Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Δωρεά ακινήτου στον Δήμο Χανίων

 "...... Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο της χθεσινής (21 -6- 2016) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όπου αποφασίστηκε η αποδοχή της δωρεάς."


Στη δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων πρόκειται να περάσει μέσα τις επόμενες ημέρες το ακίνητο που στεγαζόταν η Λέσχη Χανίων, έπειτα από την απόφαση των ανθρώπων της Λέσχης να δωρίσουν το ακίνητο στον Δήμο υπό την προϋπόθεση να αξιοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.
Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας πάνω από 500 τ.μ. που βρίσκεται σε τριώροφη οικοδομή στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 51, πολύ κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όπου αποφασίστηκε η αποδοχή της δωρεάς.
Σ
τη συνεδρίαση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Λέσχης Χανίων Γιάννης Φραγκάκης, ο οποίος έκανε αναφορά στην πολύχρονη ιστορία της Λέσχης -η οποία χρονολογείται από το 1931- και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που πρόσφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δωρεά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που θα αποβεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Να σημειώσουμε ότι το ακίνητο περιλαμβάνει ένα ισόγειο διαμέρισμα 300 τ.μ., ένα ημι-υπόγειο 200 τ.μ. και αύλειο χώρο.
«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη -σχεδόν ολοκληρωμένη- διαδικασία δωρεάς προς τον Δήμο Χανίων ενός πολύ σημαντικού ακινήτου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Το ακίνητο αυτό ανήκει στη Λέσχη Χανίων, μια παλιά Λέσχη ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, η οποία είχε ιδρυθεί από παλιούς Χανιώτες που αγαπούσαν την πόλη τους και εν συνεχεία οι άνθρωποι που σήμερα τη διαχειρίζονται δείχνοντας κι αυτοί την αγάπη για την πόλη μας αποφάσισαν, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, να κάνουν το πολύ σημαντικό βήμα της δωρεάς προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο για έναν κοινωφελή σκοπό», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.
Συνεχίζοντας ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε ότι η διαδικασία της δωρεάς δεν ήταν και τόσο απλή: «Οι άνθρωποι έδειξαν γενναιότητα ψυχής κι εμείς ως Δήμος δείξαμε ευελιξία και υποστηρίξαμε με αποφασιστικό τρόπο ότι πρέπει να έρθει αυτό το ακίνητο στον Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση που θα αποκτήσει ο χώρος ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι στα σχέδια του Δήμου είναι να αξιοποιηθεί το ακίνητο για την ικανοποίηση παιδαγωγικών αναγκών με πιθανή τη μετατροπή του σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε όλους τους δημότες που έχουν τη διάθεση να δωρίσουν κάποιο ακίνητο ή περιουσιακό τους στοιχείο να απευθυνθούν στον Δήμο Χανίων.
«Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να πω στους συμπολίτες μας ότι όταν σκέφτονται να δωρίσουν κάτι, ιδιαίτερα ένα ακίνητο, να ξέρουν ότι ο Δήμος Χανίων είναι εδώ, υπήρχε και θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα, και η αξιοποίηση του ακινήτου που θα κάνει ο Δήμος θα είναι προς όφελος της πόλης, για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενεές», τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου