Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" Αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων προς την ΤτΕ

 
 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων προς την ΤτΕ, η συντακτική ομάδα της « πρΟΤΑση ς» επιθυμεί να καταθέσει την άποψή της.

Είναι γεγονός ότι, τακτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, με υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας του κράτους και, τελικά, με κατάλυση του ίδιου μας του πολιτεύματος, αποτέλεσαν το μελανότερο, ίσως, σημείο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας.
Μέσα από την τακτική επικοινωνία μαζί σας, η « πρΟΤΑση » καταδίκασε αμέτρητες φορές αυτού του είδους τις υπόγειες διαδρομές υπονόμευσης των δημοκρατικών διαδικασιών που σκοπό είχαν την κατάργηση θεσμών και την αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω της «μεταφοράς» της ΝΟΜΙΜΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Κοινοβουλίου μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων.

Ας δούμε παρακάτω πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Υπάρχουν ουσιαστικές αντισυνταγματικότητες στην Π.Ν.Π. που ορίζει τη μεταφορά τν ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος:

1. Παραβιάζεται πολλαπλά το άρθρο 102 του Συντάγματος – στις παρ. 1,2,4,5, όπου ορίζονται ότι «προστατεύεται το νομικό καθεστώς των ΟΤΑ, η διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια, τα όρια της Κρατικής εποπτείας, οι αποκλειστικές αρμοδιότητες των ΟΤΑ στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων» και «επιβάλλεται η υποχρέωση του Κράτους να εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους και τη Συνταγματική προστασία των ανταποδοτικών τελών»
2. Ακόμη, ως προς τα έσοδα των ΟΤΑ από δωρεές και κληροδοτήματα, παραβιάζεται το άρθρο 109 του Συντάγματος.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι, για ποιο λόγο οδηγήθηκε η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση. Αν, δηλαδή, όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί μια προσπάθεια για άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής «ασφυξίας» που προσπαθούν οι κατά φαντασίαν «εταίροι» της Ελλάδας να δημιουργήσουν ή αν είναι αποτέλεσμα (η βιαστική Π.Ν.Π.) της απαίτησης των δανειστών να διατεθούν τα αποθεματικά ταμεία για την αποπληρωμή του χρέους.
Αν συμβαίνει το πρώτο, εκτιμούμε ότι, θα έπρεπε να προηγηθεί μια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους, προκειμένου να σχεδιαστεί και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ήδη από χρόνια επιβαρυμένων και απαξιωμένων Ο.Τ.Α.
Αν συμβαίνει το δεύτερο, η κυβέρνηση δε θα πρέπει να μην υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων – δανειστών και να προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων, προς απογοήτευση – φυσικά – των θιασωτών της μνημονιακής πολιτικής.

Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, οφείλουμε να (ξανα)επισημάνουμε ότι, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η επαναφορά της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας στη χώρα μας και στους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου