Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΙΑΝΕΝΕΑΚΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ










Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στο Χαλάνδρι οι 1οι διαγενεακοί σκακιστικοί αγώνες. 15 σκακιστές και σκακίστριες από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου ενισχυμένοι από το ΚΑΠΗ Μελισσίων, ηλικίας από 65 έως 85 ετών, αντιμετώπισαν ομάδα επίλεκτων νεαρών σκακιστών του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου, ηλικίας 5,5 έως 14 ετών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση του παλαίμαχου αθλητή του ΣΟΧ Κώστα Χατζιώτη, πρωταθλητή Ελλάδος το 1963. Συνεχίστηκε με έναν εντυπωσιακό αγώνα επίδειξης blitz (3 λεπτά σκέψης για κάθε παίκτη), μεταξύ του παλαίμαχου Μιχάλη Παπουτσάκη και του 14χρονου Άγγελου Κόττη. Τα νιάτα, εκμεταλλευόμενα κυρίως την φυσική τους κατάσταση, υπερίσχυσαν στα σημεία της εμπειρίας, κερδίζοντας τον αγώνα με πτώση σημαίας.

Κατόπιν ήρθε το κυρίως μενού, οι μάχες μεταξύ των «νεαρών» και των νεαρών. Το σκάκι απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει την 1η με την 3η ηλικία, μηδενίζοντας τις μεταξύ τους αποστάσεις, φέρνοντας κοντά όλους τους συμμετέχοντες. Γα περισσότερη από μιάμιση ώρα, διεξήχθησαν πολλοί αγώνες, με τους σκακιστές να εναλλάσσονται από σκακιέρα σε σκακιέρα και στο τέλος να είναι όλοι νικητές. Σε όλους τους συμμετέχοντες εδόθησαν αναμνηστικά μετάλλια.

Ο μόνος χαμένος της ημέρας ήταν ο μπουφές που στήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης στον οποίο όπως αναμενόταν, οι αθλητές έκαναν κίνηση ματ!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ευχαριστεί το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ που στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» βοήθησε έμπρακτα την όλη εκδήλωση, τον Δήμο Χαλανδρίου που πάντα είναι υποστηρικτής στις εκδηλώσεις μας, και τον πατέρα Σπυρίδωνα από τον Αγ. Νικόλαο που πάντα μας δίνει το χώρο της εκκλησίας για τις εκδηλώσεις μας.

Αλλά η επιτυχία δεν θα ερχόταν χωρίς την συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών, όλων των ηλικιών, που με την ζωντάνια και τον ανέλπιστο ενθουσιασμό τους, έδωσαν χρώμα και πνοή στην εκδήλωση.

Περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα, στο www.halandrichess.gr

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέα
Β. Κοτρότσος Γ. Γεωργιάδης Σ. Σπάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου