Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησε και στα σχολεία του Χαλανδρίου το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ


Από το 16ο Δημοτικό σχολείο ξεκίνησε και στο Χαλάνδρι, το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού "Έλα στον κύκλο μας", που υλοποιείται από τον  ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής.

Το σχολείο επισκέφθηκαν, η Περιφερειακή Σύμβουλος – Μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κα Σοφία Κορωναίου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, με σκοπό την  ενεργοποίηση του προγράμματος,  εντάσσοντας σχολεία της πόλης στις σχετικές  ενημερωτικές δράσεις και εξοπλίζοντας τα με το απαραίτητο υλικό.

Αρχικά, παρουσία του Διευθυντή κου Γιώργου Μπούρκουλα έγινε ενημέρωση από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Κορωναίου στους μαθητές του σχολείου, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και πως θα αξιοποιείται για κοινωνικούς σκοπούς το ανακυκλωμένο χαρτί από τον ΕΔΣΝΑ, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος κος Ρούσσος συζήτησε με τα παιδιά για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος , έχουν ήδη τοποθετηθεί μεγάλοι κάδοι συλλογής σε σχολεία, ενώ στους διαδρόμους τοποθετούνται χάρτινοι κάδοι «χαρτοφάγοι» για να πετάνε οι μαθητές τα άχρηστα χαρτιά.

Σε προγραμματισμένες ημερομηνίες το ειδικό φορτηγό του ΕΔΣΝΑ – από το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μια επιτόπου αποκομιδή έξω από το σχολείο τους – θα περνά και θα συλλέγει το χαρτί.

Στην εκδήλωση-παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της α' βάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, η κα Λένια Αγγελοπούλου Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και η Προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου κα Ιωάννα Καμπούρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *