Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ



Η προπαγάνδα του δήμου επιχειρεί καθημερινά να παρουσιάσει το μαύρο ως κατάλευκο, την αποτυχία ως επιτυχία και το κατάμαυρο - φασίζων ως κατακόκκινο και καργαριστερό.
Το δελτίο τύπου του δήμου για την ημερίδα προσπαθεί με μεγαλοστομίες να δημιουργήσει εντυπώσεις, όπως είναι εύλογο να κάνει το γραφείο προπαγάνδας.
Αλλά μέσα σε αυτό εσύ μπορείς να ανακαλύψεις τις αλήθειες αν διαβάσει με ανοικτά μυαλά και πίσω από τις γραμμές.
Για να σε βοηθήσουμε κοκκινίσαμε αυτά που είναι ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ και ΟΔΥΝΗΡΕΣ αλλήθειες και βπολντάραεμ αυτά που είναι για γέλια.


Ημερίδα για τα ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα του Χαλανδρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 ημερίδα με αντικείμενο τα μεγάλα ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα της πόλης του Χαλανδρίου. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Σχεδίου Πόλεως της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου και επικεντρώθηκε στη διαδικασία αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου, στην πορεία εξέλιξης της Πολεοδομικής Μελέτης περιοχών “Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας” και “Πεύκο Πολίτη”, καθώς και στην ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής “Έθνος”.

Την ημερίδα άνοιξε ο Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος επεσήμανε την προτεραιότητα που έχει για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου η αντιμετώπιση των κρίσιμων πολεοδομικών ζητημάτων της πόλης, τα εμπόδια στη διαδικασία ολοκλήρωσης του χωρικού σχεδιασμού και τις σημαντικές αλλαγές για τη χωρική οργάνωση της πόλης με την κατάργηση της Ελευθέρας Λεωφόρου Πεντέλης, την παραχώρηση στο Δήμο της δημόσιας έκτασης στο Νομισματοκοπείο και τη διεκδίκηση των ΧΕΥ από το Δήμο.

Οι κεντρικές εισηγήσεις της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Τμήματος Σχεδίου Πόλης του Δήμου Χαλανδρίου, υπό το συντονισμό της Κατερίνας Νότα, MSc Αγρονόμου-Τοπογράφου Μηχανικού, Διευθύντριας Τεχνικής Υπηρεσίας, και του Γιώργου Ξυδόπουλου, Αγρονόμου-Τοπογράφου Μηχανικού, Προϊστάμενου του Τμήματος Σχεδίου Πόλης.

Ειδικότερα, στην εισήγηση της Χάιδως Μπαζάκα και της Άννας Υψηλάντη, MSc Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών, αναλύθηκε το ιστορικό της εκπόνησης της «Μελέτης Αναθεώρησης του ΓΠΣ Δήμου Χαλανδρίου», το περιεχόμενο της μελέτης έτσι όπως εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το 2014 και τα θεσμικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που έχουν ανακύψει τα δύο χρόνια από την υποβολή της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι σήμερα, τα οποία και καθιστούν αναγκαία την επικαιροποίηση και επανυποβολή της μελέτης στο Υπουργείο. Οι ομιλήτριες παρουσίασαν μία σειρά από προτάσεις επικαιροποίησης και σημειακών βελτιώσεων που θα ενσωματωθούν στη μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ, καθώς και τα βήματα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για την προώθηση της διαδικασίας αναθεώρησης του ΓΠΣ. (1).

Εκτός από τις εισηγήσεις των στελεχών του Τμήματος Σχεδίου Πόλης του Δήμου, στη συζήτηση κλήθηκαν να παρέμβουν εκπρόσωποι των δημόσιων φορέων που είναι αρμόδιοι για την παρακολούθηση και έγκριση των υπό συζήτηση μελετών. Από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρενέβη η Μικαέλα Μάλλια, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊσταμένη του Τμήματος Μητροπολιτικού, Σχεδιασμού Αθήνας-Αττικής, η οποία επεσήμανε αφενός τις δυσκολίες που προκύπτουν στις διαδικασίες έγκρισης των ΓΠΣ λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας της και των συνεχών αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, και αφετέρου έδωσε στο κοινό τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αναθεώρησης του ΓΠΣ. (2)

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής παρενέβη η Εύα Μικράκη, MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού, η οποία με τη σειρά της περιέγραψε τα εμπόδια που ανακύπτουν στη διαδικασία χωρικού σχεδιασμού, ενώ σχετικά με την εκτός σχεδίου ζώνη γύρω από το Νεκροταφείο σημείωσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια προϋποθέτει άρτια επιστημονική τεκμηρίωση. (3)

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό, με συντονισμό από τον Κώστα Γερολυμάτο, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ακολούθησε εισήγηση της Γεωργίας Παπαδοπούλου, MSc Αγρονόμου - Τοπογράφου Μηχανικού, σχετικά με την Πολεοδομική Μελέτη των περιοχών “Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας” και “Πεύκο Πολίτη” και την Πράξη Εφαρμογής της περιοχής “Έθνος”. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στο πολυκύμαντο ιστορικό της ένταξης της περιοχής Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο πόλης, τις αλλαγές που προκύπτουν στο σχεδιασμό από την κατάργηση της Ελευθέρας Λεωφόρου Πεντέλης, τη συνθετότητα των διαδικασιών εκπόνησης και έγκρισης των σχετικών μελετών και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσει με ασφάλεια η διαδικασία του σχεδιασμού.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πράσινου Ταμείου, της Υπηρεσίας Δόμησης Αγίας Παρασκευής και άλλων δήμων της Αττικής, οι μελετητές με τους οποίους συνεργάζεται το Τμήμα Σχεδίου Πόλης του Δήμου για την εκπόνηση των πολεοδομικών μελετών και σχεδίων, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης και πλήθος πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ:

(1):  Η μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο - άρον, άρον - όταν έληγε η θητεία Κουράση, το 2014, και που και τότε ξελαρυγγιαζόμαστε από έξω από το δημοτικό συμβούλιο ότι είναι ελλιπές (αναρτημένα είναι στην Πλατεία, όλα) θέλει - ΛΕΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ, όχι εμείς -  επικαιροποίηση.
Και γι' αυτή την εικαιροποίηση ο Γερολυμάτος μας είπε στο δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό ότι θα την κάνει μόνος του γιατί "επαρκεί"!


ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ!
Και αφού γίνει η επικαιροποίηση και εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό ΜΕΤΑ θα μπορεί να προχωρήσει και η μελέτη του Πεύκο Πολίτη, σου λέεν.

Ό,τι λέμε δηλαδή από το 1998 και όλο μας λένε ότι  "εμείς προτίνουμε λύση που θέει πέντε χρόνια συστηματική δουλειά" ενώ αυτοί "θα κάνουν γρήγορα, με τα μαγικά που ξέορυν". 

ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!

(2): Όπως καταλαβαίνετε  ακόμα και από το προπαγανδιστικό ΄δελτό τύπου, Υπουργείο και Περιφέρεια μας λένε ότι ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, αλλά μας το λένε "διπλωματικά". 

Και πού να ακούσεις επί λέξη τι είπαν η κα Μάλια και η κα Μικράκη.

Ειδικά για την ζώνη γύρω από το νεκροταφείο, που είναι η άκρη του κουβαριού, όπως χρόνια σου λέμε, την ώα που οι άλλοι κουνάνε  το μαγικό ραβδί και φωνάζουν γιατί δεν πάει η πολεοδόμηση στην μάντρα του νεκροταφείου ώστε να χτίστουν ωραίες, γεμάτες υγειινή, κατοικίες .... διπλά στις τελευταίες κατοικίες και την φορμόλη.

(3): ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ! Κάνουνε αναρτήσεις, αυξάνουν τον λογαριασμό στον μάγκα μελετητή που έχε ιβγάλει λογαριασμό πάνω από 1 μύριο ευρώπουλα για μια μελέτη, λένε στους δημότες τον Φλεβάρη ότι "θα κάνουμε την τελευταία ανάρτηση τον Σεπτέμβριο και τελειώσαμε, η μελέτη φεύγει για έγκριση  - αν είναι δυνατόν - και τώρα τους  λένε "Ξέρετε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σην εκπόνηση και έγκριση των μελετών που χρειάζονται."

ΖΗΣΕ ΜΑΥΡΕ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου