Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 17-9-2014

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 17-9-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι πρόσφατες δηλώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες, φιλικά προσκείμενα σε αυτούς Μ.Μ.Ε. αλλά και διάφορα «παπαγαλάκια» διασποράς κατευθυνόμενων ειδήσεων, προαναγγέλλουν ένα θερμό και σκληρό φθινόπωρο.

Στον τομέα των απολύσεων, η – χωρίς τη λαϊκή έγκριση «συγκυβέρνηση» - επιμένει στο μοντέλο «ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ», έτσι όπως οι εσωτερικές και εξωτερικές τροϊκανές επιταγές προστάζουν.

Ο δημόσιος τομέας υπολειτουργεί, καθώς επικρατεί ένα «αλαλούμ» σχετικά με τις μετατάξεις, τις συνταξιοδοτήσεις και τις καθημερινές νομολογίες που «περιφέρονται» από γραφείο σε γραφείο, πότε για να αποπροσανατολίζουν και πότε για να προετοιμάζουν για το χειρότερο και, στο τέλος, να γίνει κάτι άλλο και να πανηγυρίζουν!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται μέρα με την ημέρα, καθώς καινούριες αρμοδιότητες προστίθενται, ενώ προσωπικό απομακρύνεται, μεταφέρεται ή σχεδιάζεται να «σφαγιαστεί» στο βωμό των μεσοπρόθεσμων συμφωνιών για εμάς, χωρίς εμάς. Ο στόχος είναι σαφής και έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί σε αυτόν : Όχι, πλέον, η απαξίωση της Τ.Α. – αυτή έχει προ πολλού επιτευχθεί – αλλά η πλήρης αποσύνθεσή της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδο ιδιωτών σε λειτουργικές υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και όλα αυτά θα έχουν ως συνέπεια ένα (τουλάχιστον μισό, μετά από απολύσεις) προσωπικό κακοπληρωμένο, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ οι υπηρεσίες που θα ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ – και ΟΧΙ θα προσφέρονται – θα είναι επί πληρωμή.

Το στοίχημα για τις νέες διοικήσεις των δήμων θα αποτελέσουν οι νέες προσλήψεις και η εύρεση νέων οικονομικών πόρων. 

Η «πρΟΤΑση» πιστεύει ότι, παρά το πάγωμα των προσλήψεων, θα πρέπει να ζητηθεί από το Υπουργείο προκήρυξη για πρόσληψη μονίμου (απαραίτητου) προσωπικού, διότι χωρίς προσωπικό και χωρίς πόρους, είναι βέβαιο ότι τα παραπάνω που φαίνονται να έρχονται, θα γίνουν πραγματικότητα πολύ νωρίτερα απ’ όσο πιστεύουμε.

Κάποιοι, όπως οι εναπομείναντες αμετανόητοι οπαδοί των δύο κυβερνητικών εταίρων, δεν έχουν κατανοήσει ακόμη τη σοβαρότητα των πραγμάτων. Συνταξιούχοι δεν «πτοήθηκαν» από την αντισυνταγματική περικοπή των συντάξεών τους ούτε από τη σχεδιασμένη ΕΝΦΙΑ-λτική ΚΛΟΠΗ των περιουσιών τους που βρίσκεται προ των πυλών. Και κάποιοι άλλοι, νομίζουν ότι, δεν πρόκειται να τους αγγίξει η – «success story» – λαίλαπα των μαθητευόμενων μάγων της χώρας. Αυτών που, φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν ψεύτη, απατεώνα και «μειοδότη» αυτόν ή αυτούς που προτείνουν κάτι διαφορετικό για την έξοδο των ελλήνων από την τεχνητή κρίση που τους έχουν φορτώσει.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, αμέσως μετά τις σημαντικές δηλώσεις του στις 12 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, έκανε πράξη τα λεγόμενά του και με απόφασή του έδωσε «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ», ώστε να μην προχωρήσουν η διαδικασία της αξιολόγησης με «ποσόστωση» και να μην παρασχεθούν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων.
Το ίδιο, μαθαίνουμε, έγινε τόσο στον Δήμο Ιωαννίνων, όσο και στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. 

Καλούμε τους Δημάρχους και άλλων πόλεων, να ακολουθήσουν το ΓΕΝΝΑΙΟ παράδειγμα των συναδέλφων τους και να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των οποίων το μέλλον και η ίδια τους η ζωή δοκιμάζεται. 

Καλούμε και τους συναδέλφους στον Δήμο μας να σταθούμε δίπλα στον Δήμαρχο ο οποίος, κάνοντας ο ίδιος την αρχή (μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο) είπε ΟΧΙ στη διάλυση του Δήμου του. Τα επόμενα βήματα ανήκουν σε εμάς.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν (εξ)αγοράζεται.

πρΟΤΑση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου