Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ισοπαλία που αδικεί την Εθνική



Τον πρώτο της βαθμό στο έκτο προκριματικό όμιλο του Euro 2016 πήρε η Εθνική μας ομάδα στο Ελσίνκι, όπου αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Φινλανδία.  Σύμφωνα με την συνολική εικόνα του αγώνα, το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Σειρά έχει η Βόρεια Ιρλανδία την ερχόμενη Τρίτη στο Καραϊσκάκη.  

Η Εθνική μας παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς απέναντι στην Ρουμανία, ενώ έπιασε και η έμπνευση του Ρανιέρι να ξεκινήσει βασικό τον Καρέλη που στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο 24', με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στην γαλανόλευκη.

Ένα προβάδισμα, ωστόσο, που δεν κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος του αγώνα, αφού η Φινλανδία μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εξίσου όμορφο γκολ από τον Χούερμε στο 55'. Η επιθετικότητα των Φινλανδών, μάλιστα, ανάγκασε τον Ρανιέρι να γυρίσει το σύστημα σε 5-3-2 βάζοντας και τον Μόρα δίπλα στους Παπασταθόπουλο και Μανωλά, κίνηση με την οποία εξουδετέρωσε ουσιαστικά την επίθεση των Σκανδιναβών.

Από κει και πέρα, όμως, η Εθνική δεν βρήκε τους διαδρόμους για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, παρά και την είσοδο των Σαμαρά και Μήτρογλου, κι έτσι επιστρέφει από το Ελσίνκι με τον πρώτο της βαθμό ευελπιστώντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα κερδίσει την Βόρεια Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη και θα μπει δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης. Ο πόντος στο Ελσίνκι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για την Εθνική, αλλά φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι και στο φινάλε ίσως να αποδειχτεί θετικό αποτέλεσμα. 

Η Βόρειος Ιρλανδία βρίσκεται πλέον μόνη στην κορυφή του ομίλου, καθώς κέρδισε άνετα με 2-0 τα Νησιά Φερόε και έφτασε τουςς έξι βαθμούς σε δύο αγωνιστικές. Από την άλλη η Ρουμανία αναδείχτηκε επίσης ισόπαλη 1-1 με την Ουγγαρία και έμεινε στους τέσσερις πόντους.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Μαενπα, Αρκίβουο, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο, Χούρμε, Σπαρβ, Ρίσκι (88ʼ Ταΐνιο), Ερεμένκο, Ρινγκ, Χετεμάι (46ʼ Χαμαλάινεν), Πούκι (71ʼ Πογιάνπαλο). 

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Μαυρίας (70ʼ Μόρας), Καρέλης (80ʼ Σαμαράς), Αθανασιάδης (84ʼ Μήτρογλου). 

Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου