Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής

Δ Η Λ Ω Σ Η   Α Π Ο Χ Ω Ρ Η Σ Η Σ
Δήλωση αποχώρησης των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο» από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως την ανέγνωσε η   Ερμίνα Κυπριανίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος της «Αττικής Συνεργασίας –Όχι στο Μνημόνιο» και αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «Δύναμη Ζωής»:
Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φέρνει προς απόφαση σειρά σοβαρών ζητημάτων. Ζητημάτων που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων. Και τούτο λίγες μόνο εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αντί να περιοριστεί, ως ώφειλε, στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, επιχειρεί να δεσμεύσει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων σοβαρούς οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στη νέα Περιφερειακή Αρχή.
Πρόκειται για μια πρακτική απαράδεκτη πολιτικά και ατελέσφορη οικονομικά. Για πρακτική που αγνοεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρακτική που βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.


Μια πρακτική που δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *