Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι,

Χρόνια Πολλά!

Απευθύνω κι εφέτος, όπως κάθε χρόνο, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε καθεμιά και καθέναν σας, παλαιούς και νεότερουςφίλους και γνωστούς, τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου.
Στέλνοντας τις καθιερωμένες αυτές ευχές, οφείλω να σας διαβεβαιώσωότι έχω πλήρη συναίσθηση πόσο δύσκολες θα ΄ναι ακόμα κι αυτές οι γιορτινές ημέρες και πόση αβεβαιότητα για το μέλλον διακατέχει πολλούς από σας και από τους δικούς σας.

Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση, χρόνο με το χρόνο, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008 και τον αποκλεισμό της χώρας μας από τις αγορές που μας οδήγησε το 2010 σε αναγκαστικό δανεισμό για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κοντεύει, ύστερα από 7 χρόνια πια, να γίνει κανόνας για την πλειονότητα του λαού μας.

Και γίνονται πιο δύσκολες οι συνθήκες της ζωής καθενός και της κοινωνικήςσυμβίωσης, γιατί η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά μια  αξιακή κρίση, που οδηγεί κάθε κοινωνία σε παρακμή.

Έτσι, εκτός από τα υλικά αγαθά, χάνονται σιγά-σιγά ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες, που χαρακτήριζαν πάντα την κοινωνία μας.

Όπως η φιλία, η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη που νιώθαμε δίπλα μας όσοι, π.χ. της δικής μου γενιάς, ζήσαμε κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες στην κατοχή, τον εμφύλιο και στα "πέτρινα" χρόνια που ακολούθησαν και που δεν πρέπει με τίποτα να ξαναζήσει ο λαός μας.

Δεν είναι, ασφαλώς, κατάλληλη αυτή η στιγμή, ούτε σκοπός της επιστολής μου αυτής είναι να μελαγχολήσουμε περισσότερο, εμβαθύνοντας στα βαθύτερα αίτια, τις δραματικές συνέπειες και τα χειρότερα ενδεχόμενα της κρίσης αυτής στο εξωτερικό μέτωπο της χώρας, στα εθνικά μας θέματα.

Ούτε στο τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει, πριν αυτή η κρίση εμφανιστεί και προχωρήσει ή τι πρέπει να κάνουμε τώρα για να βγούμε από το αδιέξοδο της ύφεσης και της θεσμικής αποσύνθεσης για να ορθοποδήσουμε ως λαός και ως χώρα.

Για όλα αυτά, άλλωστε, στη διάρκεια του χρόνου που φεύγει, σας  απασχόλησα κοινοποιώντας με ηλεκτρονικές επιστολές μου, τις απόψεις και προτάσεις μου και ζητώντας τις δικές σας παρατηρήσεις και αρκετοί ανταποκριθήκατε σε έναν τόσο χρήσιμο διάλογο που πρέπει να συνεχιστεί.

Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, με τον καινούργιο χρόνο, να συνεχίσω ενημερώνοντάς σας για πολλά, σκοπίμως παραλειπόμενα από τα συστημικά ΜΜΕ, που συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες τους με αυτά να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, ανασφάλεια και αγνοεί πολλά κρίσιμα ζητήματα.

Φίλες και φίλοι,

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς, δεν πρέπει όσο ζούμε να το βάζουμε κάτω.
Πρέπει να ελπίζουμε και ν' αγωνιζόμαστε, όπως μπορεί καθένας μας, ώστε ο καινούργιος αυτός χρόνος να μην πάει χαμένος, όπως αυτός που φεύγει. Αυτό προϋποθέτει ότι όλοι - και πρωτίστως αυτοί που κυβερνούν - θα μάθουμε επιτέλους, από τα λάθη και τις ιδιοτέλειες, για ν' αντιμετωπιστούν όλα και όσοι μας έφεραν ως εδώ.

Και να εργαστούμε με συνέπεια, για να επιστρέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία στην καρδιά όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *