Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΞΕΛΑΡΙΓΓΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ.

Ένα χρόνο ουρλιάζαμε από την Πλατεία, από το δημοτικό συμβούλιο, στην σχολική επιτροπή - ο Λέρτας στην Ένωση Γονέων ενάντια στις παραχωρήσεις των δημόσιων χώρων σε συλλόγους (σωματεία, κλπ κλπ) για να κάνουν δραστηριότητές τους στις οποίες οι δημότες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να συμμετέχουν.

Ένα χρόνο επιμένουμε με εμμονή αυτιστικών ότι αυτά τα προγράμματα (αθλητικά, πολιτιστικά κλπ) πρέπει να γίνονται μόνο από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ (δημοτική επιχείρηση κατά την γνώμη μας ή έστω ΝΠΔΔ) που θα αναλαμβάνει να τα υλοποιεί και να τα επιβλέπει (σε συνεργασία αν αυτό επιλέγεται με φορείς αλλά πάντα ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ).

Και έχουμε γίνει οι κακοί με όλους όσους προτάσσουν την πρόσκαιρη βολή τους και την μικροεξυπηρέτησή τους, παραμένοντας πιστοί στο τούρκικο πολιτικόοικονομικό νταραβέρι, από τις διακηρύξεις τους για αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, μπας και επιβιώσει αυτή η έρμη χώρα (διότι όλα κι όλα - ΟΛΟΙ πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις αλλά μακρυά απ΄εμάς).

Την Παρασκευή η σχολική επιτροπή απέρριψε ομόφωνα το αίτημα ενός αθλητικού σωματείου (δεν έχει σημασία ποιο είναι, βέβαια όλοι ξέρουν ποιος σύλλογος ανοίγει τους δρόμους αυτούς στο Χαλάνδρι) να χρησιμοποιήσει το προαύλιο του 12ου δημοτικού για να κάνει αθλητισμό στα παιδιά της γειτονιάς - λέει.

ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ.
Να αθλούνται τα παιδάκια στην γειτονιά.
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Αλλά το αίτημα το απέρριψαν όλοι - ΟΜΟΦΩΝΑ - γιατί πλέον γνωρίζουν ότι δεν θα κάνει αθλητισμό στο προαύλιο για τα παιδάκια ο σύλλογος.
ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.
Και  θα τις πουλάει και ακριβά.
Διπλάσιες τιμές από τους γύρω αθλητικούς συλλόγους στην γειτονιά.
Διότι είναι μονοπώλιο.
100 ευρώ το μήνα, για αναγκαίο μάθημα που αλλού κάνει .... 30!!!!

Η σχολική επιτροπή του δήμου έπραξε ΑΡΙΣΤΑ.
Και άριστα εισηγήθηκε η διοίκηση του δήμου δια του αντιδημάρχου κου Αλεξίου το ΟΧΙ.

Και επειδή η εφαρμογή πολιτικών ΑΡΧΩΝ δεν πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, ούτε να εμπεριέχει "μικροπαραταξιακή" οπτική (ο δικός μου, ο δικός σου κλπ)  η σχολική επιτροπή πρέπει να τελειώνει μια και καλή με το θέμα των παραχωρήσεων σχολικών χώρων (κλειστών ή ανοικτών) γιατί ό,τι δίνεις σε έναν,  πρέπει να δίνεις σε όλους.

Μια απόφαση λοιπόν χρειάζεται που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ αυτή την φάμπρικα με την πρόθεση διαφόρων για εκμετάλλευση ΚΑΙ των σχολικών χώρων: ΚΑΝΕΝΑΣ πλην της σχολικής κοινότητας και των φορέων της (ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ - ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ) δεν κάνει εκδηλώσεις, προγράμματα, χορούς , πανηγύρια, δεν στεγάζεται, δεν χρησιμοποιεί τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΑ, ΧΩΡΟΥΣ για κανένα σκοπό, με οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα.
Ο δήμος μπορεί να οργανώσει τέτοια προγράμματα και να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι (Να πεδίο δόξης λαμπρό για την ΦΛΥΑ).

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου!

Και δεν έχει καμία σημασία για ποιον και υπό ποιο "αφήγημα" (το παραμύθι στην σύγχρονη πολιτική ορολογία λέγεται "αφήγημα") και από ποιον θα γίνει η εξαίρεση που μετά θα γίνει κανόνας με μαθηματική βεβαιότητα.

Μπράβο στην Σχολική Επιτροπή για το πολιτικό θάρρος να πει ΟΧΙ.
Να μην είναι αυτή η απόφαση ένα μετέωρο βήμα.

Η άρνηση είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ μόνο όταν είναι ΔΙΚΑΙΗ!

Α.Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *