Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΚΑΡΑΤΖΑ or ΝΟΤ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ και ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΔΡΟΥ?



Τα μεγάλα θέματα της πόλης δεν είναι απλά, είναι σύνθετα και πολυπαραμετρικά.

Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα είναι εύκολα.

Ο εντυπωσιασμός του ψηφοφόρου που δεν κάνει τον κόπο να εμβαθύνει λίγο σε αυτά και έχει εκχωρήσει το δικαίωμα της σκέψης και της κρίσης στο κόμμα είναι εύκολος.

Κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι "αντέχει" η πολιτική πρακτική τους. Αυτή που θεωρεί τον ψηφοφόρο ΧΑΖΟ και τους αντιπάλους τους χάνους.

Εμείς όμως μαγκιές δεν δεχόμαστε.

Η ανάρτηση αυτή γίνεται για να εξηγήσει τους λόγους που - με λύπη μας -  δεν θα αναρτήσουμε μια επιστολή κατοίκου της περιοχής της Κόδρου.

Ενός συνδημότη μας, πραγματικά ταλαιπωρημένου από το πρόβλημα των πλημμυρών  και την άρνηση των κατάντι της Κηφισίας δήμων και δημοτών να κατανοήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην κατανοούν ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Χαλανδρίου και των κατοίκων του - ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ, επειδή εκείνους το πρόβλημα δεν τους έχει αγγίξει.

Ενός συνδημότη μας δικαίως αγανακτισμένου, που επί της ουσίας είμαστε μαζί του, αλλά που όμως μας προκάλεσε,  συνοδεύοντας το δελτίο τύπου του - που δημοσιεύτηκε σε όλα τα άλλα τοπικά ΜΜΕ - με μία παράγραφο που δεν ξέρουμε αν πήγε στους άλλους, αλλά σε εμάς ήρθε.

Και έλεγε τα εξής:

"Για το εν λόγω θέμα σας επισυνάπτω τις απόψεις μου με ένα πρόσφατο χρονικό και τη μήνυση που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου η κα Λούλα Καρατζά Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου – Επικεφαλής της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου και παρακαλώ για την δημοσίευση αυτών, με την προϋπόθεση ότι θα δημοσιευθούν αυτούσια. Δεν θα αποδεχτώ καμία αλλοίωση ή περικοπή των όσων σας αποστέλλω και κατά συνέπεια σε μια τέτοια περίπτωση δεν επιτρέπω τη δημοσίευση καθότι θα αποτελεί ακόμα μία φορά εμπαιγμό και παραποίηση των λεγομένων του πολίτη."

Εμείς δεν κάνουμε περικοπές ή αλλοιώσεις στα κείμενα που μας στέλνουν και άρα δεν έχουμε λόγο να αποδείξουμε σε κανέναν ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ούτε να ανεχόμαστε "προειδοποιητικές προσβολές".

ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ και ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ. 
Και ενίοτε διαψεύδουμε κιόλας.
Και χαλάμε και τα σχέδια εκείνων που νομίζουν ότι είναι πολύ έξυπνοι και οι άλλοι είναι χάνοι.

Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα θεωρήσει "παραποίηση" ο συνδημότης μας, αφού οι λέξεις έχουν προ πολλού χάσει το νόημά τους στο Χαλάνδρι των Γαλαζοπρασινολουλακί, δεν ξέρουμε αν η ανάρτηση της επιστολής του με σχολιασμό μας "θα θεωρηθεί ότι παραποιεί τα λεγόμενά του και τον εμπαίζει", άρα μπορεί να φάμε και καμιά μήνυση, μένουμε στο "δεν επιτρέπω" και τελειώνει το πανηγύρι.

Αν θέλει μας ξαναστέλνει την επιστολή του χωρίς .... προειδοποιήσεις, μας ζητάει ευγενικά να την αναρτήσουμε και εμείς εδώ είμαστε.


Στις απόψεις του συμπολίτη μας όμως, καθόλα σεβαστές κατά τα αλλά και επί της ουσίας, γίνεται αναφορά σε όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της 23 Ιανουαρίου 2019 για το θέμα της Κόδρου.

Και με έναν απροκάλυπτα υποκειμενικό τρόπο, ο συμπολίτης μας αναφέρεται σε όσα ειπώθηκαν και έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο συμπολίτης μας -  έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις παραταξιακές του προτιμήσεις - και να  αναφέρεται σε δύο μόνο υποψήφιους δημάρχους που συνέδραμαν - κατά το πώς το είδε εκείνος - τον αγώνα της  ΜΟΝΗΣ συνεπούς, της μόνης που ενδιαφέρεται για το πρόβλημα του ρέματος Σαρανταπόρου στην Κόδρου.
ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ!

Θα απαντήσουμε όμως..
Με την ΑΛΗΘΕΙΑ, την οποία γνωρίζουν όλοι οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής που ήταν παρόντες σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο. Και ήταν καμιά εικοσαριά κάτοικοι της Κόδρου.

Οι οποίοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι και άλλοι ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ - ο Νταβίας και άλλοι συνάδελφοί του -  να ψηφίσουν το ψήφισμα αλλά ουσιαστικά ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ να ψηφιστεί, επειδή είχαν κάνει την προηγούμενη μια συνάντηση με την διοίκηση και είχαν πειστεί ότι ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ήταν ο σωστός, για την επίλυση της υπόθεσης της Κόδρου.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ κόντρα στην θέση που εξέφρασαν διότι γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μαζί με τους κατοίκους. Ακόμα και αν εκείνοι δεν ακούν αντιρρήσεις και επιχειρήματα σε όσα κάποιοι έχουν πάει και τους έχουν ζυμώσει .... για να τους σώσουν.

Αντί λοιπόν να γράψουμε περισσότερα θα κάνουμε αυτό που πάντα κάνουμε.

Θα αναρτήσουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για να απαντηθούν τα πυροτεχνήματα.

Δεν θα απαντήσουμε βέβαια με τρόπο που θα πείσει εκείνον  τον πολίτη που θέλει πυροτεχνήματα και περιμένει από την κα Καρατζά και τους φίλους της να του πει, ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί υποψήφιοι δήμαρχοι.
Εις το όνομα του μακαρίτη Γυφτόπουλου.

Και δεν διαβάζουν.

Ειδικά για θέματα του Κάτω Χαλανδρίου εμείς δεν ακούμε την Λούλα Καρατζά.

Και ειδικότερα για θέματα - όπως το ρέμα Σαρανταπόρου - που αφορούν την μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη, για την οποία η κα Καρατζά δεν μπορεί να πει κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί αποχωρεί κάθε φορά που συζητιέται, επειδή πήρε οικόπεδο, δεν μπορούμε να την ακούσουμε.
ΕΧΕΙ ΑΠΕΜΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΡΕΜΑ.
Και φωνάζει για το άλλο μισό, μπας και εξαπατήσει κανέναν, ότι παραμένει η παλιά Λούλα.

Για ένα πρόβλημα - ποτάμι,  η κα Καρατζά κάνει ότι αγωνίζεται για το τέλος του ποταμιού, γιατί το υπόλοιπο περνάει από ΟΙΚΟΠΕΔΑ!.

Θα μιλήσουμε στον σκεπτόμενο που θέλει να διαβάσει και να γνωρίζει την αλήθεια.

ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.

Και θα καλέσουμε τον συνδημότη μας, την επόμενη φορά που θα θέλει την φιλοξενία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, εμάς να μην μας .... προειδοποιεί, διότι δεν μασάμε.

Χωρίς γραμμάτια και οικόπεδα ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου