Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΚΑΘΑΡΟ: ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ή ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ;


10 ΑΠΛΕΣ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ!
1. Δημαρχείο. Άμεση ανέγερση στον χώρο της 25ης Μαρτίου χωρίς καμία άλλη αναβολή.

2. Υποδομές οργάνωσης υπηρεσίας καθαριότητας - εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, μείωσης του όγκου μεταφερομένων στον ΧΥΤΑ, ανακύκλωσης, στον εφαπτόμενο στο νεκροταφείο δημοτικό χώρο.

3. Διεκδίκηση άμεσης αποζημίωσης των ρημοτομουμένων από την Ελ. Πεντέλης ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και όχι μέσω της τράπεζας γης και χρήματος που θα προκύψει από την Πράξη Εφαρμογής για την Ένταξη Π. Πολίτη στο σχέδιο - Υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος για τους δημότες Χαλανδρίου τσιγγάνους - απομάκρυνση καταυλισμού.

4. Ενοποίηση αθλητικού κέντρου Ν. Πέρκιζας, με το Πάρκο Αττικής Οδού. Μεταφορά του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μαζικά Προγράμματα Άθλησης στους δημόσιους αθλητικούς χώρους.

5. Πολιτιστικά Εργαστήρια Ενηλίκων - Παιδιών (μουσική, θέατρο, χειροτεχνία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.

6. Άμεση λήψη απόφασης αναστολής εκδοσης νέων αδειών για ΚΥΕ μέχρι την διατύπωση και
θεσμοθέτηση ενός σοβαρού κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα θέματα χρήσεων στο κέντρο της πόλης.
Αυστηρός έλεγχος των όρων λειτουργίας όλων των  ΚΥΕ στο κέντρο και αυστηρή εφαρμογή των όρων λειτουργίας τους  αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, άδειες μουσικής κλπ).
Άμεση παρέμβαση στους πεζόδρομους και διασφάλισης όρων πρόσβασης σε ασθενοφόρα - πυροσβεστικά οχήματα παντού.

7. Συνολική αναδιάρθρωση - μεταβολή των όρων "λειτουργίας" των σκανδαλωδών κοινωνικών δομών του δήμου. Άμεση μεταφορά τους σε χώρους εκτός κέντρου, σε χώρους χαμηλότερου κόστους ενοικίου και διακριτικότερης πρόσβασης από όσους έχουν την ανάγκη τους. Λειτουργία τους αποκλειστικά από κοινωνικούς επιστήμονες ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και ΟΜΗΡΙΕΣ.

8. Άμεση επαναλειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση.

9. Επαναπροσδιορισμός του ρόλου και των δράσεων του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ που δεν μπορεί να γίνεται άρμα για την απώλεια θέσεων εργασίας και την υπόκρυψη των υποχρεώσεων του δήμου για παροχή ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ υπηρεσιών στους δημότες. Ειδικά στα πεδία των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών κάθε πρόταση για υποκατάστασή τους από δράση εθελοντών μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.

10. Επανεξέταση του ρόλου της δημοτικής επιχείρησης με καταστατικές τροποποιήσεις, του μοναδικού νομικού προσώπου που ακόμα έχει επιβιώσει  μετά την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ απόφαση κατάργησης όλων των νομικών προσώπων του δήμου, για την επίτευξη πλέον διπλού ρόλου, δηλαδή του παραδοσιακού της ρόλου στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας αλλά πλέον και της οργάνωσης αναγκαίων δράσεων (αθλητικά προγράμματα, πολιτιστικά εργαστήρια, μαθήματα κλπ) αφού δεν υπάρχει πλέον άλλο νομικό πρόσωπο να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις. Ενίσχυση των όρων διαφάνειας και ελέγχου στην δημοτική επιχείρηση με πρόβλεψη μεγαλύτερης συμμετοχής της αντιπολίτευσης και έγκρισης του προγράμματος δράσεών της από το δημοτικό συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *