Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλάνδρι, 6 Δεκεμβρίου 2010

6ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 2010-2011

Για 6η χρονιά συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου στα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου και των γύρω δήμων.

6 χρόνια δημιουργικής ανάγνωσης των παιδιών μέσα από το πρόγραμμα του Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης, που είναι ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη μορφή βιβλιοδιαγωνισμού. Διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, την Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης». Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των σχολείων έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στο δήμο Χαλανδρίου. Σημαντική είναι και η συμβολή των εκδοτών που υποστηρίζουν το πρόγραμμα από την αρχή της λειτουργίας του.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με την ανάγνωση μέσα από τη γνωριμία τους με τα έργα της κλασικής και της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας καθώς και η επαφή με την παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» για δανεισμό, χρήση του πληροφοριακού της τμήματος και γνωριμία με τις υπηρεσίες της.

Ο 6ος Μαραθώνιος ξεκινά τον Δεκέμβριο 2010 και λήγει τον Ιούνιο 2011.

Οι μαθητές καλούνται να διαβάσουν προτεινόμενα βιβλία και στη συνέχεια βραβεύονται για τη συμμετοχή τους. Οι προτάσεις των βιβλίων για διάβασμα γίνονται από τις βιβλιοθηκονόμους των δύο βιβλιοθηκών και προσπαθούν να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών μέσα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.

Η γιορτή για την έναρξη του 6ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου θα γίνει το

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι

στην Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και σε γιορτινή διάθεση θα διασκεδάσουμε παρέα με το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Να, τι χρειάζονται τα παραμύθια» της Αγγελικής Βαρελλά

από το συλλογικό έργο

«Στον κήπο με τα παραμύθια» από τις εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Παρουσιάζει η μουσικοπαιδαγωγός Αγγέλικα Σλάβικ

(Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος, Χαλάνδρι Τ 210 6801654 F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr )
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου