Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΠΟ "ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ" ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΔΩΛΙΟ


φωτό και ρεπορτάζ στο www.matrix24.gr

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση κάνει  για την υπόθεση του πάρκου στην Ολύμπου και Εδέσσης ο Νίκος Πανταζής σήμερα στο blog του (κατόπιν εορτής όμως αφού το θέμα έχει πλέον κλείσει ως προς την ουσία του - θα δούμε πότε και αν θα πάει στα δικαστήρια) για τα κυλικεία, με αφορμή την σύλληψη (και ομολογία;) κυλικειάρχη σχολείου για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι πληρφορίες από τον σμπίρο μας μιλάνε για σοδομισμό ανήλικου κοριτσιού από τον κυλικειάρχη  - πλειοδότη δημόσιου δημοτικού σχολείου αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν το ανατριχιαστικό αυτό περιστατικό συνέβη ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ή ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ.

ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΜΕ, θα το γράψουμε φόρα - παρτίδα το σχολείο γιατί δεν είναι για εμάς "σκάνδαλο" μόνο όταν κάποιος νέος διεκδικητής ενός δημόσιου μαγαζιού  εμφανίζεται και δίνει περισσότερα χρήματα από τον προηγούμενο και αυτό αποδεικνύει για κάποιους ότι ο προηγούμενος διαχειριστής  (και οι προηγούμενοι του οργάνου που το μισθώνει) έχουν τελέσει "διασπάθιση δημόσιου χρήματος" (τάδε έφη Ρούσσος - τελευταίο Δ.Σ)

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Και η ευθύνη τους δεν είναι ΜΟΝΟ, ούτε καν ΚΥΡΙΩΣ οικονομίστικη.

Είναι ευθύνη ΕΥΡΥΘΜΗΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΨΟΓΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αυτό που προέχει.
Αυτά λέει η δική μας "αριστερά".
Και βέβαια αυτό ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ, αφού οι όροι διασφάλισης τέτοιας λειτουργίας γίνονται σε βάρος της κερδοφορίας.
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΥΦΟΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ!

"Δεν πρέπει να γίνονται δημοπρασίες για τα δημόσια κυλικεία, σημασία έχει η ποιότητα και η κοινωνική ευαισθησία του ανθρώπου που αναλαμβάνει να τα διαχειρίζεται" γράφει λοιπόν σήμερα ο Νίκος Πανταζής.

Τόσα χρόνια το λέμε και μας σπίλωναν ότι το λέμε για να παίρνουν τα κυλικεία οι φίλοι μας ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΛΥΑ και της πολιτικής που ακολουθήθηκε εκεί τα προηγούμενα χρόνια.

Μα ο Σταύρος Αλεξόπουλος (πχ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ.
Στο κυλικείο έγινε και ο λόγος ήταν η εκτίμηση της δουλειάς του, να θυμίσουμε.

"Έτσι έχουν μάθει, να δίνουν τα κυλικεία στους φίλους τους και να μην κάνουν διαγωνισμούς για την καλύτερη οικονομική  προσφιορά για τον δήμο αυτοί" είπε και η φίλη μας η Λούλα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, απόλυτα συνεπής βεβαίως με τον στείρο οικονομισμό του μπλοκ των δυνάμεων με τις οποίες χρόνια έχει συστρατευτεί η ίδια αλλά και ο Νίκος Πανταζής όμως παλιότερα.

Αλήθεια τι να λέει η Λούλα μετά από αυτό το περιστατικό στο δημοτικό σχολείο;;;
Να δίνονται τα κυλικεία με μοναδικό κριτήριο την οικονομική προσφορά;

"ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥΣ (συγκεκριμένα, στο θηλυκό γένος, όχι γενικά τα αδέλφια τους)" μας είπε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αναίσχυντα, ο εκκολαπτόμενος ΟΔΗΓΗΤΗΣ (Fuhrer στα Γερμανικά).
Θα επανέλθουμε σε αυτή την τοποθέτηση αυτού του χαμένου στην εξουσία πρώην αριστερού  που έχει καβαλήσει ένα καλάμι δυο φορές το μπόι του.

Την τοποθέτηση του Νίκου Πανταζή της υποδεχόμαστε πραγματικά με μεγάλη ικανοποίηση.

Και ελπίζουμε να μην είναι .... ευκαιριακή αλλά να μείνει σταθερή αντίληψή του, ανεξάρτητα προσωπικής συμπάθειας ή αντιπάθειας στον κυλικειάρχη ή τον όποιο επαγγελματία που συμβάλλεται με το δημόσιο για να συδιαχειριστεί δημόσιο χώρο (κυλικείο σε πάρκο, νοσοκομείο, πάρκινκ κλπ)

Πάντως του θυμίζουμε ότι την αντίθετη άποψη έχουν κυρίως οι πολιτικοί του σύμμαχοι και την έχει υπερασπιστεί και εκείνος στο παρελθόν.

ΥΓ:
1.  Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην δημοπρατηθεί ένα κυλικείο με μοναδικό κριτήριο το ύψος της οικονομικής προσφοράς είναι ή άσχετοι ή εν γνώση τους ψεύτες , συκοφάντες και χυδαίοι ελεινολόγοι των πολιτικών τους αντιπάλων, αυτών που  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Διότι στην διακήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχων στα κυλικεία ΒΕΒΑΙΩΣ και μπορεί αν προβλεφθούν και άλλα κριτήρια, εκτός του ύψους της οικονομικής προσφοράς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ  ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ κλπ.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΟΥΛΑΓΕ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ! 
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΙΛΑΜΕ!

Αλλιώς - χωρίς να αναφερόμαστε σε καμία συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά εντελώς γενικά μιλώντας - είναι βέβαιο ότι την υψηλότερη οικονομική προσφορά για την διαχείριση ενός δημόσιου κυλικείου - με μοναδικό αυτό το κριτήριο - μπορεί να την κάνει ο τοπικός dealer.
Αυτός μπορεί να βγάλει πολύ υψηλό νοίκι με τις πωλήσεις του.

Ε δε νομίζω ότι αυτή είναι πολύ αριστερή και κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική για να την υπερασπίζονται οι "αριστεροί".

2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Στα κυλικεία στα σχολεία, στα νοσοκομεία κλπ ΜΠΑΙΝΕΙ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΔΕΗ  στο όνομα του κυλικειάρχη ρε πανέξυπνοι - μεγάλοι φωστήρες - κατήγοροί μας, που ανακαλύψατε την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στο γεγονός ότι στις συμβάσεις της ΦΛΥΑ μίσθωσαν το κυλικείο με δημοτικό ρεύμα, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Αλλά οι ελεινολόγοι των προηγουμένων διοικήσεων της ΦΛΥΑ, κρατικοδίαιτοι αιωνίως στα πολιτικά γραφεία των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ έγιναν τώρα .... καργαριστεροί και πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουν τη νέα κωλοτούμπα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου