Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Στο Φανάρι η Περιφερειάρχης έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη




"Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του Πατριάρχη μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη"


Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην έδρα του στο Φανάρι. Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα. Κατά τη διάρκειά της η Περιφερειάρχης Αττικής, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γ. Καραμέρο, είχε την ευκαιρία να ευχηθεί και από κοντά στον Παναγιώτατο για την ονομαστική του εορτή και να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της.
Παράλληλα, έγινε συζήτηση για ένα σύνολο θεμάτων στη βάση των πανανθρώπινων και οικουμενικών αξιών που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών και οργανισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Περιφερειάρχης συμφώνησαν στη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής διεθνούς οικολογικού συνεδρίου από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της κρίσιμης σημασίας και των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.
Τέλος, αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα υπερβεί γρήγορα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Ερωτηθείσα σχετικά μετά από τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης δήλωσε: "Ο λόγος του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας πέρα από την ιδιαίτερη βαρύτητά του, έχει πάντα χαρακτήρα κατευνασμού και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη δημόσια σφαίρα. Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου