Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΟΥΖΕΝΗ - ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;Για την υπόθεση του εργοστασίου Δουζένη όσα ειπώθηκαν επίσημα από το στόμα του ίδιου του δημάρχου, στην "πανηγυρική" παρουσίαση της πρότασης αξιοποίησης του διατηρητέου και του περιβάλλοντα αδόμητου χώρου, βασίζονται σε μια παραδοχή που αποδείχτηκε  λανθασμένη αν όχι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ: Την συμφωνία του δήμου με την Alpha Bank, για να αγοράσει το ακίνητο από αυτήν,  η οποία φέρεται ότι "σύντομα" θα το έχει στην κατοχή της, αφού θα ολοκληρώσει την κατάσχεσή του από την ιδιοκτήτρια χρεοκοπημένη εταιρία EKTASIS DEVELOPMENT της οικογένειας ΕΥΘΥΜΙΟΥ που είναι οι κύριοι μέτοχοι της.

Η βασιμότητα αυτού του σεναρίου, που παρουσιάστηκε ΕΠΙΣΗΜΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ από τον δήμαρχο καταρρίφθηκε.

Και καταρρίφθηκε όταν ο "συνήθης κακότροπος, κακόπιστος και ενοχλητικός"  πήρε από το κτηματολογογικό γραφείο του Χαλανδρίου το ΚΑΕΚ με τα βάρη στο ακίνητο.

Που δεν ήταν μόνο τα 4,6 εκ. της Apha Bank, όπως ενημέρωσαν το Δ.Σ. και τους φορείς ο δήμαρχος και ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση από την πλευρά του δήμου κ. Π. Τακόπουλος.

Τα βάρη στο ακίνητο είναι τα 4,6 της Alpha και άλλα τόσα περίπου.

Της ALPHA BANK που διαπραγματευόταν - λέει - την πώληση του ακινήτου στον δήμο, τον οποίο δήμο στις διαπραγματεύσεις εκπροσωπούσε  ο δικηγόρος και γραμματέας της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (μη αιρετός) κ. Π. Τακόπουλος, ο οποίος επιλέχτηκε να  χειριστεί την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης επί δημαρχίας Κουράση.

Και από τα οποία παραπάνω βάρη τα 1,12 εκ. ευρώ αφορούν εγγραφή  ΚΑΤΆΣΧΕΣΗΣ του ακινήτου από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και τα υπόλοιπα περί τα 3 μύρια ευρώπουλα βάρη από άλλες τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς, ΕΘΝΙΚΗ).

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, τους φορείς της πόλης, τους κατοίκους, τους ιερείς της Μαρμαριώτισσας και άρχισε να τους "ενημερώνει" και τελικά - όπως αποδείχτηκε να τους παραπληροφορεί πανηγυρικά.

Είναι δυνατόν να το έκανε συνειδητά; ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ;

Ειλικρινά πιστεύουμε ΠΩΣ ΟΧΙ, εκτός αν έχουμε δήμαρχο τον SIR LORENCE OLIVIER ή αναλόγου μεγέθους υποκριτικό ταλέντο, οπότε πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

Διότι ο δήμαρχος - αν ήξερε τι παιζόταν και συμμετείχε στο παιχνίδι - δεν θα έβγαινε να κάνει τον κόκκορα, λέει η λογική μας και να σηκώσει σκόνη στο θέμα.

Αλλά κάποιος ήξερε. Δεν μπορεί να μην είχε γίνει έλεγχος βαρών. Και πρωτοετής της νομικής δηλαδή να χειριζόταν την υπόθεση θα πήγαινε στο Κτηματολόγιο να πάρει τα 2 ΚΑΕΚ του Δουζένη.

Στο Κτηματολογικό γραφείο όταν πήγαμε γέλαγαν και τα πλακάκια μόλις τυπώθηκαν τα ΚΑΕΚ.

Για ποιο σκοπό λοιπόν απεκρύβη η πραγματική εικόνα βαρών του ακινήτου;

Και αν είναι έτσι και ο δήμαρχος δεν ήξερε, ποιοι και με ποιον σκοπό του απέκρυψαν την αλήθεια και του έδωσαν ψευδή στοιχεία για τα βάρη, οδηγώντας τον να βγει δημόσια και να παραπληροφορήσει τους φορείς της πόλης;

Γιατί δεν εκτελέστηκε η απαλλοτρίωση του ακινήτου - η οποία είχε ολοκληρωθεί διαδικαστικά και δημοσιευθεί σε  ΦΕΚ ενώ είχε εγκριθεί και το δάνειο από το ΠκΔ γι' αυτήν την απαλλοτρίωση επί της προηγούμενης διοίκησης Κουράση;

Ποιοι - από την αριστερά όπως σε βλέπω - συνηγόρησαν με την ανοχή τους τους σχεδιασμούς και παριστάνουν ότι παρεξηγούνται όταν τους χαρακτηρίζουμε "Κουρασική Αριστερά";

ΑΝ ΔΕΝ ΕΨΑΧΝΕ Ο ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕΤΟ (αν ενεκρίνετο) Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ 500.000 ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ;

Πού θα πήγαιναν αυτά τα 500 χιλιάρικα ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ μόλις έπαιρνε ο φάκελος την έγκριση;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ αφού το δημόσιο προηγείται έναντι οποιουδήποτε όταν έχει απαιτήσεις;

Και μετά τι θα γινόταν; ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
ΟΧΙ!
Το ακίνητο θα είχε ακόμα βάρη για οφειλές στο ελληνικό δημόσιο, άλλες 700 χιλιάδες πλέον τόκων, επανανλαμβάνουμε αν ενεκρίνετο η χρηματοδότηση (που δεν θα ενεκρίνετο εκτός αν ούτε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ θα ζήταγε τα ΚΑΕΚ από το κτηματολόγιο.).

Θα πλήρωνε μήπως η Alpha Bank το Ελληνικό Δημόσιο, τα 700 χιλιάρικα για να το πουλήσει στον δήμο 1,1 εκατομμύρια όπως λέγανε;

Και μόλις γινόταν η πράξη η EUROBANK με εγγραφή υποθήκης 2 εκ. τι θα έκανε;  Θα παραιτήτο από τα δικαιώματά της;

Ή τότε ο δήμος "θα ανακάλυπτε" τα άλλα βάρη και αφού θα είχε μπει στο χορό θα χόρευε διαπραγματευόμενος και με τις άλλες τράπεζες;

Και τελικά θα έφτανε να κόστιζε η αγορά του ακινήτου ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 εκ. ευρώ στον δήμο, με συντηρητικές εκτιμήσεις και κουρέματα των τραπεζών (μέχρι 8 πλέον τόκων μπορεί να έφτανε, όπως υπολόγισε ο συνεργάτης μας που ξέρει).

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2,2 εκ. που κοστίζει η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!

Άσε που θα πέρναγε η πενταετία και η υπόθεση ίσως θα έσκαγε στα χέρια του επόμενου, οπότε θα γινόταν και αγωνιστική πορεία με ντουντούκα για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΟΥΖΕΝΗ και το διατηρητέο που ξεπουλήθηκε από τους κακούς.
Πορεία με ντουντούκα  από την κινηματική αριστερά (όπως έρχεσαι).

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΠΕΙΣΤΙΚΑ!

Και αν υπάρχουν ευθύνες σε πρόσωπα να αποδοθούν.

Και πρέπει να ακούσουμε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετούνται για το θέμα.

Διότι είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ για να σωπάσουν.
Η σιωπή είναι συνυπευθυνότητα.

ΥΓ:

ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ AΠΟ TON ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Μ. Πέμπτης ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ. 


ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ενημερώθηκε όπως θεσμικά οφείλαμε.

Αν δεν το πήρε το email ποτέ,  όπως δηλώνει ο δήμαρχος, ας ψαχτεί στον server του δήμου και στα στελέχη του προσωπικού του γραφείου αντί να σχολιάζει το ΄"ύφος μας" που "δεν του αρέσει"  όπως λέει, λες και του ζητήσαμε να συνάψουμε σχέση.


Εμείς πάντως ήταν Ο ΠΡΩΤΟΣ που ενημερώσαμε πριν τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων και των θεσμικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας το ΚΑΕΚ σκαναρισμένο.

Φαίνεται από την ώρα αποστολής των emails.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *