Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ: ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ! ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ


Με επιστολή του που δημοσιεύεται στα ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ (και που βέβαια δεν ήρθε στην ΠΛΑΤΕΙΑ διότι η επιλκτική αποστολή των δελτίων τύπων είναι πάγια τακτική του κ. Κουράση από τ΄τοε που ήταν Δήμαρχος) ο Γιώργος Κουράσης κλιμακώνει την επίθεσή του προς τον Συμεών.
Τα επιχειρήμματα του πρωην Δημαρχουν έχουν πραγματικά μεγ΄λο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ που θέλει να έχει σφαιρική άποψη για όσα εξελίσσονται στον δήμο μας και να βγάλει τελικά τα δικά του συμπεράσματα.

Ακολουθεί ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ η ανακοίνωση του κ. Γ. Κουράση αναδημοσιευμένη από το enypografa.gr
Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ως προς την αδυναμία της να ψηφίσει το Τεχνικό της Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της, ψάχνοντας ενόχους, την εκθέτει πολλαπλά. Αναδεικνύει την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της.

Είναι προφανές ότι με την παράθεση των προβλεπόμενων από τον Νόμο προθεσμιών για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, αλλά και τις ημερομηνίες ψήφισής τους σε προγενέστερα Δημοτικά Συμβούλια, δεν πείθει κανέναν «ότι τα έκανε όλα καλά». Και αυτό γιατί ο δήμαρχος, εάν πίστευε στις συναινετικές διαδικασίες, είχε όλο τον χρόνο έγκαιρα να καλέσει τις παρατάξεις για τη σύνταξη ενός συμμετοχικού Τ.Π. και Προϋπολογισμού και όχι να τους καλέσει να ψηφίσουν το δικό του Σχέδιο (τότε, όχι τώρα που έχασε την πλειοψηφία!)

Δυστυχώς, για τον Δήμο μας, την κουλτούρα αυτή της συναίνεσης ο συγκεκριμένος δήμαρχος δεν τη διαθέτει. Άλλωστε, το παρελθόν του στον Δήμο, ως καθολικά αρνητής οιασδήποτε συναινετικής διαδικασίας, το αποδεικνύει.

Καλούμε τον κ. Ρούσσο να ενημερώσει τους πολίτες, τους οποίους τώρα προσπαθεί να παραπληροφορήσει και να διχάσει, όταν ψήφιζε ο ίδιος αρνητικά ΟΛΑ τα Τεχνικά Προγράμματα και τους Προϋπολογισμούς των προκατόχων του ΔΕΝ ανησυχούσε μήπως μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι ή έμενε πίσω η πόλη μας; Ή μήπως αυτό ακριβώς επεδίωκε, για να έλθει αυτός, ως σωτήρας του Δήμου μας;

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, με το αίσθημα ευθύνης που τη διακατέχει, θα συνεχίσει (όπως αναγνώρισε η δημοτική Αρχή) να ψηφίζει θετικά όλα τα θέματα που αφορούν στα έργα που προάγουν την ανάπτυξη της πόλης και εξυπηρετούν τους δημότες. Ιδίως, όλα εκείνα τα έργα ή τις αποκτήσεις χώρων που, χάρη στη δική μας προσπάθεια (εξυγίανση οικονομικών και ετοιμασία ώριμων μελετών), βαίνουν προς υλοποίηση ή υλοποιούνται:

Δηλαδή, έργα όπως:
  • η κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων (προϋπολογισμού 5.535.000,00),
  • η διαμόρφωση πλατείας στο Πάτημα (Κ.Χ. 1265) (προϋπολογισμού 807.985,00),
  • η διαμόρφωση πλατείας στον Κ.Χ. 1170 (προϋπολογισμού 786.390,00),
  • η ανάπλαση του χώρου εντός του Ο.Τ. 1192 (Πάτημα) (προϋπολογισμού 213.533,42),
  • η ανακαίνιση του κληροδοτήματος Σαχάλα, με αλλαγή χρήσης σε ΚΑΠΗ και προσθήκη ανελκυστήρα,

και πολλά άλλα…

αλλά και…
  • η αγορά του πολιτιστικού χώρου αξίας 1.450.000,00,
  • η αγορά του οικοπέδου (ΧΕΥ 9) για τη διαχείριση απορριμμάτων αξίας 640.000,00,
  • η προμήθεια των απορριμματοφόρων και των λεωφορείων.

Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν Ρούσσο και κανένα μικροπολιτικό, που δεν έχει το θάρρος να πει αλήθειες στους Χαλανδραίους.

Υ.Γ. Δείγμα αυτής της μικροπολιτικής στάσης είναι η πρόσφατη «απίστευτη» δήλωση του κ. Ρούσσου, ότι το αντιπλημμυρικό έργο «αύξηση παροχετευτικότητας στην περιοχή του Συνοικισμού» το οποίο μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε επί δικής μας θητείας (πλην της τυπικής παραλαβής που έγινε τους τρεις πρώτους μήνες θητείας Ρούσσου), το παρουσιάζει ως δικό του έργο και της φίλης του περιφερειάρχη(!!!). Ξεχνώντας ή αποσιωπώντας τη λυσσαλέα αντίδρασή του για να επιτύχει τη ματαίωση του έργου, με συνεχείς παραστάσεις του ίδιου στο Δ.Σ. και στην Περιφέρεια.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα του ανδρός, αλλά και των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου