΣΚΟΠΙΜΑ εισαγωγικά στο "υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος" γιατί τελικά ίσως δεν είναι όσο στημένοι πιστεύαμε με τις αρχικές τους ενέργειες, οπότε απλώς είναι πιο ΧΑΖΟΙ από ότι πιστεύαμε, οι μεγάλοι ΞΕΡΟΛΕΣ της αριστεράς και της προόδου.
Και άργησαν να .... "μπουν".

Χαίρεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου