Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

N. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΓΠΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το ισοζύγιο πρασίνου στην πόλη μας είναι αρνητικό. Το Χαλάνδρι μας από προάστιο έχει μετατραπεί σε μπαρούπολη και με την νέα πρόταση για το ΓΠΣ του Συμεών και της παρέας του θα ξεπεράσει σε κάλος την συμπαθή Κυψέλη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολεοδόμος για να το διαπιστώσει. Μια απλή ανάγνωση της πρότασης αναθεώρησης αρκεί και στον πλέον αδαή να αντιληφθεί το έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος της πόλης μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Οι σελίδες είναι πολλές. Αν δεν κάνω λάθος γύρω στις 160. Κάθισα και τις διάβασα επιμελώς διότι θέλω να είμαι ενημερωμένος πολίτης και διότι ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου «προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος» πρέπει να βοηθήσω στην διατύπωση προτάσεων του συλλόγου μας. Τις προτάσεις θα τις μάθετε ελπίζω άμεσα από δελτίο τύπου του συλλόγου μας. Εδώ θα επικεντρώσω σε παρατηρήσεις πάνω στα κραυγαλέα αν και στις λεπτομέρειες κρύβεται συνήθως η ουσία. Γιατρό σύντομα και ανάλογα με τις εξελίξεις , θα επανέλθω.

Σε μια πόλη με αρνητικό ισοζύγιο πρασίνου και με το κέντρο της απροσπέλαστο ,λόγω του κυκλοφοριακού και της άναρχης ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων θα περίμενε κανείς από την δημοτική αρχή να παρουσιάσει μια πρόταση ΓΠΣ που να έχει ένα όραμα και μια προοπτική τουλάχιστον 30 χρόνων για την πόλη μας. Η αλήθεια είναι σκληρή. Όραμα δεν υπάρχει. Η πόλη μας υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούνται. Παρανομίες και αυθαιρεσίες νομιμοποιούνται.

1. Η Ριζάριος και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, απέναντί από το «Γκολτντεν χολ», από το υπάρχον ΓΠΣ χαρακτηρίζονται ως αδόμητες περιοχές, δηλαδή ως περιοχές πρασίνου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προτείνει να δοθεί συντελεστής δόμησης 0,4 . Η σημερινή δημοτική αρχή το αποτελείωσε. Προτείνει να οικοδομηθεί μόνο !!! για εκπαιδευτήρια αυξάνοντας συγχρόνως τον συντελεστή δόμησης!!!. Έτσι εξυπηρετεί ο αξιότιμος δήμαρχος μας τον προϊστάμενό του Αρχιεπίσκοπο , που θέλει να χτίσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο , κόβοντας το οξυγόνο από τους κατοίκους του Συνοικισμού και του Πολύδροσου.

2. Στο υπάρχον ΓΠΣ προβλέπεται, περιφερικά του νεκροταφείου αδόμητη ζώνη, δηλαδή ζώνη πρασίνου, πλάτους 250 μέτρων. Με την πρότασης δημοτικής αρχής, η αδόμητα ζώνη περιορίζεται στα 50 μετράν. Δηλαδή μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων πρασίνου παραδίδεται για τσιμεντοποίηση. Προφανώς εξυπηρετώντας άγνωστα αυτή την στιγμή μεγαλοσυμφέροντα σε βάρος της αναπνοής των συμπολιτών μας στο Πάτημα.

3. Αντί να προταθεί μείωση των συντελεστών δόμησης και του ύψους των μελλοντικών κτιρίων στις αδόμητες περιοχές, η πρόταση της δημοτικής αρχής προβλέπει μεταφορά συντελεστή δόμησης από άλλες περιοχές κα τα μήκος των οδών Δουκήσης Πλακεντίας και Αγίας Παρασκευής. Στην δε λεωφόρο Πεντέλης την ανάπτυξη γραμμικού εμπορικού κέντρου. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτές τις οδικές αρτηρίες θα αναπτυχθούν τεράστια οικοδομήματα με συνέπεια την υποβάθμιση της ζωής των Χαλανδραιων στις παράπλευρες γειτονιές, υπερ. της ικανοποίησης ιδιωτικών συμφερόντων και υπερ. του χρηματικού κέρδους εργολάβων , οικοπεδούχων και Επιχειρηματιών.

Αυτά προς το παρόν. Η σύγκληση άρον –άρον της Επιτροπής «διαβούλευσης» , δείχνει ότι όλα αυτά γίνονται συνειδητά και υστερόβουλα. Επιχειρείται να περάσει λάθρα το προτεινόμενο ΓΠΣ .Δείχνει επίσης ενοχή και φόβο μπροστά στην οργή των ενημερωμένων πολιτών. Η «επιτροπή διαβούλευσης» είναι ένα προσχηματικό και αποπροσανατολιστικό όργανο του «Καλλικράτη» με δημοκρατική επίφαση , το όποιο χρησιμοποιεί ο «αντικαλλικρατικός !!! δήμαρχος» μας για να θάψει οριστικά το μέλλον της πόλης μας. Συμπολίτες μου γρηγορείτε.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *