Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Πυγμή στις καθαρίστριες, αβουλία στους ισχυρούς»Λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές και λίγο μετά την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να επαναπροσλάβει τις δικαιωμένες καθαρίστριες, ο κ. Στουρνάρας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, «καρφώνει» με περίσσια υποκρισία και κυνισμό τον κ. Θεοχάρη για την αποτυχία των ελεγκτικών αρχών να πατάξουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Έπειτα από 4 χρόνια αφαίμαξης των μισθωτών και των συνταξιούχων, ο Υπουργός Οικονομικών ομολογεί αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει εδώ και καιρό με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή για τις off shore, τις ενδοομιλικές συναλλαγές, το λαθρεμπόριο, τις λίστες και τους ληστές:
Τα «μεγάλα ψάρια» παραμένουν στο απυρόβλητο!
Εν τω μεταξύ, η εκ νέου διολίσθηση της Ελλάδας στους δείκτες διεθνούς ανταγωνιστικότητας αποδεικνύει ότι η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και της συρρίκνωσης του εργατικού κόστους ουδόλως ευνοεί την ελληνική οικονομία. Οι περιβόητες θυσίες του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, όπως επαίρεται ο Πρωθυπουργός, αλλά επικυρώνουν τα τετελεσμένα της οικονομικής καταβαράθρωσης.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολλαπλές εξαρτήσεις της κυβέρνησης -εντός και εκτός της χώρας- την καθιστούν επιζήμια για την κοινωνία και τον τόπο, καθώς περιορίζουν ασφυκτικά τα περιθώριά της να ασκήσει πολιτική υπέρ των πολλών και των αδικημένων. Οι στυλοβάτες της στο εξωτερικό δεν της επιτρέπουν να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ανάσχεση της κρίσης. Από την άλλη, οι εγχώριοι εξωθεσμικοί υποστηρικτές της τής απαγορεύουν να καταμερίσει δίκαια το κοινωνικό κόστος. Μοναδική οδός για την επιβίωσή της είναι το μείγμα αυταρχισμού, συκοφαντίας και δημοκρατικής εκτροπής στο οποίο μας έχει συνηθίσει.
Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι ανίκανοι, φύσει και θέσει, να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία, να εγγυηθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και να σεβαστούν τη δημοκρατία. Η χειμαζόμενη και προδομένη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει αυτή την Κυριακή να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή.

Το Γραφείο Τύπου

  
Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 3707060
Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *