Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της "πρΟΤΑσης" Εργαζομένων στον δήμο Χαλανδρίου

\
Χαλάνδρι 05.02.2018


Με έκπληξη είδαμε και διαβάσαμε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. κατά του Δημάρχου Χαλανδρίου, με εκφράσεις πεζοδρομίου και με περιεχόμενο άκρως παραπλανητικό και κατευθυνόμενο.
Μάλιστα, οι λαλίστατοι συνδικαλιστές έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν για «πραγματικές άθλιες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας που επικρατούν στον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου Χαλανδρίου και ειδικότερα στον αυθαίρετα διαμορφωμένο χώρο που εγκαταστάθηκε το μηχάνημα βιοξήρανσης για παραγωγή βιομάζας».
Είναι τέτοια η βιασύνη τους να υπακούσουν σε κομματικά κελεύσματα που, αντί να πιέσουν προς την κατεύθυνση των έργων για την όσο πιο άμεση εγκατάσταση αμαξοστασίου, συνεργείου, τοπικού σταθμού μεταφόρτωσης και κέντρου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στον καινούριο χώρο που προσφάτως απέκτησε ο Δήμος*, εξαπέλυσαν μια συνηθισμένη γι’ αυτούς «επίθεση», υπερασπιζόμενοι – ουσιαστικά – το δικαίωμα σε κάποιον να αρνείται τα καθήκοντά του και να συκοφαντεί

Ο πρώτος εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. που πήρε το λόγο, θέλησε, πριν αναφερθεί στο θέμα, να μιλήσει – άστοχα και άκαιρα - για την έλλειψη ειδών προστασίας στους εργαζόμενους, με αφορμή το θάνατο συναδέλφου – εργαζόμενου (προήλθε από φυσικά αίτια και όχι από ατύχημα) στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δ. Χαλανδρίου εκείνη την ημέρα. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή…Στο τέλος, μάλιστα, της παρέμβασής του,υπέδειξε και τρόπους λειτουργίας του Προγράμματος !!

Ακούστε Ε Δ Ω ύφος, φρασεολογία και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, από ανθρώπους (ο δεύτερος εκπρόσωπος της ομοσπονδίας) που ψηφίζονται στα προεδρεία μεταξύ τους και που θέλουν να βρίσκονται – με οποιοδήποτε τίμημα – στο προσκήνιο

Ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» κατανοούμε ότι η εργασία για κάθε άνθρωπο είναι σημαντική και πιστεύουμε ότι, με αμοιβαίες και όχι μονόπλευρες υποχωρήσεις, το ζήτημα του συμβασιούχου μπορεί να λυθεί χωρίς προεκτάσεις, υπερβολές και ακρότητες.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η δέσμευση του δημάρχου για επαναπρόσληψη του συμβασιούχου για 3 μήνες, ως οδηγό (εφόσον διαθέτει τα τυπικά προσόντα) με δυνατότητα ανανέωσης – ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ - δίνει μια διέξοδο, όμως, η σύνδεση του γεγονότος αυτού με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Χαλανδρίου και η προσπάθεια αναγωγής του σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα για το Χαλάνδρι , θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας. Και νομίζουμε ότι είναι εντελώς ΑΣΤΟΧΟ και ΑΚΑΙΡΟ. Ιδιαίτερα σήμερα, που ο Δήμος Χαλανδρίου βρίσκεται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της υπηρεσίας καθαριότητας , με την προκήρυξη μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 127 θέσεων εργασίας, δείχνοντας ότι στόχος του είναι η ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας και της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» είναι ενάντια σε τέτοιες ανακοινώσεις – καταγγελίες που στοχοποιούν τον Δήμο Χαλανδρίου, δίνοντας μια εικόνα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και υποκρύπτει κομματικές και άλλες σκοπιμότητες.

Καλούμε την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος που καταρρέει και που συμπαρασύρει μαζί του(ς) και τους εργαζόμενους, σε ένα ουτοπικό δρόμο χωρίς πραγματικούς στόχους και – επομένως – δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τον λόγο ύπαρξής της.
πρΟΤΑση

*Θυμίζουμε ότι, ο Δήμος Χαλανδρίου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/12/2016, είναι ιδιοκτήτης μιας έκτασης 6.457 τμ (ΧΕΥ 9) που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας.
Ο Δήμος απέκτησε το ακίνητο, που βρίσκεται στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου και συνορεύει με την Αττική Οδό, από το ΤΑΙΠΕΔ, πλειοδοτώντας με 640.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ: 

ΣΩΣΤΟΙ ΜΕΝ, ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΚΙΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΔΕ! 
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ .... "ΚΕΝΤΡΩΟΙ"
ΔΙΟΤΙ - ΝΑΙ - Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ  και αυτό το είπαμε πρώτοι, και ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ για το θέμα - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ;;;

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ;;;
Στο ίδιο ψηφοδέλτιο ήσασταν, θυμίζουμε!
ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΑΤΕ;;;
Πρωτάρες είστε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου