Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ο Δήμος Βριλησσίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βρισκόμενοι σε μια κατάσταση περιβαλλοντικής διακινδύνευσης με επίκεντρο την υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή, καλούμαστε ως τοπική κοινωνία να πράττουμε ό,τι μας αναλογεί για την περιβαλλοντική προστασία, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ενάργεια.

Η χώρα μας, πληττόμενη από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης περιοχών του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και από τους ευρύτερους παράγοντες περιβαλλοντικής διακινδύνευσης, οφείλει να συναντηθεί με διαφορετικές μορφές παραγωγής που θα έχουν στο επίκεντρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τοπικότητας και θα την οδηγήσουν στην ανάκαμψη και τη δημιουργία μιας, απαλλαγμένης από παθογένειες του παρελθόντος, βιώσιμης ανθρώπινης κοινωνίας. Αν δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά στο τοπικό πεδίο μας η θετική επίδραση θα είναι πολύπλευρη και εν τέλει παγκόσμια, σύμφωνα και με τη βασική αρχή των πράσινων πολιτικών προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Έχει μεγάλη σημασία να αναγνωρίζουμε το αληθινό ζητούμενο της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης προόδου των σύγχρονων κοινωνιών του πλανήτη, από την προσχηματική επίκληση οικολογικών αξιών ως καμουφλάζ για «πράσινες μπίζνες» μεγάλων συμφερόντων.

Στο Δήμο Βριλησσίων πραγματοποιούμε πλέον κάθε χρόνο εκτεταμένες περιβαλλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στη φετινή 5η Εβδομάδα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βριλησσίων διοργάνωσε

Την Κυριακή 12 Μαΐου στο πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης ”Βράβευση των σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο σχολικό διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» και σε συνεργασία με τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποίησε την 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις:

Ø Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 - Εθελοντικός περιμετρικός Καθαρισμός του Δάσους Θεόκλητου

Ø Ανοιχτή εκδήλωση δημόσιου απολογισμού και διαλόγου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος (θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση)

O Δήμος Βριλησσίων αποδεικνύει έμπρακτα, όχι απλώς το ενδιαφέρον του για αυξημένη περιβαλλοντική προστασία αλλά και τον διαρκή προσανατολισμό του σε μια διαφορετική κοινωνική συνύπαρξη και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου στην πόλη μας και σε ένα άλλο (αντί του άκρατου και αδιέξοδου καταναλωτισμού) πρότυπο συλλογικής και συνεργατικής εξέλιξης της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου