Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Χωρίς απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς προϋπολογισμό το Χαλάνδρι

Δια της απουσίας τους τοποθετήθηκαν αυτή τη φορά ενάντια στον προϋπολογισμό της πόλης οι δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 στις 15.11.2017 καθώς στην πλειονότητά τους δεν προσήλθαν στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/11/2017) με αποτέλεσμα αυτή να ακυρωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ωστόσο ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες πολίτες και εργαζόμενους στον Δήμο που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση ενώ αρκετοί πήραν το λόγο στη συζήτηση που ακολούθησε.

Από τους δημοτικούς συμβούλους μίλησαν οι Γιάννης Λαδόπουλος και Νίκος Πανταζής – επικεφαλής και μέλος της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι» αντίστοιχα – οι οποίοι δήλωσαν ότι, μολονότι προέρχονται από την αντιπολίτευση, κρίνουν ότι το τεχνικό πρόγραμμα που προτείνει η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενώ τόνισαν ότι αυτό στην πραγματικότητα είχε υπερψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδριάσεις που συζητήθηκαν τα επιμέρους σημεία του. Οι ίδιοι κάλεσαν τους απόντες συναδέλφους τους να αναθεωρήσουν τη στάση τους αφήνοντας στην άκρη παραταξιακές σκοπιμότητες, για το καλό της πόλης ενώ ο κ. Πανταζής είπε χαρακτηριστικά «όποια κι αν ήταν η στάση μου ως αντιπολίτευση δεν σκέφτηκα ποτέ να πάρω από την πόλη το κλειδί της, δηλαδή τον προϋπολογισμό».

Την αποδοκιμασία τους για τη στάση του μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης, που επέλεξε να είναι απούσα από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και να καταψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να έχουν καταθέσει καμιά αντιπρόταση, εξέφρασαν από μικροφώνου αρκετοί πολίτες αλλά και εργαζόμενοι στον Δήμο. Ορισμένοι τόνισαν μάλιστα στις τοποθετήσεις τους ότι μολονότι δεν υποστήριξαν με την ψήφο τους τη σημερινή διοίκηση, αναγνωρίζουν το έργο της και αγωνιούν για τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις πολιτών υπήρξε και εκείνη εκπροσώπου του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων μουσικών – καλλιτεχνών στους Ο.Τ.Α, που έκανε έκκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει πάνω από όλα «το κοινό όφελος». Το σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου, κατατέθηκε γραπτώς στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ανέφερε ότι το βασικό σύνθημα της διοικούσας παράταξης είναι «η πόλη στους πολίτες» και τόνισε ότι «πραγματικά η πόλη βρίσκεται σήμερα στα χέρια σας» ενώ όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό ζήτησε να πρυτανεύσει η κοινή λογική και το κοινό συμφέρον.

Σημειώνεται ότι οι διαφωνούντες με το τεχνικό πρόγραμμα δημοτικοί σύμβουλοί δεν προσήλθαν σε καμία από τις συζητήσεις που εκλήθησαν από τη δημοτική αρχή πριν τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συμβάλουν στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης του προτεινόμενου από τη διοίκηση σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου