Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


του Θ. Βαρδουλάκη

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αυτή τη στιγμή υπάρχει 90% πληρότητα σε ιατρικό προσωπικό, στα Τ.Ι. ΠΕΔΥ κάτω Χαλανδρίου.

Μετά την καταστροφική εφαρμογή του νόμου 4238/2014, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για ανάταξη του συστήματος υγείας, στο κάτω Χαλάνδρι, έχουν προσληφθεί, από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, έξι (6) νέοι ιατροί:

· Γενικής Ιατρικής (πρωί)

· Παθολόγος (απόγευμα)

· Δύο Καρδιολόγοι (πρωί κάθε ΔΕ και ΠΕ)

· ΩΡΛ (πρωί)

· Δερματολόγος (πρωί)

Οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες:

· Ορθοπαιδικός (πρωί)

· Πνευμονολόγος ((πρωί)

· Τρεις Παιδίατροι (πρωί και απόγευμα)

· Τρεις Οδοντίατροι (πρωί και απόγευμα)

· Δύο Οφθαλμίατροι (πρωί και απόγευμα)

· Δύο Ελεγκτές (πρωί)

· Νοσηλεύτρια (πρωί)

Στο Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου καθημερινά στο πρωινό ωράριο υπάρχουν:

· Παιδοδοντίατρος

· Μαιευτήρας (προγεννητικός έλεγχος)

· Παιδίατρος

· Επισκέπτριες Υγείας

που απασχολούνται στον προληπτικό έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης και προληπτικής οδοντιατρικής τόσο στη μονάδα όσο και στα σχολεία.

Γίνεται προσπάθεια για το καλύτερο, μέσα στις πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Βαρδουλάκης Θωμάς
Ιατρός Πνευμονολόγος
Υπεύθυνος Τ.Ι. κάτω Χαλανδρίου

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.

Την σημαντική αναβάθμιση που έχει συντελεστεί στα Τοπικά Ιατρεία (Τ.Ι) του ΠΕΔΥ του Κάτω Χαλανδρίου, με την στελέχωση των ειδικοτήτων γιατρών κατά 90% - μετά από πολλά χρόνια υποστελέχωσης - επισημαίνει ο διευθυντής τους και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Θωμάς Βαρδουλάκης στο άρθρο του που έστειλε στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Ως "ανασφάλιστος - ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ," που είμαι "πελάτης" των Τ.Ι του ΠΕΔΥ (μετά το νόμο 4368/2016 που ήρθε να διορθώσει ένα τεράστιο ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ του κράτους απέναντι στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και όχι μόνο, που ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΝ επί χρόνια τις εισφορές για υπηρεσίες που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, αφήνοντάς τους ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ και ΦΑΡΜΑΚΑ αλλά απαιτώντας να πληρώνουν σα να τους είχε κανονικά ασφαλισμένους ) τόσο στο Κάτω Χαλάνδρι, όσο και στο κεντρικό, όπου πρόσφατα έκανα εξετάσεις στο μικροβιολογικό του εργαστήριο, έχω να δηλώσω ότι με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση αναρτώ την επιστολή του Θωμά Βαρδουλάκη αφού ΓΝΩΡΙΖΩ από πρώτο χέρι αυτή την αναβάθμιση.

Έχω μείνει ΑΝΑΥΔΟΣ από την εξυπηρέτηση, τίποτα δεν θυμίζει τον .... ΙΚΑ, οι γιατροί και το προσωπικό είναι ευγενικοί, πρόθυμοι, τηρούν τα ραντεβού, σου παρέχονται υπηρεσίες σε χρόνους που θα ζήλευαν πολλοί ιδιώτες γιατροί και ειλικρινά όσοι έχετε (έχουμε, γιατί και εγώ είχα) προκατάληψη για την ταλαιπωρία από την χρήση των υπηρεσιών της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρέπει να αναθεωρήσετε και να δείτε ότι θα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΑ.


Ένα απλό τηλέφωνο στο 14884 θα σας πείσει, ότι ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, αν θέλουμε.
Με πρώτους που πρέπει να θέλουν - τους εργαζόμενούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου