Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


1. 
Ο Νταβίας έβαλε προ ημερησίας διάταξης θέμα για την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και την απαράδεκτη επίθεση στις δημοτικές παρατάξεις.
Η Καρατζά - αφού ενημέρωσε ότι "οι 2 δικοί της" και ο Δεόνας (ΣΥΡΙΖΑ Δημάρχου) στην Ένωση δεν ψήφισαν την ανακοίνωση - που εγκρίθηκε με τις τέσσερις ψήφους των άλλων (Πετράκου, Γρώπα (ΝΔ), Χαχάμης (ΠΑΣΟΚ) και Βασιλάκης (ΣΥΡΙΖΑ Αντιδημαρχιακοί) - προσπάθησε να χρεώσει τον Νταβία που επιτέθηκε στους δικούς της.

Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση ότι το προεδρείο στην Ένωση έχει εκλεγεί διαπαραταξιακά και όλοι έχουν την πολιτική ευθύνη, πολύ περισσότερο που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διευκρίνισε δημόσια ότι διαφωνεί με την απαράδεκτη ανακοίνωση, και απαίτησε από τον δήμο να απαντήσει στην Ένωση για λογαριασμό των δημοτικών παρατάξεων που προσεβλήθησαν χυδαία.

Και βέβαια - δικαίως - η Καρατζά υπερτόνισε την ψήφο του Δημήτρη Βασιλάκη, διορισμένου μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ από τον ΣΥΡΙΖΑ - που έφτιαξε την πλειοψηφία για να εγκριθεί η απαράδεκτη ανακοίνωση. ((Φάουλ Δημήτρη).

Ο έμπειρος Καλομοίρης - που οι κουτοπόνηροι του Κουράση - "σηκώνουν" εν όψει δημοτικών εκλογών 2019  - κατάλαβε έπρεπε να αποχρεωθεί την απαράδεκτη ανακοίνωση και πήρε σαφείς αποστάσεις, μιλώντας για "άστοχη" ενέργεια του ΔΣ της ΈΝωσης Γνέων.

Οι Κουράσης and friends έκαναν ότι δεν ήταν εκεί και σφύριζαν αδιάφορα.

Ο Συμεών - μετά το δημοτικό συμβούλιο - όπως φαίνεται από την ώρα ανάρτησης - ανέβασε στο facebook μακροσκελή απάντησή του που θα αναρτήσουμε στην Πλατεία σε επόμενη ανάρτηση διακιώνοντας απόλυτα τον Νταβία (στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα, έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου).

2. 
Συγκροτήθηκαν - επιτέλους - τρεις προβλεπόμενες από τον κανονισμό επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου - με συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μη δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι Κουράσης και Ανδρεόπουλος (Κόσσυβα, Λαμπρόπουλο, Αγγελή ο πρώτος - Ανδρεόπουλος, Πράσσος, Καζάνη ο δεύτερος) χρησιμοποίησαν μόνο δημοτικούς συμβούλους,
Κόσσυβα, Λαμπρόπουλο, Αγγελή ο πρώτος - Ανδρεόπουλος, Πράσσος, Καζάνη ο δεύτερος.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος τοποθέτησε τον εαυτό του στην επιτροπή κοινωνικής πολιτικής, το Νίκο Πανταζή στα αθλητικά και τον Βασίλη Σταύρου στα πολιτιστικά.

Ο Γιώργος Θωμάς εξέπληξε, τοποθετώντας την κα Καραγιάννη - ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Ν. Πράσσου - στην κοινωνική πολιτική, ενώ στα αθλητικά τοποθέτησε τον κ. Βλαχόπουλο και στα πολιτιστικά τον εαυτό του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ήταν έτοιμη να δώσει ονόματα, ζήτησε μικρή αναβολή.

Η παράταξη Χαλάνρι Αλλάζουμε Πορεία - δια του Ακατανόμαστου - όρισε εκπροσώπους της στα πολιτιστικά τον Δημήτρη Λέρτα, στα αθλητικά τον παλιό χαντμπωλίστα Σπύρο Δρογγίτη και στην Κοινωνική πολιτική τον Θανάση Μακρή, που διατηρεί και την εκπροσώπηση της παράταξης στα θέματα παιδείας.

3. 
Εγκρίθηκε η πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου με ψήφους 20- 16.

4.
Εγκρίθηκε η μελέτη διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην Σωκράτους - τμήμα από Σ. Βενιζέλου έως Παπανδρέου με ψήφους 20 -18. Έκπληξη ότι ψήφισε υπέρ και ο κωλοτούμπας ο Ακατανόμαστος.
Γιατί μεγάλε;
ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ, να δεις.

5.
Εγκρίθηκε δίμηνη παράταση στην εκπόνηση της Η/Μ μελέτης του νέου δημαρχείου, αφού η ΔΕΗ απαίτησε - ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ - να προβλεφθεί υποσταθμός μέσα στο κτίριο.

6.
Εγκρίθηκε παράταση στην εκτέλεση του έργου διαπλάτυνσης στο έργο - γιοφύρι της Άρτας της διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην Αγίας Παρασκευής. Δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ δικαιολογία, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί τα μαγαζιά της περιοχής είναι στα κάγκελα και με το δίκιο τους. 

7. 
Εγκρίθηκε επιχορήγηση 2980 ευρώ στον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου. Ο Ακατανόμαστος πρότεινε το ποσό να γίνει 5000 ευρώ και ψήφισε την πρότασή του, γιατί - όπως είπε - αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο του ΣΟΧ αλλά δεν ψηφίζει το ποσό - παπατζιλίκι των 2980, που είναι απλά τρόπος εξαπάτησης του νόμου περί διαφάνειας στα σωματεία. Καταψήφισε την επιχορήγηση ο Νίκος Πανταζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου