Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του κ. Άγγελου Νταβία

Αγαπητέ κ. Νταβία
Δεν παρακολουθώ το μπλογκ σας συστηματικά ως εκ τούτου άργησα να ενημερωθώ για όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρετε σε διάφορα δημοσιεύματά σας σχετικά με τον διορισμό μου στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου.
Προφανώς η ορθότητα των ισχυρισμών σας θα αποδειχθεί στο δικαστήριο όπου και θα προσφύγω.
Είμαι όμως αναγκασμένος να απαντήσω στους ισχυρισμούς σας ώστε να ενημερώσω τους πιθανούς αναγνώστες σας.

- Ισχυρίζεστε ότι «ο Κώστας Ευθυμίου διορίστηκε πριν αρκετές μέρες ειδικός συνεργάτης του δημάρχου και πληρώνεται από το δήμο». Είναι απορίας άξιο πως δεν αντιληφθήκατε κάτι που το γνωρίζουν εκατοντάδες άτομα δηλαδή ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν έγινε το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2015 αλλά στις 22/12/2014. Είναι πιθανό αυτό να μην ταίριαζε μα τα υπόλοιπα φανταστικά σενάρια που γράφετε περί σύγκρουσης με την κ. Μάζη, περί εκπροσώπησης από εμένα του Δήμου στην επιτροπή που επιλέγει τους ωφελουμένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου (στην οποία και δεν έχω βέβαια παραστεί ποτέ) και διάφορα άλλα ανάξια λόγου. Σε κάθε περίπτωση σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορείτε να γράφετε. Να συκοφαντείτε με ψεύδη όχι.

- Ισχυρίζεστε ότι για τον διορισμό μου «δεν υπάρχει απόφαση αναρτημένη στη Διαύγεια.» Αυτό το εμπλουτίζετε με διάφορους σχολιασμούς όπως: «και βέβαια ουδέποτε υπήρξε η προβλεπόμενη προκήρυξη της θέσης στο site του δήμου – έστω και για τυπικούς λόγους» «Η διαύγεια και η διαφάνεια πέθαναν στο Δήμο Χαλανδρίου για χάρη του Ευθυμίου» ή «κράτησαν μυστικό το διορισμό για να παρέλθει η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής ένστασης».
Λυπάμαι που θα σας διαψεύσω αλλά:
Στις 30/10/2014 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με ΑΔΑ ΒΣΠΟΩΗΔ -491 (βλέπετε ότι υπάρχει ΑΔΑ;) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  για την πλήρωση μιας θέσης Ειδικού Συμβούλου.
Στις 31/10/2014 η πρόσκληση μάλιστα δημοσιεύτηκε και σε τοπική εφημερίδα.
Η απόφαση πρόσληψής μου (17/11/2014) επίσης αναρτήθηκε δημόσια στη Διαύγεια (ΑΔΑ ΒΜ72ΩΗΛ-5ΞΥ) αλλά και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αρ. 1962/17/12/2014). Νομίζω ότι τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και φυσικά την ίδια περίοδο μπορούσατε να κάνετε, από αίτηση για να προσληφθείτε ως Ειδικός Σύμβουλος έως ένσταση εάν πιστεύατε ότι κάτι δεν πήγε καλά.
Σχετικά με την τήρηση τις νομιμότητας κατά τη διαδικασία έχει αποφανθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που κάνει το σχετικό έλεγχο (βλέπε ΦΕΚ διορισμού) καθώς βέβαια και η Επίτροπος η οποία αποφαίνεται για το σύννομο της διαδικασίας κατά την έγκριση του πρώτου εντάλματος. Να σημειώσω ότι όλα αυτά μπορούσατε να τα διαπιστώσετε με μια απλή αίτηση προς τις υπηρεσίες του Δήμου. Άλλωστε και ως δημοτικός σύμβουλος θα μπορούσατε να το θέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβετε τις αντίστοιχες απαντήσεις. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν συκοφαντείτε μόνο εμένα ή το Δήμαρχο αλλά το σύνολο των σχετικών με τη διαδικασία υπαλλήλων, που τους παρουσιάζετε να συμπράττουν σε παράνομες πράξεις.

- Ισχυρίζεστε επίσης ότι κατά την πρόσληψή μου δεν υπήρξε περιγραφή του αντικειμένου της εργασίας μου. Πάλι ψεύδεστε γιατί η δημοσίευση της πρόσκλησης ήταν σαφής. «Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Διοικητικών Διαδικασιών και διεκπεραίωσης ενεργειών για την εκτέλεση έργων σε εργασιακά περιβάλλοντα». Ως εκ τούτου η εμπλοκή μου με τις υπηρεσίες του Δήμου για εξορθολογισμό των διαδικασιών λειτουργίας τους, η παρακολούθηση προτάσεων για Ευρωπαϊκά προγράμματα, του προϋπολογισμού κλπ  ή η διεκπεραίωση συγκεκριμένων έργων για τα οποία ζητά τη γνώμη μου ή την εμπειρία μου ο Δήμαρχος, είναι δεδομένη και επιβεβλημένη. Αυτό όμως είναι εντελώς άσχετο με την υποκατάσταση των αιρετών η οποία φαντάζεστε ότι συμβαίνει.
Για αυτό το τελευταίο επικαλείστε και το άρθρο 163 του ν. 3584 που αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται ο σύμβουλος να ασκεί διοικητικό έργο. Μάλιστα αυτό το επικαλείστε για δύο λόγους.
Για το φανταστικό σενάριο που έχετε κατασκευάσει σχετικά με τις κοινωνικές δομές και για τη θητεία μου σαν μέλος του ΔΣ στη Φλύα.
Όσον αφορά το Δήμο πράγματι ο ειδικός σύμβουλος δεν ασκεί διοικητικό έργο. Και για αυτό το λόγο καμία διοικητική πράξη που έχει εκδοθεί από το Δήμο δεν φέρει την υπογραφή μου (πιστεύω να καταλαβαίνετε τι εννοεί ο νομοθέτης όταν αναφέρεται σε διοικητική πράξη).
Όσον αφορά τη θητεία μου στο ΔΣ της Φλύα, ούτε από τον ισχύοντα νόμο, ούτε όμως από αποφάσεις του Eλεγκτικού Συνεδρίου προκύπτει κάποιο ασυμβίβαστο. Πριν προβείτε στη συγγραφή ευφάνταστων σεναρίων θα μπορούσατε να προβάλετε την ένστασή σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως κάνατε και όταν συγκροτήθηκε το ΔΣ της Φλύα (για διαφορετικό λόγο φυσικά). Τότε απορρίφθηκε. Εάν δικαιωθείτε στη νέα σας ένσταση ευχαρίστως θα παραιτηθώ. Άλλωστε η θητεία μου στο ΔΣ, για να προλάβω τυχόν νέα ευφάνταστα σενάρια, είναι άνευ χρηματικής αμοιβής.
Για τα περί καθεστωτικών, καργαριστερών, ομερτά, συμφερόντων και άλλων εμετικών που συνοδεύουν τις αναρτήσεις σας, προφανώς και δεν έχω σκοπό να σας απαντήσω. Μου είναι απόλυτα σαφές ότι προσπαθείτε απεγνωσμένα να ψαρέψετε στα βρώμικα νερά που κατασκευάζετε εσείς ο ίδιος, κάποιους από αυτούς τους συμπολίτες μας που θεωρούν «ότι όλοι ίδιοι είναι». Λυπάμαι που θα σας διαψεύσω για άλλη μία φορά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου