Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

 

Το θέμα είναι σοβαρό.

Για την ακρίβεια είναι ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Ο Γιώργος Θωμάς με ανάρτησή του στο facebook διατυπώνει την άποψη ότι η προσφυγή του δήμου στο ΣτΕ για τα δημοτικά ακίνητα που πέρασαν στο Υπερταμείο, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Να τι έγραψε ο κος Θωμάς:

Ο κ. Ρουσσος χαριζει την ΡΕΜΑΤΙΑ στους δανειστες !!!
.......................................................................
Οπως αποκαλυφθηκε ο Δημος Χαλανδριου προσεφυγε εκπροθεσμα στο ΣΤΕ για την ακυρωση της παραχωρησης των δημοσιων ακινητων ( μεταξυ αυτων και της Ρεματιας ) στους δανειστες. Οπως προκύπτει απο την Η.Δ. της Οικονομικης Επιτροπης ο Δημος Χαλανδριου κατεθεσε την Αιτηση Ακυρωσης στο ΣΤΕ στις 14-11-2018, οταν η προθεσμια των 60 ημερων εληγε στις 3 -11-2018,. Στην προκειμενη περιπτωση, η προθεσμια των 60 ημερων , δεν μετραει απο την στιγμή που ο ενδιαφερόμενος ελαβε γνωση, καθοτι η προσβαλλόμενη πραξη εχει δημοσιευθει στο ΦΕΚ, (19 -6 - 2018,). Ετσι , λογω των θερινων δικαστικων διακοπων ( 1η Ιουλιου 15 Σεπτεμβριου) εχουμε: 19-30 Ιουνιου 11 ημερες. 15 - 30 Σεπτεμβριου 15 ημερες, 1 - 31 Οκτωβρη 31 ημερες. 1 -3 Νοεμβρη 3 ημερες . ΣΥΝΟΛΟ 60 ημέρες . και επειδη η 3 Νοεμβρη ηταν Σάββατο, η αιτηση για να ειναι εκπροθεσμη θα μπορουσε να κατατεθει μεχρι και την Δευτερα 5 Νοεμβριου. Αντι αυτου βλέπουμε οτι κατατεθηκε στις 14 -11-2018 . Η ενεργεια αυτη καθιστα υπόλογο τον κ. Δημαρχο καθοτι στην ουσια παρεβη την ομόφωνη απόαφαση του Δ.Σ.


Ο Νταβίας - γνωρίζοντας τη νομική άποψη του κ. Γ. Θωμά , το πρωί έγραψε:

 ..... Και που με πρότασή μας που έγινε δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΤΗΚΕ  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ!
ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΡΑΓΕ;;;;
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.
Μήπως ..... δεν προκάνανε τις προθεσμίες ?
(Θα φάμε τα μουστάκια μας αν έχει γίνει κάτι τέτοιο)
 


ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΕΝΕΒΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ fb 

Να τι έγραψε ο κος Τακόπουλος;

Την Τρίτη 22.1.2019, στο ΣΤΕ, εκδικάζεται η Αίτηση Ακύρωσης που άσκησε ο Δήμος Χαλανδρίου κατά της μεταφοράς 37 ακινήτων (στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου), στο Υπερταμείο. Με την απόφαση του Ιουνίου 2018, το Υπουργείο Οικονομικών μετέφερε συνολικά 10.119 ΚΑΕΚ δημόσιων ακινήτων στην ΕΤΑΔ και μέσω αυτής στο Υπερταμείο.
Σε αυτά τα 37 ακίνητα, περιλαμβάνεται ο χώρος των περίπου 30 στρμ. του Νομισματοκοπείου που με νομοθετική ρύθμιση για χρήσεις Αθλητισμού και Πράσινου, έχει παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον Δήμο Χαλανδρίου, τα 14 παραρεμάτια και δασικά ακίνητα τα οποία προστατεύονται ειδικώς με το Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της Ρεματιάς 659/1995 και βρίσκονται στην ζώνη Α του Ρέματος, το ακίνητο που με απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χαλανδρίου για χρήση ΚΕΠ, ο Α και Β Παιδικοί Σταθμοί Χαλανδρίου, Σταθμοί του Μετρό, καθώς και άλλοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι ακινήτων όπως νησίδες δρόμων, πεζόδρομοι, Παιδικές Χαρές, ο σταθμός της Πυροσβεστικής στην οδό Ριζάρη κ.α. Πρόκειται δηλαδή για ακίνητα είτε κοινόχρηστα, είτε δασικά εντός Α ζώνης Ρεματιάς, είτε για την εξυπηρέτηση δημόσιων η δημοτικών σκοπών και συνεπώς εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου 4389/2016, άρθρο 196.
Τον Οκτώβριο του 2018 με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου αφού καταδίκασε την κυβερνητική απόφαση για την παραχώρηση των 10119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο, ζήτησε να παραχωρηθούν κατ' κυριότητα στο Δήμο, γιατί μόνο έτσι θα διατηρηθεί ο δημόσιος και κοινόχρηστος χαρακτήρα τους.
Και ενώ κάθε τόσο υπάρχουν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαιρεθούν της μεταφοράς όσα ο νόμος εξαιρεί, χθες λάβαμε δικόγραφο Παρέμβασης του Υπερταμείου!!! στην εκδίκαση της Τρίτης, με την οποία ζητάει να απορριφθούν οι Αιτήσεις Ακύρωσης που έχουν ασκήσει οι Δήμοι (σύνολο 8) καθώς και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων μαζί με τον Δήμους Πάτρας και Σπάρτης.
Στο ΣΤΕ την Τρίτη λοιπόν τα υπόλοιπα που θα αρχίσει η εκδίκαση και κάθε "κατεργάρης" θα πάρει αυτό που του αντιστοιχεί.
 



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΠΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ .

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου