Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Γέφυρες παντού.

υου Γ. Παπαγιαννόπουλου
















Γέφυρες παντού.

Όχι σαν κι΄αυτές που κατέρρευσαν από τις βροχές στον Πλατανιά του Νομού Χανίων.

Άλλες γέφυρες ποιο προσωποποιημένες…Οι οποίες στήνονται ή ξεστήνονται με μεγάλη ταχύτητα και ανάλογα κάθε φορά ποιος- μηχανικός- καλεί.

Η τελευταία της περασμένης Δευτέρας, στήθηκε με προτροπή του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «η απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος». Η “παλαιοκομμουνιστική» φράση ειπώθηκε προσδοκώντας συνεργασία (κατά άλλους λεηλασία) του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, από τους οποίους όμως εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι». «Η συγκεκριμένη φράση είχε πιθανώς ως στόχο να θυμίσει στους ψηφοφόρους τις αριστερές ρίζες του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι, σε κάθε περίπτωση, εξυπηρετεί και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, έστω κι αν η φρασεολογία θυμίζει μανιφέστο της κομμουνιστικής Αριστεράς της δεκαετίας του ’50. Όπως επίσης και παλαιά άρθρα του «Ριζοσπάστη» του 1970.» (TimesNews) . Διότι, μπρος στα κάλλη (συγνώμη, μπρος στα ψηφαλάκια), τι είναι η (δανεική έστω) φρασεολογία; Να σημειώσω απλώς, ότι με παλαιά και φθαρμένα υλικά, δεν φτιάχνεις σόι σπίτι. Αλλά αυτό, δεν μας αφορά, δεν χτίζουμε εμείς το συγκεκριμένο σπίτι.

- Γέφυρα στήνει με ποικίλους τρόπους και ο γείτονας Ερντογάν, προκειμένου να διαβεί το Αιγαίο και να αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά (!!), ή, βραχονησίδες. Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μεγάλη ναυτική άσκηση των Τούρκων την ίδια στιγμή, σε τρεις Θάλασσες : στον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο. Ακούμε και ξανακούμε ως παραφωνία τις αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων για την «Γαλάζια Πατρίδα». Εγώ επισημαίνω: προσέξτε μήπως οι Γέφυρες σας , έτσι αθεμελίωτες και ανιστόρητες που είναι, καταρρεύσουν σαν αυτές του Πλατανιά Χανίων.

Όσον αφορά την ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, έχουμε εδώ κι άλλη λαθροχειρία από την τούρκικη πλευρά. Διευκρινίζω λοιπόν ότι «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η από αρχαιοτάτων παρουσία και κατοίκηση των Ελλήνων στις θάλασσες της Μεσογείου, τόσο και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, όσο και στην Κύπρο..

(οι πρόγονοι των Τούρκων, οι Σελτζούκοι, έφτασαν εδώ, τουλάχιστον 16 με 17 αιώνες αργότερα…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου