Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ FB ΟΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


"Το Δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και οι συνεχιζόμενες διώξεις αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα.

Φαινόμενα όπως αυτά αποτελούν μείζονα θέματα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, τάσσεται υπέρ του δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές.

Ζητούμε:

• Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες εναντίων των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

• Να καταργηθεί τώρα το “Ιδιώνυμο”

• Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Να καταργηθεί το τμήμα προστασίας πολιτεύματος.

• Πραγματική προστασία της Λαϊκής Κατοικίας και Περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς Τράπεζες,Ταμεία και κράτος".

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Σ. ΡΟΥΣΣΟΥ: Αυτό είναι το ψήφισμα καταδίκης των διώξεων και συμπαράστασης στον κ Λαφαζάνη και άλλους που ΔΕΝ ψηφίστηκε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο παρά την πρόταση της διοίκησης και τις τελικές συμβιβαστικές προτάσεις του δημάρχου που ενσωμάτωσαν όλα τα αιτήματα του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δημ.σύμβουλοι της ΛΑΕ.

Τα μέλη της ΛΑΕ συμπορευόμενοι με τους δημοτικούς συμβούλους από ΝΔ,Κινάλ,ΚΚΕ κλπ αρνήθηκαν την ψήφο τους γιατί εκριναν ότι είναι καλύτερο να μην βγεί κανένα ψήφισμα από το να ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης.

Ας σημειωθεί ότι το ψήφισμα της διοίκησης του δήμου είναι σχεδόν αντιγραφή του ομόφωνου ψηφίσματος της ΚΕΔΕ αλλά και του αντίστοιχου ψηφίσματος του δήμου Αμαρουσίου,τα οποία ψήφιστηκαν εκεί και από τα μέλη της ΛΑΕ!!

Αναρωτιέται κανείς τί είδους κριτήρια επικρατούν στα μυαλά ορισμένων.Κατά τα άλλα υπερασπίζονται την άποψη ότι η απόκρουση των αυταρχικών μεθοδεύσεων και η αναβίωση ακραίων αστυνομικών πρακτικών όπως οι παρακολουθήσεις,αποτελεί μείζον θέμα δημοκρατίας που πρέπει να συσπειρώνει τις ευρύτερες δυνατόν,δυνάμεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου