Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ


Το Χαλάνδρι έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα από το θέατρο της ρεματιάς και το Αετοπούλειο.

Εμείς ό,τι δουλεύει καλά δεν το πειράζουμε, κοιτάμε μόνο πώς θα ενισχυθεί..

Η κατάργηση του Νομικού Προσώπου του ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ εκτός των άλλων ήταν ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Από το ΔΣ αυτού του νομικού προσώπου έχουν περάσει η Κασιμάτη, ο Σμαραγδής, ο Καρράς, ο Μαυρουδής η Μανή και τόσοι άλλοι μεγάλοι Έλληνες.

Και τόλμησαν να το καταργήσουν.
Η επανασύσταση είναι ιστορική υποχρέωσή μας, απέναντι στην ύβρη που διέπραξε η διοίκηση Κουράση.

Με την επανασύσταση του νομικού προσώπου, βεβαίως μπορεί να καλυφθεί καταστατικά και το κενό που άφησε στην πόλη μας η κατάργηση της ΔΕΠΑΧ και των πολύ επιτυχημένων ανταποδοτικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων της καθώς και του επίσης επιτυχημένου θερινού δημοτικού κινηματογράφου.

Τις καταργήσεις την ΔΙΑΛΥΣΗ, στην οποία πρωτοστάτησαν οι αντιδήμαρχοι της …. κανονικότητας και οι βολεμένοι συνδικαλιστές, γιατί θίγονταν ιδιωτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα από τα επιτυχημένα δημοτικά προγράμματα.

Οι καταργημένες λειτουργίες από τα νομικά πρόσωπα του δήμου στοχεύουμε να επαναλειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ υπό ενός διευρυμένου νομικού προσώπου, με πολιτικό διοικητικό συμβούλιο για τα διοικητικά και αυτόνομη καλλιτεχνική επιτροπή των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών της πόλης.

Ακόμα:
  • Σύσταση ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, ΑΝΟΙΚΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που μπορεί να λετουργήσει στο κτίριο Μάρκου, στο πολιτιστικό κέντρο της Τούφας.
  • Απαλλοτρίωση του κτήματος Πραμπόπουλου, αξιοποίηση του χώρου για λειτουργία κλειστού θεάτρου σε οργανική συνέχεια με το ανοικτό θέατρο της ρεματιάς. Ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Πραμπόπουλου με τον αντίστοιχο του θεάτρου της ρεματιάς για λειτουργία ανοικτού εκθεσιακού χώρου. Μαζί με το θέατρο που προβλέπεται στο υπό ανέγερση δημαρχιακό μέγαρο, την αίθουσα στο κτίριο Μάρκου στην Τούφα, η πρότασή μας για χωροθέτηση τρίτου θεάτρου στο κτήμα Πραμπόπουλου στο Πολύδροσο (πρόβλεψη της μελέτης Σταματιάδη για την ρεματιά) μπορούν να καλύψουν με επάρκεια τις θεατρικές ανάγκες της πόλης μας.
  • Λειτουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου στην ρεματιά, χωρίς μόνιμες εγκαταστάσεις.
  • Η μελέτη διαμόρφωσης του Δουζένη για το οποίο προχωράει η απαλλοτρίωση, η πρόβλεψη λειτουργίας θερινού σινεμά εκεί καθώς και χώρου διαλέξεων και εκθέσεων διαμορφώνει επιτέλους έναν πολιτιστικό χώρο αντάξιο της μεγαλύτερης γειτονιάς της πόλης μας, του Κάτω Χαλανδρίου και βέβαια η δρομολογημένη διαμόρφωση του Δουζένη μας βρίσκει στην πλευρά των θερμών υποστηρικτών.
  • Μετά την μεταφορά της λειτουργίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού και της έδρας του νέου νομικού προσώπου που προτείνουμε, στο κτίριο Μάρκου αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου του Αετοπούλειου, της μονοκατοικίας της Καλλιόπης Αετοπούλου Μουστάκα κα του κήπου του για δημιουργία ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΑΣ του δήμου μας.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ και ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ
  • Όσα ξεκίνησαμε με το κίνημα διάσωσης του διατηρητέου Κεφαλληνού και την σύσταση της επιτροπής διάσωσης και αξιοποίησης των διατηρητέων  δεν θα μείνουν χωρίς συνέχεια μετά τις δημοτικές εκλογές.
  • Για το Κεφαλληνού η πρότασή μας έχει κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο: Ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του αύλειου χώρου, αναπαλαίωση και παραχώρηση της χρήσης στην ΦΛΥΑ ΑΕ για αξιοποίησή του για τέλεση πολιτικών γάμων, τελετών και δεξιώσεων στον χώρο.
  • Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη επιτροπή του δήμου, που σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των διατηρητέων και την ΦΛΥΑ ΑΕ θα αναζητήσουν με διαφάνεια και πάντα διαπαραταξιακά προς αποφυγή «περίεργων»οικονομικών  διαπλοκών, εργαλεία για την χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης όλων των διατηρητέων της πόλης που μπορούν να παραμείνουν στην κατοχή και την αξιοποίηση των ιδιοκτητών τους, με την βοήθεια του δήμου.
  • Για τα υπόλοιπα διατηρητέα που το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν είναι σαφές, είτε οι ιδιοκτήες δεν ενδιαφέρονται, βεβαίως το εργαλείο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για εμάς είναι πάντα στο τραπέζι,  (Καταστήματα κεντρικής πλατείας, Κεφαλληνού, Πραμπόπουλου, Μπαχάουερ κά).
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αξιοποιώντας χωρίς ιδεοληψίες,  όλα τα εργαλεία του είτε για προσφορά βοήθεια προς τους ιδιοκτήτες των διατηρητέων για να τα αναπαλαιώσουν, είτε με συνέργειες μαζί τους, μέσω την ΦΛΥΑ ΑΕ αξιοποίησης ακινήτων., είτε με απαλλοτριώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου