Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Περιπετειώδης δημόσιος απολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου



Με απουσία της αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίες κατοίκων του Πατήματος συνοδεύτηκε η ειδική ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου στον κινηματογράφο «Αθηνά», την Κυριακή 3 Μαρτίου. Η ένταση είχε σχεδόν προαναγγελθεί πριν ακόμα την έναρξη του δημόσιου απολογισμού, καθώς οι παρατάξεις της μειοψηφίας διαφωνούσαν με τη διαδικασία, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι θα μονοπωλούσε τη συζήτηση και πως οι υπόλοιποι ομιλητές θα τοποθετούνται μετά από ώρες.

Το ζήτημα είχαν θέσει την προηγούμενη της συνεδρίασης οι Γιώργος Θωμάς (Χαλάνδρι η πόλη μας), Άγγελος Νταβίας (Χαλάνδρι Αλλάζουμε πορεία), ενώ διαμαρτυρήθηκαν παίρνοντας τον λόγο, λίγο πριν από την έναρξη, οι Μιχάλης Κόσσυβας (παράταξη Γιώργου Κουράση) Λούλα Καρατζά (Λαϊκή Συσπείρωση), Γρηγόρης Καλομοίρης (πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια). Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος αντέδρασε λέγοντας ότι για τους όρους της συζήτησης δεν είχαν τεθεί ενστάσεις σε σχετική σύσκεψη των επικεφαλής παρατάξεων, ενώ είπε πως η προβλεπόμενη διαδικασία ήταν ακριβώς ίδια με την περσινή όπου συμμετείχε η αντιπολίτευση.

Διαμαρτυρία κατοίκων


Ενώ η συζήτηση βρισκόταν ακόμα σε διαδικαστικό επίπεδο, πολίτες από την περιοχή του Πατήματος μπήκαν στον χώρο της συνεδρίασης, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην περιοχή, όπου ο Δήμος αγόρασε το ακίνητο «ΧΕΥ 9», χώρος στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας. Οι κάτοικοι σήκωσαν πανό και φώναξαν το σύνθημα «όχι σκουπίδια μέσα στα σχολεία». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι ανησυχίες των περίοικων δεν θα επιβεβαιωθούν, καθώς ο Δήμος δεν πρόκειται να κάνει σταθμό μεταφόρτωσης δίπλα από σχολικές μονάδες και σταθμό μετρό. Η ένταση συνεχίστηκε και μάλιστα, ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και σε παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση.

«Είμαστε εκεί που βρίσκονται οι αγώνες των Χαλανδραίων, στα πανό, τα πεζοδρόμια και τα αιτήματά τους», δήλωσε, από την πλευρά της, η Λούλα Καρατζά, ενώ ο Χρήστος Κασίμης ανέφερε ότι «η συνεδρίαση δεν είχε καμία νομιμοποίηση» και «ο κόσμος αντιμετωπίστηκε εμμέσως πλην σαφώς σαν να είναι σκουπίδι». Το κλίμα επιχείρησε να εκτονώσει έξω από την αίθουσα της συζήτησης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Γερολυμάτος συνομιλώντας με τους πολίτες του Πατήματος, στους οποίους δεσμεύτηκε να έχουν συνάντηση για το ζήτημα.

Kαι η… συνεδρίαση

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο από τη Διοίκηση του Δήμου για τα πεπραγμένα θητείας από το 2014, ενώ ακολούθησαν οι παρεμβάσεις Δημάρχου, αντιδημάρχων και ορισμένων εκ των παρευρισκόμενων. Σε φορτισμένο κλίμα ο κ. Ρούσσος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του πως «δώσαμε μία υπόσχεση, ό,τι και να συμβεί θα ξαναφτιάξουμε το Χαλάνδρι», προσθέτοντας: «Το μικρό βήμα έχει ήδη γίνει και απομένει στους πολίτες της πόλης να το συνεχίσουν». Αναφερόμενος, δε, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για «μαύρο μέτωπο», το οποίο «από τη στιγμή που δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μείωση δημοτικών τελών, την έγκριση του προϋπολογισμού, βάζει τώρα μπροστά το θέμα των σκουπιδιών».

Πρωτοβουλία πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια»: Απολογισμός – φιέστα του Δήμαρχου

Με ανακοίνωσή τους, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι μέλη της δημοτικής κίνησης πρωτοβουλίας πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» χαρακτήρισαν ως «φιέστα» τον απολογισμό του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, τον οποίο αποκάλεσαν «τοπικό πυργοδεσπότη».

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική παρέμβαση: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Αλέξανδροτ Καζαντζίδη από την ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου