Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

 

Μία μέρα πριν την εκδίκαση  της προσφυγής 8 δήμων στο ΣτΕ, ο υπουργός Οικονομικών υλοποίησε την δέσμευσή του και με υπουργική απόφαση εξαίρεσε τους αρχαιολογικούς χώρους από την εκχώρησή τους στο Υπερταμε;ίο,

Πρόκειται για νίκη και δικαίωση όσων δεν κρύφτηκαν σε "τακτικές" αποχής αλλά επώνυμα και ευθαρσώς - εν γνώση των συνεπειών στα χρίσματα -  βγήκαν μπροστά για την απόφαση - σκάνδαλο. Όσο και αν  βολεύει κάποιους να είμαστε οι ..... ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ.

Για να επιχειρούν κατόπιν εορτής να εμφανιστούν "συνδιαμορφωτές" και "συμμέτοχοι".
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ΟΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ για να μην "κάνουν αντιθέσεις" και το ονομάτάκι τους δεν γράφτηκε ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ κατά των δανειστών.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΝΙΚΗ για όλους, η εξαίρεση των αρχαιολογικών χώρων.
Και για το Χαλάνδρι βέβαια, άσχετα αν δεν έχει στα όριά του αρχαιολογικό χώρο.

Το Χαλάνδρι δεν είναι γαλατικό χωριό.

Και εμείς δεν είμαστε αυτοδιοικητικοί σε "κενό αέρος" να λέμε ότι "ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών" το θέμα είναι να "είναι μαζεμένα τα σκουπίδια  και βαμμένα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί".

Εμείς δεν γίναμε από "ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" ..... ΜΙΑ "ΣΚΕΤΗ ΑΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"!

Ξέρουμε ότι προηγείται ο αγώνας για να υπάρχει η αυτοδιοίκηση, να έχει κατοχυρωμένους τους συνταγματικούς της ρόλους και τους προβλεπόμενους από το νόμο πόρους .

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ως χώρα και όχι ως ΧΩΡΟΣ.

Και  να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ τα σχολεία και οι ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ .
Δημόσια τα ΠΑΡΚΑ και οι ΠΛΑΤΕΙΕΣ.
ΔΗΜΟΣΙΟΙ οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ.

Δημόσια η "ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ"  και όχι εμπόρευμα για "αξιοποίηση υπό την επίβλεψη των δανειστών" για να πρέπει ο Έλληνας πολίτης, μέσω των δήμων του ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ή να την ενοικιάζει από το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, όπως έκανε η σημερινή διοίκηση με τους ΧΕΥ. για να γίνει δεκτή εντός του συστεμικού πλαισίου και να έχει καμιά δεκαριά τρολάκια - διορισμένα στον δήμο - να την καταχειροκροτούν και να την αποθεώνουν, που γράφει όλους τους άλλους στα παλιά της τα υποδήματα και δεν ακούει τι λένε.

ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ που είναι το 82% της πόλης,.

Για το Χαλάνδρι αλλά και για όλους τους αυτοδιοικητικούς που δεν έχουν γίνει ένα με το αποικιακό καθεστώς  ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι να γίνει απολύτως καθαρό ότι:
  •  Τα 30 στρέμματα στο Νομισματοκοπείο ανήκουν στον δήμο Χαλανδρίου, όπως μας είπαν το 2016 και όχι στο Υπεραταμείο όπως μας είπαν το 2018. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΡΟΥΣΣΟΣ στο φατσομπούκι αλλά γιατί είναι καθαρό ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ και χωρίς "δημιουργικές ασάφειες".
ΑΛΗΘΕΙΑ ο κος Ρούσσος μπορεί να καμαρώνει και να απολογίζει τα 30 στρέμματα στις επιτυχίες του ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟ σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, όταν αυτό που "του παραχώρησαν" με άλλη, νεώτερη παραχώρηση ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ παραχωρήθηκε στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ; Και δεν είναι αρχαιολογικός χώρος για να εξαιρείται με την χθεσινή απόφαση;;;
  • Η ρεματιά να εξαιρεθεί από κάθε σχεδιασμό του Υπερταμείου ή των "υπό αξιοποίηση ακινήτων" του Δήμου της Αθήνας - όπως πρόσφατα αναδείξαμε . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ τους πολίτες ο δήμαρχος Χαλανδρίου λέγοντας ότι "δεν τρέχει τίποτα με την ρεματιά" για να προστατεύει τους κυβερνητικούς που τον χρήζουν επικεφαλής των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλάνδρι;
  •  Παιδικοί σταθμοί, πάρκα που έχουν παραχωρηθεί στο Χαλάνδρι επιστρέψουν στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους. ΤΟΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ.
Σήμερα στο ΣτΕ - όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του δήμου - εκδικάζεται η προσφυγή μας.

Η προσφυγή του δήμου Χαλανδρίου, την οποία η δημοτική παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους (της διοίκησης και του Γ. Λαδόπουλου - αφού το μέτωπο των παρατάξεων του μηδενισμού και των εντυπώσεων, όταν δεν διοικούν εκείνοι, όταν δεν έχουν ΠΡΟΝΟΜΙΑ εκείνοι, όταν δεν προστατεύουν δικούς τους, όταν δεν κάνουν πολιτικό ταμείο εκείνοι,  - αυτοί που αποκαλούμε "ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ"  δηλαδή  Κουράσης, Ανδρεόπουλος, Καρατζά, ΛΑΕ, και ο Γιώργος Θωμάς)  απείχαν από το ΔΣ

ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΙ!.

Εμείς δεν κινδυνολογούμε, δεν εικάζουμε, δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόσκαιρες εντυπώσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ όταν πρέπει,  ΑΞΟΛΟΓΟΥΜΕ αποτελέσματα και κάνουμε ΚΡΙΤΙΚΗ επί δεδομένων.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι έχει γίνει με την προσφυγή του δήμου.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ.
Και μέχρι τότε ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΜΕ.

Αν την έχουν υπονομεύσει άλλοι, ΞΕΡΟΥΝ ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ.
 

ΦΕΚ 57/Β/2019

Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου:
"Ανακαλούμε εν μέρει την με αριθμό ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Μεταβίβαση, κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 τουν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με τηνεπωνυμία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.” (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)”, σύμφωνα με την αριθμ. 86/18.06.2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής», κατά το μέρος αυτής που αφορά τα 2.330 ακίνητα, που διαλαμβάνονται στην με αριθμό 91/17.01.2019 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, τα οποία εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 196 του ν. 4389/2016, όπως ισχύει, και της παρ. 2 του διατακτικού της με αριθμό ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018 απόφασης, όπως τα ακίνητα αυτά εξειδικεύονται με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) στο Παράρτημα I, το οποίο προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της."



ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου