Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΑΣΣΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ


Ο Χρύσανθος Δ. Τάσσης είναι διδάκτορας πολιτικής επιστήμης (τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και διδάσκει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κείμενά του σχετικά με το ελληνικό και ευρωπαϊκό κομματικό σύστημα, τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οικονομική πολιτική και τις εργασιακές σχέσεις έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 Έργα του: ΠΑΣΟΚ, η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος 

Κώστας Ελευθερίου, Χρύσανθος Τάσσης
επιμέλεια σειράς: Μιχάλης Σπουρδαλάκης




ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Ο Χρύσανθος δεν πολιτεύεται, χρόνια πολλά τώρα που γνωριζόμαστε, από την εποχή της μεγάλης ΠΑΜΚ των βορείων προαστίων, από τα μαθητικά μας χρόνια και τώρα δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο παρά μόνο γιατί του ζήτησα να εκδηλώσει ενεργά την πολιτική του στήριξη και συμφωνία με το εγχείρημά μας.

Η πολιτική διαδρομή του, είτε ως στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 80, είτε αυτοδιοικητικά, στο πλάι του ιστορικού αυτοδιοικητικού στελέχους του σοσιαλιστικού χώρου του πατέρα του, πολιτικού - δάσκαλού όχι μόνο του Χρύσανθου αλλά όλων μας εδώ στην παλιά Β2 (όσο και αν φαίνεται κινέζικο αυτό σε κάποιους),  του Δημήτρη Τάσση, είναι πολύχρονη, ουσιαστική  και συνεπής.

Η παρουσία του Χρύσανθου Τάσση στις συνεδριάσεις της δημοτικής μας κίνησης, η κατάθεση της γνώμης του, η τεχνοκρατική του τεκμηρίωση, μας ήταν απαραίτητη, αλλά έτσι και αλλιώς θα την είχαμε και χωρίς να είναι στο ψηφοδέλτιο, αφού ο παλιός μου σύντροφος δεν είχε καμία επιφύλαξη στο να μας προσφέρει την επιστημονική συνδρομή του.

Το ότι πείσαμε τον Χρύσανθο όμως να βγει στην πιάτσα ως υποψήφιος, είναι κάτι που με κάνει περήφανο και δεν ήταν εύκολο.

"Δεν θα φέρω ψήφους" μου έλεγε συνέχεια.

Δεν ξέρω λοιπόν και δεν μας νιάζει καθόλου αν και πόσους ψήφους έχει ως "τοπικός παράγων" ο Χρύσανθος, αφού - ευτυχώς - δεν είναι τέτοιος.

Μόνο που αν φτιάχναμε την  ομάδα μας με αυτό το κριτήριο θα έπρεπε να κυνηγάω για την παρουσία της την Ελενίτσα (ξέρετε ποια, εκείνη με την κουκούλα, που έχει πολλους ψήφους) και όχι τον Χρύσανθο.

Αυτοί οι περίεργοι τύποι όμως που θα ψηφίσουν εμάς και όχι τους εκπροσώπους του τοπικού πολιτικοκομματικού κατεστημένου, δεν ψηφίζουν την Ελενίτσα γιατί είναι μυστήριοι και αναζητούν να βρουν νέα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ πρόσωπα στην τοπική και την κεντρική πολιτική.

Και εμείς θέλαμε να τους δώσουμε την εναλλακτική δυνατότητα. Και αν δεν την επιλέξουν να φταίνε αυτοί και όχι εμείς.

Και ο παλιός σύντροφός μου, ο Χρύσανθος δεν είναι απλά κατάλληλος.

ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.

Χρύσανθε σε ευχαριστώ για την τιμή και την πολύτιμη βοήθειά σου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου