Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL // ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ 16.11.2016

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομικής το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του ΙΑΣΩ General σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό για το ρόλο του παθολογοανατόμου στη διάγνωση, την πρόβλεψη και τη στοχευμένη θεραπεία των νόσων, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09.00-14.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα γνωρίσουν απο κοντά τους ιατρούς που βρίσκονται πίσω απο το μικροσκόπιο, θα δουν αυτό που εκείνοι βλέπουν, θα μάθουν πώς ερμηνεύουν τις μικροσκοπικές εικόνες και πώς τα ιστολογικά ευρήματα οδηγούν στην τελική διάγνωση στην οποία βασίζεται η θεραπευτική απόφαση. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό θα τους ξεναγήσει στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του ΙΑΣΩ General, θα απαντήσει σε απορίες και θα τους εξηγήσει τα στάδια μιας βιοψίας από την παραλαβή του προς εξέταση υλικού μέχρι την τελική διάγνωση.

Η Παθολογική Ανατομική είναι ιατρική ειδικότητα θεμελιώδους σημασίας για τη φροντίδα του ασθενούς. Ο παθολογοανατόμος εξετάζει μακροσκοπικά (με γυμνό μάτι) και μικροσκοπικά (με το κοινό ή το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) ιστούς, κύτταρα ή και όργανα ασθενών και καταλήγει σε διάγνωση. Ιδιαίτερο διαγνωστικό εργαλείο είναι η ταχεία βιοψία με την οποία ο παθολογοανατόμος καλείται να δώσει στο χειρουργό, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, άμεση απάντηση για την παρουσία ή όχι κακοήθειας αλλά και για την έκταση αυτής, με βάση την οποία λαμβάνεται διεγχειρητικά θεραπευτική απόφαση και επιλέγεται το κατάλληλο είδος επέμβασης. Επιπλέον, με την ανάλυση δεικτών/χαρακτηριστικών επιθετικότητας των όγκων και άλλων προβλεπτικών δεικτών (βιοδεικτών) προβλέπει την εξατομικευμένη απάντηση του κάθε ασθενή σε ορισμένη θεραπευτική αγωγή.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:

Τμήμα Marketing & Eπικοινωνίας ΙΑΣΩ General: Μάγδα Λαμπροπούλου, τηλ.: 210 6502090, e-mail: m.labropoulou@iaso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου