Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΠΕ: Πρωτιά ΠΑΣΟΚ με 6 έδρες - Επανεξελέγη ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος



Ολοκληρώθηκαν εχθές  λίγο μετά τις 4 μ.μ. οι εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για την εκλογή των 12 από τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της (τις 13 θέσεις καταλαμβάνουν ex oficcio οι περιφερειάρχες).

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 6 μέλη, η ΝΔ κερδίζει 4 έδρες, και από 1 μέλος εκλέγουν το ΚΚΕ και η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-νέας πολιτικής κίνησης του Β. Οικονόμου, Ελεύθεροι Πολίτες.

Επί των ψηφισάντων

- το ΠΑΣΟΚ έλαβε 130 ψήφους (από τους 136 προσκείμενους ψηφίσαντες σε αυτό),

- η ΝΔ έλαβε 88 ψήφους (από τους 89),

- το ΚΚΕ έλαβε 15 ψήφους (9 δικές του συν -σύμφωνα με τις πληροφορίες- 4 ψηφίσαντες από τον Π. Τατούλη και 2 προσκείμενους από το ΠΑΣΟΚ), και

- η ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες έλαβαν 8 ψήφους (5 συν 3 από το ΠΑΣΟΚ· εξελέγουν τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γαλανό,  ο οποίος ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το «Άρμα Πολιτών», αλλά τώρα είναι στο πλευρό του Βασίλη Οικονόμου).

Εξελέγησαν

Από το ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105), Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (103), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (100), Στ. Χρήστου-Αττική (100) και Τ. Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (94). Δεν εξελέγη η Α. Ροκόφυλλου-Αττική (41).

Από τη ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (79), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (67), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (63) και Γρ.  Ζαφειρόπουλος-Αττική (63). Οριακά δεν εξελέγη ο Μπ. Κόκκινος-Νότιο Αιγαίο (62).

Από το ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (12)

Από ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες: ο Ν. Γαλανός-Αττική (8).

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου