Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ....

Επειδή διαβάζοντας για τα 14,3 τρισ. δολάρια του Αμερικανικού χρέους, ορισμένοι αναγνώστες ρωτούν για περισσότερα: οι ΗΠΑ χρωστούν -δημόσιο μόνον κι όχι συν το ιδιωτικό χρέος- το 100% του ΑΕΠ τους!


Πρόκειται μόνο για το Ομοσπονδιακό χρέος, τα Πολιτειακά αντίστοιχα χρέη είναι «ανακατεμένος ο ερχόμενος» -ήδη αρκετές Πολιτείες αγωνίζονται εναντίον της πτώχευσής τους.

Η ίδια η Ενωση (ΗΠΑ) πρέπει να νομοθετήσει εκ νέου υπέρ της υπέρβασης του δανειοληπτικού φραγμού (στο 100% του ΑΕΠ), αν δεν θέλει να κηρύξει ο Ομπάμα στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα οσονούπω.

Την ίδια ώρα η (κατά τα άλλα Μεγάλη) Βρετανία χρωστάει της Μιχαλούς, δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος το 400% του ΑΕΠ της. Με το Μάαστριχ να ορίζει το επιτρεπόμενο χρέος στο 60% του ΑΕΠ των κρατών-μελών της Ενωσης και της Ευρωζώνης, αν εξαιρέσει(;) κανείς τη Γερμανία, ο Θεός να βοηθήσει την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις μισές απ' τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ...

Όμως, για να τελειώνουμε, και ο νοών νοείτω!

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν να πάρουν αύξηση δέκα χρόνια και τώρα τους προτείνεται νέα λιτότης. Επ' αόριστον. Συνεπώς:

Ας το πάρουμε χαμπάρι: η Κρίση είναι Εργαλείο!

Για να επιστρέψουν η εργασία και οι πολίτες πλην πλουσίων στην εποχή πριν από το 1914!


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 22.VI.2011 stathis@enet.gr

Σ.Σ.  ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Μια ταπεινή μας παρατήρηση με αφορμή τα γραφόμενα από τον Στάθη: ΟΛΕΣ Ο ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ μεταξύ των στατιστικών στοιχείων της χώρας μας με τα αντίστοιχα της ΕΕ ή της ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ, έχει σκεφτεί κανένας ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ αν αθροιστούν με τα αντίστοιχα στοιχεία ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ στις χώρες ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ακόμα και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ συγκρότηση (π.χ. Γερμανία, Βέλγιο κλπ). (πχ Αριθμός Δημοσίων Υπαλλήλων, Συνολικό χρέος, κλπ);;; Μήπως εκεί βρίσκεται ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ;;

Θα θέλαμε απαντήσεις από όσους γνωρίζουν καλά το θέμα. Π.χ. στόν αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων του Βελγίου περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι οργανισμών και φορέων της - π.χ. Φλάνδρας. Διότι σε αυτές τις χώρες Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΛΟΔΟΧΟΣ και έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ να τις εκτελεί ενώ εδώ η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση κάνει τα πρώτα της βήματα και η πρωτοβάθμια ΕΠΙΤΡΟΠΕΥΕΤΑΙ από διορισμένους επιτρόπους του καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου