Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ - ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Μας είδαν αλευρομένους και μας πέρασαν για μυλωνάδες!

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Άκου τώρα ρε φίλε και πες εσύ τι θα έκανες αν σε βάλω στην καρέκλα του δημοτικού σύμβουλα να ψηφίσεις για μένα αν έχεις να κάνεις με τέτοιους.

Στη προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ έγιναν όσα αναλυτικά σου έχω γράψει σχετικά με το ψήφισμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Η συνεδρίαση ήταν για την απόφαση για το δημαρχείου (που - παρεμπιπτόντως - ήδη κάποια παπαγαλάκια  άρχισαν να υπονομεύουν και να παρακαλάνε στο φατσομπούκι "να μείνει μόνο στα πρακτικά" και "να γίνουν εργασίες συντήρησης στο νοικιασμένο, που ..... ρημάζει" και έχουν μαραθεί τα λουλούδια - όοοχι δεν είναι τσάτσοι του ιδιοκτήτη που τσιμπάει τα νοίκια και τους λαδώνει να τα γράφουν, εμείς είμαστε οι συνωμοσιολόγοι).
  • Το ψήφισμα για την αξιολόγηση κατέθεσε η ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχε συνεννοηθεί επιλεκτικά με δύο δημοτικές παρατάξεις: με την ΛΑΕ και τον Γ. Καλομοίρη και την Καρατζά. Απόδειξη γι΄αυτό ήταν ότι ήρθαν οι συνδικαλιστές στο συμβούλιο ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΤΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, για να υποστηρίξουν την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε συγκεκριμένη κομματική δημοτική ομάδα - της ΛΑΕ -  πρόταση που συνδιαμορφώθηκε ΜΟΝΟ με την Καρατζά και το ΚΚΕ.
  • ΧΩΡΙΣ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που ΘΑ  ΚΑΤΈΘΕΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΜΙΚΑ και εξωκομματικά και θα έδινε το δικαίωμα σε όποιον δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης, άλλου κόμματος, ανεξάρτητο, αυτόνομο  -  ήθελε να δώσει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και όχι ΣΤΗΝ ΛΑΕ! Έτσι δεν είναι;  Και βέβαια θα απέτρεπε και τον Συμεών από το να κάνει ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, αφού το ερώτημα που θα ετίθετο στο συμβούλιο είναι "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ή ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ;;" χωρίς να πρέπει να βάλει ο κάθε σύμβουλος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΟΜΠΡΕΡΟ. 
  • Οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΊ συνδικαλιστές όμως ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ, με στόχο όχι να βγει ψήφισμα αλλά  - κυρίως - να μεταφέρουν τις παραταξιακές και κομματικές τους προτιμήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, να χαλάσουν το κλίμα για να μην υπάρχει ομοφωνία για το δημαρχείο και  να δώσουν "μπόνους" στις παρατάξεις των κομμάτων που προτιμούν. Άλλωστε "Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ" όπως είπε ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ η πρόεδρος του συλλόγου - κάνοντας ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ - όχι πολιτικό - ΠΑΙΧΝΙΔΙ.  
  • Άλλωστε  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ η συγκεκριμένη ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ συνδικαλίστρια να διαχωρίσει τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ από την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ - ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ της ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ, ούτε καν τον ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ, ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ - ΠΡΟ¨ΙΣΤΑΜΕΝΗΣ  του δήμου  και όχι ως ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ή ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΤΩΝ ΔΥΝΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ και του σημερινού εκλεκτού τους Γ. Κουράση.
Γιατί τα γράφω πάλι όλα αυτά;

Μα γιατί ΤΩΡΑ - ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ και αφού έπεσε το κράξιμο από την ΠΛΑΤΕΙΑ, γίνεται αυτό που δεν έγινε προχτές ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ και χωρίς .... εκπλήξεις.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ - από προχτές - ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ από το ΔΣ του - ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο ζητάει από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να συζητήσει.

Δημοσιεύουμε την προτεινόμενη από το σωματείο πρόταση ψηφίσματος, να το συγκρινείς με το κείμενο Καλομοίρη ή του  Ρούσσου που έχουμε ήδη αναρτήσει και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για το πώς επιχειρήθηκε να μετατρέψουν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σε όργανο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Και να προβληματιστείς - αν θες - για το τι θα έκανες τώρα, αν ήσουν ΕΣΥ,  ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, έχουν επιχειρήσει να σε διαχειριστούν και να σε εγκλωβίσουν με τέτοιο ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ, ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ -  οι πολιτικοί σου "αντίπαλοι"  -  για να κάνουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Και μάλιστα με την συνδρομή της προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.

Και να έρχονται τώρα  ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ να σου προτείνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να ψηφίσεις αυτό το ψήφισμα - που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΘΕΣΜΙΚΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ χωρίς κομματικές αιχμές  - γιατί απλά οι συνδικαλιστές του συλλόγου - όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ και όχι να "ζητούν από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ" , ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ και όχι το προηγούμενο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ - όταν έβαλαν την υπογραφούλα τους από κάτω - ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Γιατί κα Πρόεδρε δεν φέρνετε το άλλο που θέλατε να ψηφίσουμε προχτές;

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ:

Θα μας ζητήσετε συγνώμη - ΜΙΑ ΦΟΡΑ - που μας ταλαιπωρείτε συνεχώς ως άτομα και θα ζητήσετε συγνώμη από τους πολίτες του Χαλανδρίου που τους καθυστερείτε τα θέματά τους στο συμβούλιο, με την ΑΛΟΓΙΣΤΗ και χωρίς μέτρο αλλά ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της παρουσίας σας στις ΠΗΔ συζητήσεις του συμβουλίου;;;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑ ΣΙΓΟΥΡΑ αν είχε έρθει έτσι, σωστά, από την αρχή.

Τώρα θα το σκεφτώ μέχρι την Τετάρτη αν θα το κάνω, όχι για την ουσία του αλλά για να μάθετε να μην μας μετράτε ΟΛΟΥΣ τους αιρετούς για λιμασμένους, ψηφοθήρες μαλάκες που μας κάνετε ό,τι θέλετε και δεν έχουμε δική μας κρίση για τα μεγάλα θέματα.

ΚΡΙΣΗ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ, όπως σας σεβόμαστε και να αναζητάτε συνθέσεις όταν ζητάτε την συμπράσταση μας. ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ!

ΟΚ;

Το προτεινόμενο σχέδιο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
                                                 Χαλάνδρι 06/10/2017
                                      Αρ. Πρωτ.: 13

 ΠΡΟΣ:  Δημοτικό Συμβούλιο
(Δια της κας Προέδρου)
 -Επικεφαλής των παρατάξεων

ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης κατά της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση

Παρακαλούμε όπως εντάξετε στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς  Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισμα κατά της αξιολόγησης  που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ν. 4489/2017 όπως συμπληρώνει το ν. 4369/2016.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει κατά της αξιολόγησης και καταθέτει το εξής ψήφισμα.

-Δεν συμμετέχουμε και είμαστε ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης  που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του μνημονίου όπου καλείται να δώσει αναφορά η Κυβέρνηση και  αφορά σε περικοπές του δημοσίου, όπου με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε συρρίκνωσή του,  εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και απολύσεις.

-Ζητάμε πρωτίστως τη βελτίωση των δομών, την  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την επικαιροποίηση του Ο.Ε.Υ. και οργανόγραμμα των υπηρεσιών .

- Αντιδρούμε και είμαστε ενάντια σε μια αξιολόγηση που συνδέεται με εκβιαστικό τρόπο,  με το δικαίωμα συμμετοχής του υπαλλήλου σε επιλογή προϊσταμένων τμημάτων και Δ/νσεων και θίγει  συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες συνταγματικά κατοχυρωμένες, όπως το δικαίωμα στην απεργία.

Παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής απόφασης. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου