Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΕΔΔΥΠΠΥ «Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία» - Δημος Βέροιας




Ημερίδες στα Λύκεια του Δήμου Βέροιας, με θέμα «Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία»

Γ. Πατούλης: «Η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στο πολίτη και στο θέμα της Δημόσιας Υγείας.»


Τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Βέροιας, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Βέροιας, και την Αντικαρκινική Εταιρεία Ελλάδας - παράρτημα Βέροιας, εκπαιδευτικές ημερίδες αγωγής υγείας με Θέμα: «Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία» στους μαθητές των Λυκείων του Δήμου. Ομιλητής των δράσεων ήταν οι ιατροί- γυναικολόγοι κ. Κόλβατζης Κυριαζής (Πάροχος υγείας του ΚΕΠ Υγείας) και κ Παπαχαραλάμπους Ευάγγελος (Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδας - παράρτημα Βέροιας). Οι ομιλητές ανέπτυξαν τις ακόλουθες θεματικές:

· Μέθοδοι αντισύλληψης και προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

· Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και εμβόλιο κατά του ιού HPV.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό συμμετοχή στην προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω της Πρόληψης. Συγχαίρουμε τον Δήμο Βέροιας για τη σημερινή εκδήλωση διότι ειδικά η ευαισθητοποίηση των νέων στην πρόληψη είναι η αφετηρία για μια Υγιή Πόλη. »

Τις ημερίδες παρακολούθησαν συνολικά 274 μαθητές, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την επιθυμία οι ομιλίες να επαναληφθούν.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία, την Αντικαρκινική Εταιρεία Ελλάδας, και τον πρόεδρο του παραρτήματος Βέροιας κ. Παπαχαραλάμπους Ευάγγελο, τον κ. Κόλβατζη Κυριαζή, τον πάροχο Υγείας του Κεπ Υγείας Δήμου Βέροιας, την Διευθύντρια της Δ.Ε.Ε Ημαθίας κα Μαυρίδου Αναστασία, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε.Ε Ημαθίας κα Λένα Δημητριάδη και τους Δ/ντες του ΓΕΛ Μακροχωρίου κα Τσαντσάν Ιωάννα, του Εσπερινού ΓΕΛ Βέροιας κ. Τυφίδη Αναστάσιο και τον κ. Απόστολο Γκανά διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου