Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Θ. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ



Η Εθνική Κάλπη της 7ης Ιουλίου 2019, απέδειξε την αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ,με το ποσοστό του περίπου 32% που έλαβε, και το ρίζωμά του σε πολλές κοινωνικές στρωματώσεις οικονομικά αδυνάμων και μη προνομιούχων πολιτών.

Ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που έλαβε, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο παραπληροφόρησης, λάσπης και συκοφαντίας που εξακολουθητικά καθ’ όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης του, είχε εξαπολύσει σχεδόν όλο το μιντιακό κατεστημένο της χώρας. Η κάλπη όμως αυτή ταυτοχρόνως ανέδειξε και την κραυγαλέα αναντιστοιχία κοινωνικής και πολιτικής έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος πλέον, εξουσίας!

Στο 32% των Ελλήνων, οι οποίοι εξακολουθητικά και γενναιόδωρα ψηφίζουν από τον Ιανουάριο 2015 ΣΥΡΙΖΑ. ανήκουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας, ένα μέρος των οποίων με πλήρη προσωπική τους ανιδιοτέλεια, τις προηγούμενες δεκαετίες, ψήφιζαν το εκ των υστέρων αποκαλυφθέν στα μάτια και τη συνειδησή τους αμαρτωλό ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όλοι αυτοί από το 2015 έχουν βρει φιλόξενη στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να έχουν καμία οργανωτική σχέση και συνάφεια με το ερμητικά, κρατώντας στη βάση κλειστές τις πόρτες του, κόμμα της Αριστεράς!

Γεγονός που αφ’ εαυτού αποτελεί αντίφαση, για την Ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέδειξε εν τοις πράγμασι, κατά τα τέσσερα και πλέον έτη διακυβερνήσεως της χώρας, ότι όχι μόνο δεν είναι εσωστρεφής και φοβική αλλά είναι προεχόντως εξωστρεφής και ενορατική.

Γι’ αυτό και έκανε τότε ανοίγματα κορυφής με ενσωμάτωση υγιών στελεχών προερχομένων απο το χώρο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Σήμερα επιχειρεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών, που ανήκουν στην ευρύτερη κεντροαριστερά και αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί πολίτες.

Εάν το οραματικό αυτό άνοιγμα του πρώην πρωθυπουργού ΔΕΝ υπονομευθεί, αλλά απεναντίας , ενισχυθεί με τη δυνατότητα απεριόριστης εγγραφής νέων μελών,τότε το εγχείρημα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα προσλάβει χαρακτηριστικά παράταξης.

Επομένως το συλλογικό υποκείμενο της κυβερνώσας Αριστεράς στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν χάνει τίποτα με τη διεύρυνση της βάσης του από το αξιακό ιστορικό φορτίο δεκαετιών που κουβαλάει.

Απεναντίας εμπλουτίζει τις τάξεις της με νέους, ενεργούς, συλλογούμενους και συμμετοχικούς πολίτες, που με την ψήφο τους θα την καταστήσουν ξανά σύντομα κυβερνητική πλειοψηφία και ταυτοχρόνως θα έχει μέλη- ψηφοφόρους με παραταξιακή συνείδηση. Στόχος που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο.


ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ιατρός - πνευμονόλογος
Υποψ. Περιφεριακός Σύμβουλος
Β.Τομέα Αθηνών με τη Ρένα Δούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου