Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ανέλπιστο δώρο στο Δήμο Κομοτηνής από μία οικογένεια με παράδοση στις δωρεές

"...... Σε αποδοχή της δωρεάς προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε χθεσινή της συνεδρίαση και ήδη η διοίκηση κάνει τις πρώτες σκέψεις για την χρήση αυτών."


Παράδοση στις δωρεές έχει η οικογένεια Ακτεριάν στην Κομοτηνή, που πρόσφατα προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά με αποδέκτη τον Δήμο Κομοτηνής. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα, 197 τ.μ. και 207 τ.μ., στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της πόλης. Σε αποδοχή της δωρεάς προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε χθεσινή της συνεδρίαση και ήδη η διοίκηση κάνει τις πρώτες σκέψεις για την χρήση αυτών.

Η δωρεά προς τον Δήμο γνωστοποιήθηκε πριν λίγο καιρό και ήδη ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη έκαναν μία πρώτη αυτοψία στους χώρους.

Πρόκειται για μία ανέλπιστη κίνηση, από αυτές που δεν καταγράφονται συχνά, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, με τον κο Πολιτειάδη να εκφράζει την ευαρέσκειά του και να δηλώνει "θα τα χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες του Δήμου".

Με πράξη της Λούσης Πορτοκαλιάν - Ακτεριάν που σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη και είχε στην κατοχή της τα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης μας, έγινε η δωρεά προς τον Δήμο, με την οικογένεια Ακτεριάν να έχει παράδοση στις δωρεές. Το όνομα του βιομήχανου Γκαρμπίς Ακτεριάν μνημονεύεται στις εκδηλώσεις της αρμένικης κοινότητας της Κομοτηνής, ανάμεσα σε όσους παρείχαν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες Κομοτηναίους, τις δύσκολες εποχές που η πόλη μας προσπαθούσε να ανασυγκροτηθεί από τα συντρίμμια των πολέμων.

Επίσης το 1967 με την οικονομική συνδρομή του ευεργέτη Γκαρμπίς Ακτεριάν προστίθεται στη βορειοδυτική πλευρά του ναού Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστού, εκκλησία των Αρμενίων στην Κομοτηνή, το περίτεχνο κωδωνοστάσιο με μοναδικό για τα δεδομένα της Θράκης σχεδιασμό που ανάγεται στις αρχιτεκτονικές καταβολές της αρμενικής ναοδομίας με τους γνωστούς κωνικούς τρούλους.

Μοναδικός όρος της δωρεάς είναι στα δύο διαμερίσματα να δοθούν τα ονόματα των δωρητών, δηλαδή της Λούσης Πορτοκαλιάν - Ακτεριάν και του Γκαρμπίς Ακτεριάν, αλλά και να είναι ανεμπόδιστη η χρήση για τέλεση εκδηλώσεων από τη λέσχη αεροπορίας, που μέχρι πρότινος στεγαζόταν σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Μετά την αποδοχή της δωρεάς οι διοικούντες του Δήμου ήδη σχεδιάζουν το πως θα κάνουν χρήση των δύο διαμερισμάτων προς όφελος της πόλης και των δημοτών της.

https://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου