Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΦΙΣΑ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ....

Δεν πίστευα τα μάτια μου αναγνώστη μου, όταν διάβασα προσεκτικά την πορτοκαλί αφίσα. - εφημερίδα τοίχου, που είναι κολλημένη στις κολώνες του Χαλανδρίου.

Το θέμα ήταν ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ και επειδή έχουμε ασχοληθεί λιγάκι με αυτό το θέμα και έχουμε ακούσει στο φατσομπούκι τα κέρατά μας τα δίφορα, που είμαστε με τους τσιγγάνους, εμείς οι παλιόγυφτοι, άρχισα να διαβάζω προσεκτικά τι λένε ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ - για την αποτροπή κάθε σκέψης για πογκρόμ και βίαιης απομάκρυνσης -  ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

(Συμμαχικές δυνάμεις δικές μας εννοώ, ημών των παλιόγυφτων - όχι των ΡΟΜΑ - ημών, που δεν είμεθα με τους νοικοκυραίους, το νόμο και την τάξη και ψελλίζουμε κάτι τρελά περί δικαιωμάτων των τσιγγάνων δημοτών και επίλυσης του θέματος της απομάκρυνσης του καταυλισμού με πρωτοβουλία του δήμου Χαλανδρίου και με τρόπο συμβατό με τον δικό μας - γύφτικο - πολιτισμό.)

Όταν έφτασα περίπου στην μέση λοιπόν της αφίσας,  έπαθα ντουβρουτζά, αναγνώστη μου.

Όχι ρε αδέλφια-  και τα ονόματα ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ στην αφίσα!

Ονόματα απλών δημοτών, χωρίς εξουσία, χωρίς θεσμική ευθύνη, με τους οποίους βεβαίως εμείς διαφωνούμε, ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ και ΑΚΡΑΙΑ ΘΕΣΗ για το θέμα και προτείνουν κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (κατά εμάς), αλλά δεν θα κάνουν  - αν γίνει, που δεν θα γίνει - τίποτα, εκείνοι προσωπικά αφού δεν δίνουν εντολές, δεν παίρνουν αποφάσεις.

ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ή ΘΑ ΑΔΡΑΝΗΣΟΥΝ, όχι οι κάτοικοι που διατυπώνουν την όποια θέση τους. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!

Ονόματα απλών πολτών χωρίς εξουσία και ευθύνη, με τους οποίους έχω και προσωπικά έντονη πολιτική αντιπαράθεση αρκετές φορές στο φατσοβιβλίο να τα βλέπεις στην αφίσα και μάλιστα με χαρακτηρισμό "ρατσιστές" ;

ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ! Ανατρίχιασα.

Δηλαδή εμείς οι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ που είμαστε, λέμε,  κατά των πογκρόμ θα ξεκινήσουμε πογκρόμ, έστω και φραστικό, θα διασύρουμε απλούς ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ (θεσμικά) πολίτες ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ;

ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ;
 ΕΙΜΕΘΑ ΙΔΙΟΙ, απλά στεκόμαστε από την άλλη πλευρά του ποταμού;

Και θα στρέψουμε σε πολίτες τα (όποια) πυρά μας και όχι ΣΤΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑΣ ΑΡΧΑΣ ;

Στην Ε.Ε., το κράτος που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, την περιφέρεια, την αποκεντρωμένη, τον δήμο, ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

Στην εξουσία που θα κάνει πάρτυ, που  εμείς οι πολίτες ψάχνουμε πώς θα φτιάξουμε τον αντίπαλο στο μικρό μπόι μας, τον ορίζουμε στον απέναντί μας και με αυτόν πλακωνόμαστε για να εκτονώσουμε την αγανάκτησή μας αντί να αντιπαρατεθούμε ΜΕΤΩΠΙΚΑ με τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ και να ζητήσουμε από αυτούς τα ρέστα ή ακόμα καλύτερα ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΩ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και στην αποδώ μεριά του ποταμού - αριστερά μπαίνοντας - αλλά εκτιμώ ότι αυτή η κριτική θα μας βοηθήσει να νικήσουμε τον ΦΑΣΙΣΜΟ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ.


Σ.Σ. 1 : ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΩ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑΤΙ .... ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΩ.

Σ.Σ.2: Η αφίσα δεν είχε υπογραφή κόμματος ή δημοτικής παράταξης.

(Τώρα αρχίστε να βρίζετε  και να χαρακτηρίζετε εν χορώ τον τρελό που θέλει να γράφει στο blog ό,τι του κατεβαίνει, ξεκινήστε την σπέκουλα και από τα δεξιά μας και από τα αριστερά μας για να σιγουρευτούμε ότι εμείς περπατάμε στην σωστή γραμμή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *