Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις αυτοσχέδιες χωματερές σε Μελίσσια και Πεντέλη


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις αυτοσχέδιες χωματερές σε Μελίσσια και Πεντέλη κατέθεσε η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή

Η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή εξάντλησε όλα τα διαθέσιμα μέσα που είχε για να ενημερώσει τόσο τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων Πεντέλης, όσο και την τοπική κοινωνία, για τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονούν οι παράνομες, αυτοσχέδιες χωματερές που λειτουργούν στον Δήμο μας, στο Κοιμητήριο Μελισσίων, στις Δημοτικές Εγκαταστάσεις Π. Πεντέλης και μέσα σε δασική περιοχή.

Παρά τις πολύμηνες καταγγελίες μας, η αντίδραση της δημοτικής αρχής υπήρξε ανύπαρκτη. Ωστόσο, η πρόσφατη τραγική εμπειρία στην Ανατολική Αττική, με τους σχεδόν 90 νεκρούς μέχρι σήμερα, εξαιτίας φωτιάς που ξεκίνησε μάλιστα από την Πεντέλη, δεν μας επιτρέπει να περιοριστούμε σε επίπεδο ανακοινώσεων προς τον Δήμο και καταγγελιών προς τα ΜΜΕ.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες τους, αλλά και ανταποκρινόμενοι στον ρόλο τους ως δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης, τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, Αντώνης Φειδοπιάστης, Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος κατέθεσαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στο Α.Τ. Πεντέλης την υπ' αρ. πρωτ. 1016/92/137 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, από τον οποίο και ζητούν να διερευνήσει «εάν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας κατά τον τρόπο αυτόν τη νομιμότητα».

Η ίδια μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Αρχηγό του ΠΣ, την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και τον Δασάρχη Πεντέλης.

Η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, να θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, αλλά και να δημιουργεί συνθήκες πρόκλησης καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου