Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ηρώ Ζερβάκη: Άρχισαν τα όργανα... Σκάνδαλο στον δήμο Περιστερίου

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης




Η δημοτική σύμβουλος Περιστερίου Ηρώ Ζερβάκη

Μια σοβαρή ποινική υπόθεση επισκιάζει από χθες το Δήμο Περιστερίου, μετά την ανάρτηση στη Διαύγεια της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, προϋπολογισμού 39.998,68 €».


Στους όρους της Διακήρυξης, παράγρ. 9.3. «Τεχνική Ικανότητα και Επαγγελματική Ικανότητα» (των υποψηφίων αναδόχων) περίπτ. 4, προβλέπεται ο υποψήφιος ανάδοχος να έχει τρεις τουλάχιστον παρόμοιες συμβάσεις (προμήθειας αδρανών υλικών) την τελευταία τριετία και περιλαμβάνεται η επίμαχη φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Η απόφαση λήφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 2/11 και αναρτήθηκε στη Διαύγεια την ίδια ημέρα. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, την Παρασκευή 10/11 στις 20:41:08 ο κ.Παχατουρίδης υποβάλλει αίτημα ανάκλησης της απόφασης στη Διαύγεια. Αίτημα ανάκλησης στη Διαύγεια, ωστόσο, γίνεται μόνο στην περίπτωση που έχει αναρτηθεί λάθος απόφαση. Η αναρτημένη στη Διαύγεια αρχική απόφαση είναι ολόιδια με το εισηγητικό το οποίο εστάλη στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και το οποίο ψηφίστηκε

Η τροποποίηση μιας απόφασης συλλογικού οργάνου γίνεται μόνο με νέα απόφαση του ίδιου οργάνου κι όχι με παρεμβάσεις της Διοίκησης στη Διαύγεια. Στην προσπάθειά του να «κρύψει το κεφάλι του στην άμμο», ο κ.Παχατουρίδης διαπράττει παραποίηση δημοσίου εγγράφου που είναι ποινικό αδίκημα.

Τι εννοεί ο κ.Παχατουρίδης όταν ανακοινώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια»; Ότι «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»; Ότι «θα πέσουν «καμπάνες»; Δεν γνωρίζει ότι τη συγκεκριμένη απόφαση (με την επίμαχη φράση) ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μετείχαν στην Οικονομική Επιτροπή και υπέγραψε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής; Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έκαναν προβοκάτσια; Εάν θεωρεί αυτό, ας ρίξει «καμπάνες» κι ας ζητήσει τι παραιτήσεις τους.

Ας εγκαταλείψει όμως ο κ. Παχατουρίδης κάθε προσπάθεια να ανακαλύψει ενόχους στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου. Ένοχη είναι αποκλειστικά και μόνο η λογική της Διοίκησής του σε ότι αφορά τη διαχείριση του Δήμου Περιστερίου μέσα από ένα στενό κύκλο «ημετέρων».

Δηλώνει ο κ.Παχατουρίδης ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να «παίξει» με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Το αντίθετο όμως συμβαίνει:

· Την ίδια ημέρα που έγινε η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος (10/11) συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή για να εξετάσει ενστάσεις συμμετεχόντων σε διαγωνισμό για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο 11ο Λύκειο Περιστερίου κατά του Πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης, διότι στο διαγωνισμό σε ένα σημείο της Μελέτης αναφερόταν ο αριθμός των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ σε άλλο σημείο δεν αναφερόταν, και στους όρους του διαγωνισμού δεν προβλεπόταν η πιστοποίηση ISO στο σύνολο του συστήματος.

· Στη περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών της Μελέτης 11/2015 για το «2.5.24 Φωτιστικό δίφωτο», αναφέρεται: «ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι σύμφωνος με το κατάλογο της εταιρείας…», περιγραφή που μοιάζει με αντιγραφή από κατάλογο προμηθευτή (ποιάς εταιρίας?).

· Ο διαγωνισμός για την «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού 8 παιδικών χαρών του Δήμου Περιστερίου, έτους 2015» προκηρύχθηκε τρείς φορές στη διάρκεια της χρονιάς και κάθε φορά ερχόταν ένας – ο ίδιος – υποψήφιος ανάδοχος (!). Ουδείς άλλος συμμετείχε λόγω των προδιαγραφών που είχαν τεθεί στη Μελέτη.

· Για τον ίδιο διαγωνισμό, η Επίτροπος επέστρεψε αθεώρητο το ένταλμα, σημειώνοντας ότι «η εντελλόμενη με το ανωτέρω χρηματικό ένταλμα δαπάνη δεν είναι νόμιμη και το σχετικό χρηματικό ένταλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί». Την υπόθεση αυτή την έχω παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και έλαβε τεράστια έκταση στο διαδίκτυο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τη διαχειριστεί ο κ.Παχατουρίδης. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Σκουρλέτης να στείλει ελεγκτές για ελέγξουν σε βάθος.

Παρά και ενάντια στις επικοινωνιακές κορώνες του κ.Παχατουρίδη θεωρώ αδιαπραγμάτευτο ότι προϋποθέσεις μιας Δημοτικής Αρχής που θέλει να υπηρετεί τον πολίτη, είναι να τηρεί τους νόμους, να σέβεται το δημόσιο χρήμα, να υπηρετεί τη δημοκρατία και να υπερασπίζεται τη διαφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου