Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Συνάντηση για θέματα ισότητας των φύλλων



Την Παρασκευή 1-3-2019 και με συνεργασία των οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων και Πεντέλης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Βριλήσσια ανοιχτή συνάντηση για τα ζητήματα ισότητας και έμφυλης βίας καθώς και για τις πολιτικές ισότητας στους Δήμους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αντίστοιχου προβληματισμού που αναπτύχθηκε στην Ομάδα Φεμινιστικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ) σε συνεργασία με το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλες και φίλοι, μέλη δημοτικών παρατάξεων των Βριλησσίων και της Δημοτικής παράταξης ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ από το Δήμο Πεντέλης, με κυρίαρχη τη συμμετοχή γυναικών συμμετείχαν στη διεξαγωγή μιας ενδιαφέρουσας και δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων όπου συζητήθηκαν:

- οι έμφυλες διακρίσεις,
- η βία κατά των γυναικών τόσο σε κοινωνικό όσο και ενδοοικογενειακό επίπεδο,
- η διεκδίκηση της ισότιμης παρουσίας των γυναικών σε θέσεις ευθύνης,
- η πραγματική ανεξαρτησία τους από τα στερεότυπα της ανδροκρατικής κοινωνίας,
- ο συνεχής αγώνας για το μετασχηματισμό της κοινωνίας και την ανατροπή των πατριαρχικών αντιλήψεων που άμεσα ή έμμεσα, χαρακτηρίζουν τον τρόπο σκέψης όλων μας.

Έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και πραγματοποίησης παρόμοιων συναντήσεων για την αφύπνιση της κοινωνίας και την ευαισθητοποίηση όλων των μελών μιας κοινότητας, ενώ εκφράστηκε η ανάγκη για δημιουργία από τους δήμους δομών ψυχολογικής στήριξης, παροχής συμβουλευτικής σε γονείς, κακοποιημένες γυναίκες, κλπ.

Συζητήθηκαν οι ενέργειες της κυβέρνησης για την ισότητα, όπως η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών το 2018 και το Νομοσχέδιο για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης της έμφυλης βίας». Εξηγήθηκε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την εφαρμογή σχετικών πολιτικών από τους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών με τη μετατροπή τους σε προνοιακές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Στο τέλος αναγνωρίστηκε ότι είναι ευθύνη όλων :

- να μεταφέρουμε τον συγκεκριμένο προβληματισμό στην κοινωνία,
- να αναστοχαστούμε για τις σεξιστικές συμπεριφορές και την αναπαραγωγή των στερεοτύπων που παρατηρούνται ακόμα και σε προοδευτικούς οργανισμούς, κόμματα και συλλογικότητες,
- να αναπτύξουμε τα αντανακλαστικά μας ως πολίτες και να αντιδρούμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας (όπως στο πρόσφατο φαινόμενο της παιδεραστίας που παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως επιλογή!) με άμεσες πρωτοβουλίες και
- να απαιτήσουμε από τις δημοτικές παρατάξεις να συμπεριλάβουν τα ζητήματα ισότητας και έμφυλης βίας στις προγραμματικές θέσεις τους κάνοντας πράξη το νομικό πλαίσιο που θεσπίζει το επίσημο κράτος.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και συμμετείχαν:

- η Αφροδίτη Ντούμα, Υπεύθυνη Φεμινιστικής Πολιτικής της ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ,
- ο Αντώνης Φειδοπιάστης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ και υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Πεντέλης καθώς και οι Πόπη Τζιαμπάζη και Κώστας Αποστολίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την ίδια παράταξη

- o Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να μετέχουμε στην εκδήλωσή σας που είχε προηγηθεί, αλλά είναι πολύ αργά πλέον.

Τα δελτία τύπου σας βέβαια θα φιλοξενούνται πάντα στην ΠΛΑΤΕΙΑ, εφ' όσον μας το ζητάτε και δεν νιώθετε ότι σας προσβάλλει η φιλοξενία σας στην ..... κωλοφυλλάδα.

Θα φιλοξενούνται πάντα στο μέσο που - σε συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ - αποκλείσατε από τα τοπικά μέσα που τα στελέχη σας χρηματοδότησαν τα προηγούμενα χρόνια με κρατικό χρήμα αν και είμαστε μέλη του "δικού σας" emedia από την πρώτη μέρα, πιστεύοντας στις εξαγγελίες σας.

Να, για παράδειγμα όπως έκαναν τα ΕΛΤΑ και ο πρόεδρός τους.

Θα πεις τα λόγια και οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πλέον για "ισότητα" στην αντιμετώπιση με βάση αρχές και όχι προσωπικές προτιμήσεις είναι γνωστές τοις πάσοι .

Εμείς ήμασταν και είμαστε αλλιώς όπως βλέπετε.


Και θα φιλοξενούμε πάντα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και τις οργανώσεις του που έκανε σκοπό του την εξόντωσή μας.
Έχουμε άλλες αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου