Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΛΙΒΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ - ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΝΤΑΒΙΑΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών πληροφορήθηκε από μέλη του συλλόγου μας για υβριστικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του κ.Νταβία και αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια καθώς τα γραφόμενα σε αυτό είναι αναληθή, προσβλητικά και συκοφαντικά για το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου και τους Ηπειρώτες του Χαλανδρίου.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου είναι πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό, όπως περιγράφεται από το καταστατικό του, την υποστήριξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό από το 2010 οργανώνει πολιτιστικά εργαστήρια ( χορευτικό, φωτογραφία, κόσμημα, μουσική-κλαρίνο) τα οποία με πολύ χαμηλή εισφορά στο σύλλογο, η οποία καλύπτει τα έξοδα του συλλόγου και των εκδηλώσεών του, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη, τους φίλους μας και κάθε Χαλανδραίο να έρθουν σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό.
Η συνεργασία της Ένωσης Ηπειρωτών με το Δήμο Χαλανδρίου από το 2010 είναι διαχρονική και συνεχής και άρχισε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του συλλόγου.
Το 2010 ο Δήμος μας παραχώρησε τον οικίσκο στην παιδική χαρά Πλαταιών και Ρούμελης, τον οποίο ανακαινίσαμε με έξοδα του συλλόγου, αφού είχε ρημάξει και αποτελούσε εστία κινδύνου για τη γειτονιά και σήμερα λειτουργεί ως Στέκι των Ηπειρωτών και Γραφεία του Συλλόγου μας.
Για τις δραστηριότητες του συλλόγου από το 2010 και κάθε χρόνο ( υπό τρεις μέχρι σήμερα διοικήσεις) ο Δήμος μας παραχωρεί:
  • Σχολικές αίθουσες κατόπιν άδειας της Σχολικής Επιτροπής
  • Το Κέντρο Νεότητας
  • Το Θέατρο της Ρεματιάς
  • Ανοιχτούς χώρους όπως την πλατεία Χαλανδρίου
για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, των εκθέσεων φωτογραφίας και κοσμήματος, των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων καθώς και των πολιτιστικών εκδηλώσεών μας, οι οποίες πάντοτε στηρίζονται από το Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος αναγνωρίζει διαχρονικά τη συμβολή του συλλόγου μας στα πολιτιστικά δρώμενα του Χαλανδρίου και οι οποίες επιβραβεύονται από την μεγάλη προσέλευση των Χαλανδραίων.
Θυμίζουμε ενδεικτικά μερικές από αυτές:
1η Έκθεση του Εργαστηρίου φωτογραφίας ( η 2η θα πραγματοποιηθεί φέτος 1 έως 8/11/2014), 1η και 2η Έκθεση του Εργαστηρίου Κοσμήματος ( η 3η θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2015), Αφιέρωμα στην Ήπειρο (συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου με το σύλλογο), Αφιέρωμα στον Ηπειρώτη ποιητή Μιχάλη Γκανά, Έκθεση φωτογραφίας του Ηπειρώτη και Χαλανδραίου Κώστα Μπαλάφα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, Αφιέρωμα στους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα και τους αντίστοιχους Συλλόγους Ηπειρωτών, Αφιέρωμα στον Εθελοντισμό για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, Αφιέρωμα στα Βλαχοχώρια της Ηπείρου.
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η συνεργασία του συλλόγου μας με τη Δημοτική αρχή δεν γίνεται ευκαιριακά, με πολιτικά ή κομματικά κριτήρια και φυσικά σε καμιά περίπτωση η Ένωση Ηπειρωτών  Χαλανδρίου δεν είναι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ελεγχόμενος» σύλλογος. Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου ελέγχεται από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας ,η οποία και αποφασίζει τη δράση του συλλόγου και δίνει κατευθύνσεις στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.
 Από την «ενδελεχή» έρευνα του κ.Νταβία διέφυγε ακόμη η σύνθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, το οποίο είναι 7μελές και στο οποίο πρόεδρος και αντιπρόεδρος ήταν μεν υποψήφιοι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, σε διαφορετικές όμως παρατάξεις, τα δε υπόλοιπα  5 μέλη δεν ανήκουν σε δημοτική παράταξη. Αντιλαμβάνεται κανείς  πόσο προσβλητικό και αμετροεπές είναι να χαρακτηρίζεται ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, μια Γενική Συνέλευση και ένας ολόκληρος σύλλογος «ελεγχόμενοι» και «κολλητοί της διοίκησης¨», χαρακτηρισμοί ιδιαίτερα βαρείς, που ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο ζητούμε να ανακαλέσει

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου συνεργάζεται με κάθε δημοτική αρχή, είναι σύλλογος ενεργός και δραστήριος και γι’ αυτό έχει την εκτίμηση και τη στήριξη της κοινωνίας του Χαλανδρίου.
Οι παραταξιακές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στον Πολιτισμό και στη δράση των Πολιτιστικών συλλόγων ,γι’ αυτό  κατά τη γνώμη μας όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να είναι συμπαραστάτες και αρωγοί στις προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων και όχι να δημιουργούν εμπόδια στη δράση τους για πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι αυτονόητο ότι  κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει, να επιδοκιμάζει ή να αποδοκιμάζει οποιαδήποτε δραστηριότητα  των πολιτιστικών συλλόγων, δεν έχει όμως το δικαίωμα να συκοφαντεί και να προσβάλλει με αναληθείς και αστήρικτους ισχυρισμούς.

Και καταλήγουμε για την « ταμπακέρα» (σύμφωνα με το προσφιλές λεξιλόγιο του κ. Νταβία) :
Το Εργαστήρι Εικαστικού Κοσμήματος της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου θα λειτουργήσει για 3η χρονιά, σε δημοτικό χώρο όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε κενό και αχρησιμοποίητο χώρο του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου διότι αυτός μας παραχωρήθηκε αυτή τη χρονιά, προσωρινά και όχι μόνιμα, η λειτουργία του δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, θα συμμετάσχουν μέλη και φίλοι του συλλόγου, με εισφορά στο σύλλογο 10 ευρώ που θα διατεθούν για υλικά, εργαλεία και διοργάνωση της έκθεσης που θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Θα λειτουργήσει με εθελοντική προσφορά, όπως και όλα τα εργαστήρια του συλλόγου μας, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται από μέλη μας και μόνο. Αν η λέξη εθελοντισμός και αφιλοκερδής προσφορά δεν λένε κάτι στον κ.Νταβία , είμαστε στη διάθεσή του για εξηγήσεις.
 Όσον αφορά τις απαράδεκτες αιχμές για «ΙΕΚ»,« μπίζνα», λεφτά στο «παντελόνι» και φορολογική αδιαφάνεια ενημερώνουμε τον κ.Νταβία, τους όποιους αναγνώστες του και κάθε αρμόδιο ελεγκτή  ή αυτόκλητο « ελεγκτή» ότι ο σύλλογός μας, που δεν είναι κερδοσκοπικός, που δεν είναι ούτε ιδιώτης ούτε επιχειρηματίας , και ελέγχεται από την εκλεγμένη Εξελεγκτική Επιτροπή,έχει έδρα-ΑΦΜ-βιβλία , υποβάλλει κάθε χρόνο φορολογική δήλωση , γεγονός αυτονόητο, που προκύπτει από το καταστατικό και τη λειτουργία μας 
Κλείνοντας, μερικές τελευταίες επισημάνσεις : οι «επιχειρήσεις» και οι «μπίζνες» δε στήνονται με 10ευρα αλλά με 500άρες χιλιάδες, οι δήθεν διαγωνισμοί για να ανατεθούν δουλειές σε προεπιλεγμένους επιχειρηματίες καθώς και οι στημένες συνεργασίες και συμβάσεις με δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις γίνονται με ποικίλους  τρόπους που σίγουρα ο κ.Νταβίας, ως συμμετέχων επί πολλά χρόνια στα κοινά από διάφορες θέσεις, γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς.

ΥΓ: Για τη διεξαγωγή Εθελοντικής Αιμοδοσίας η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου συνεργάστηκε με την Ένωση Κρητών Χαλανδρίου και την Ένωση Μικρασιατών Κων/πολιτών Χαλανδρίου « Ρίζες». Αν ο Σύλλογος Ζακυνθοευρυτάνων είναι υπαρκτός και επιθυμεί να συνεργαστεί με το σύλλογό μας, αναμένουμε την πρότασή του για να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ή/ και στη Γενική μας Συνέλευση.


Το ΔΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ,  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΈΤΕΙΟ.

Επί της ουσίας: 

1. Δεν ελέγχουμε τον σύλλογό σας, τα βιβλία του, το ΑΦΜ του και το τι κάνει τα λεφτά του, καμία αρμοδιότητα δεν έχουμε αλλά δεν έχουμε και κανένα χαβά να το κάνουμε.
Ελέγχουμε ΤΟΝ ΔΗΜΟ, που έχουμε αρμοδιότητα να το κάνουμε, για την διαδικασία παραχώρησης του ΚΑΠΗ σε ιδιώτη. 
Και βέβαια δεν έχουμε τίποτα με τους ... Ηπειρώτες, όποιος κατάλαβε αυτό να μην συνεχίσει να διαβάζει Πλατεία διότι απευθυνόμαστε σε IQ πάνω από 20. 
Τα μέλη και οι φίλοι σας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο που επιφυλάσσει η (διπλή) πρόεδρός σας για τον σύλλογό: Την ασπίδα των πράξεών ή παραλείψεών της στον δήμο και την δημιουργία παρένθετου ρουσφετολογικού μηχανισμού για να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας στον δήμο. 
Έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελέγξουμε τον δήμο για τις διαδικασίες παραχώρησης δημόσιων χώρων και δεν έχει να κάνει με τους Ηπειρώτες αυτό.

2. Η λέξη ΙΕΚ δεν είναι ύβρις.
 ΙΕΚ σημαίνει ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, αυτό ακριβώς που κάνετε με τα μαθήματα στα εργαστήρια και δεν είναι κακό - αντιθέτως - αν γίνεται χωρίς να περιορίζει δικαιώματα άλλων να κάνουν τα δικά τους.
Ύβρις είναι η αντιμετώπιση με τέτοιο χυδαίο τρόπο, όπως αυτή η ανακοίνωση, της διαφορετικής άποψης ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που πρωτίστως έχει πλέον θεσμικό έργο να διασφαλίζει την δυνατότητα να ακούγονται όλες οι απόψεις οι σχετικές με τον δήμο αλλά και να διαφυλάσσει τις διαδικασίες εξασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους Χαλανδραίους στον δήμο. (και όχι μόνο των Ηπειρωτών που είναι η προσωπική της δεξαμενη εκλογής, αυτά τα έκαναν οι πολιτικάντηδες του 50).

3. Εθελοντισμός σημαίνει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Όταν ΙΔΙΩΤΕΣ εισπράτουν χρήματα από τους δημότες για να χρησιμοποιούν  δημοτικούς χώρους είναι ΜΠΙΖΝΑ. Μπορεί να είναι μικρή μπίζνα, μεγάλη ΜΠΙΖΝΑ αλλά είναι ΜΠΙΖΝΑ. Και στα εργαστήρια εισπράτονται χρήματα. Και είστε ΙΔΙΩΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Την λέξη μπίζνα βέβαια οι έχοντες τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου σας την θεωρούν ύβρη. Δεν μας αφορά. Εμείς με τις μπίζνες δεν έχουμε πρόβλημα, αντίθετα θέλουμε να γίνονται ΝΟΜΙΜΑ και ΔΙΚΑΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ.

4. Και η αντίληψή μας περί πολιτισμού είναι διαφορετική. Στα εργαστήρια ας πούμε εμείς δεν θέλουμε να είναι υποχρεωτικό να είσαι Ηπειρώτης για να συμμετέχεις. Θέλουμε να συμμετέχουν και οι Ζακυνθοευρυτάνες, οι Θρακομεκαδόνες και οι Αιτωλοακαρνάνες ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ. Και επειδή μιλάμε ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αξιώνουμε να τα φτιάξει ο ΔΗΜΟΣ τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για όλους και όχι μόνο για τους Ηπειρώτες ή τους Καλαματιανούς.
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

5. Η παραχώρηση δημοτικού χώρου σε οποιονδήποτε ΙΔΙΩΤΗ (φυσικό πρόσωπο ή ΝΠΙΔ) απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες διαφάνειας και διασφάλισης της δυνατότητας συμμετοχής όλων.
Και απαιτεί συμβάσεις που θα καθορίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΙΛΑΜΕ, δεν μπορεί αν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε".
Και ΝΑΙ, Ο ΝΤΑΒΙΑΣ  ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ. 

Διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν αφού για την παραχώρηση του "αχρησιμοποίητου" χώρου του ΚΑΠΗ πληροφορηθήκαμε από την διαφήμιση εγγραφής μελών στα εργαστήρια και δεν αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο αν αυτόν τον χώρο ήθελε κατ' αρχήν να τον κάνει κάτι άλλο (πχ δημοτικό ιατρείο για το Κάτω Χαλάνδρι) πριν αποφασίσει ότι τον διαθέτει για παραχώρηση και καλέσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (από την πλευρά του δήμου) εκτός από δημοκρατικά ελλειμματικό, είναι προφανώς και ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς την διπλή ιδιότητα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου του συλλόγου σας, (Ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Αντιπρόεδρός σας, αν θέλετε ας υπογράφετε με τα ονόματα Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα τις ανυπόγραφες ανακοινώσεις σας που μας έστειλε όμως επωνύμως η κα Γαλάνη-Πισιμίση από το email της).

6. Ο σύλλογος Ζακυνθινοευρυτάνων αν θέλει κάτι θα απευθυνθεί στον δήμο Χαλανδρίου και όχι στο δικό σας διοικητικό συμβούλιο για να συνέλθετε εις σύσκεψιν, ώστε να εξετάσετε το αίτημά του για πιθανή αναγνώρισή του και άδεια συνεργασίας του με τον δήμο. Με ποια αρμοδιότητα και τι θράσος λέτε τέτοια πράγματα δημόσια αν επιτρέπεται; Από αυτό (και μόνο) φαίνεται ότι Η ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΟΙΝΩΣΗΣ - ΛΙΒΕΛΟΥ κα Γαλάνη Πισιμίση, έχει  στο μυαλό της ότι δικαιούται να διατηρεί έναν ιδιότυπο παρένθετο μηχανισμό μεταξύ των πολιτών και του δήμου.
Ακόμα και των δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων. 

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.


Καλή επιτυχία στις δραστηριότητές του συλλόγου. Ευχόμαστε να κάνετε καλά την δουλειά σας αλλά δεν σας επιτρέπουμε να παρεμβαίνετε στο πώς θα κάνουμε την δική μας στον ΔΗΜΟ. 

Αν θέλει η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ας μας απαντήσει. 
Με τον σύλλογο συνομιλήσαμε για πρώτη και τελευταία φορά.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου