Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΈχω φυλάξει ένα θέμα, μια μίνι έρευνα που έκανα την προηγούμενη βδομάδα και είπα να το ξεφουρνίσω μετά τον 15αύγουστο για να μην "δώσω πόνο" μέσα στην θερινή ραστώνη.

Αφορά φέσια. Νέα φέσια. Πολλά φέσια.
Λογαριασμούς.
"Την θλιμμένη θλίψη" που λέει και ο Προύσαλης στην "Ιταλίδα από την Κυψέλη".
¨Εχει να κάνει και με την θλίψη του συναδέλφου του Κώστα Αγγελή.

Η δημοτική υπηρεσία - βεβαίως, βεβαίως - δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Ποιος 15αύγουστος, σου λέει. Έλα να κάνεις ρύθμιση οφειλών.

Το δελτίο τύπου Ανακοίνωση για την ρύθμιση οφειλών (10/8/2017 με τα της ρύθμισης ανέβηκε στο site του δήμου, κάνε κλικ να το διαβάσεις αν σε ενδιαφέρει (σιγά που δεν θα σε ενδιαφέρει, όλο και κάτι θα χρωστάς.

Όμως με ευκαιρία το δελτίο τύπου ας φέρουμε το θέμα και στα μαγαζιά της πλατείας.

Αυτά ντε που έκλεισαν επειδή ο Μαδούρο έκανε τους κομμουνισμούς του στην Μπολιβαριανή δημοκρατία; Ε αυτά.

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν - λοιπόν - ως γνωστόν, εδώ που δεν είναι μπολιβαριανή η δημοκρατία, είναι μπαμπουινική ευρωπαϊκή αποικία, είχαν ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ δημοτικό χώρο που έβγαζαν τραπεζάκια, ως γνωστόν.

Και γι' αυτά πληρώνεις - θεωρητικά μιλώντας-  τον δήμο ως γνωστόν.
Πληρώνεις όμως;

¨Η αφήνεις συσσωρεύεται το χρέος, κάνεις και καμιά ρύθμιση πού και πού για το ξεκάρφωμα και μετά από πέντε χρόνια κλείνεις το μαγαζί για κανένα μήνα (Αύγουστο συνήθως που οι πελάτες έχουν φύγει από το Χαλάνδρι και έχουν πάρει τις θάλασσες και τα βουνά) κάνεις μια νέα εταιρία και φτου και από την αρχή;

Και για να μην βγει καμιά υποκριτόφατσα και μιλάει για "υποθέσεις" και "παραπληροφόρηση" να σας πω ότι το θέμα έχει ερευνηθεί σε λεπτομέριες που δεν γράφονται βεβαίως, διότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα.
(Και εμείς δεν χρειαζόμαστε ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥΣ για να ξέρουμε τα όριά μας).

Από τις δύο εταιρίες λοιπόν που έκλεισαν η μία ήταν τύπος και υπογραμμός προς τον δήμο.

Η ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ χρωστάει της Μιχαλούς. Και τώρα - λέει - θα βεβαιωθεί η οφειλή (καμιάς πενταετίας μισθώματα για το φιλέτο του Χαλανδρίου) στην ΕΤΑΙΡΕΊΑ λέει. Αυτή που έκλεισε.

Γράφτα και κλάφτα δηλαδή.

Και ποιος θα πληρώσει "την θλιμμένη θλίψη" μπαμπουίνο μου;

ΞΕΡΕΙΣ;;;

ΝΑΙ! ΝΑΙ1
ΕΣΥ!

ΥΓ: Γνωρίζω ότι αυτό που τώρα θα γράψω ως πρόταση είναι πολύ μπολιβαριανό για τα γούστα του μέσου ευρωπέου αλλά μήπως θα έπρεπε αυτό το θέμα να διευθετηθεί με σύνδεση των υποχρεώσεων προς τον δήμο και ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ των ακινήτων;
Που τώρα θα ξανανοικιάσει σε άλλη ετιαρεία το μαγαζί  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ;

Βεβαίως θα μου πείτε ότι "τι φταίει ο ιδιοκτήτης αν ο ενοικιαστείς έπεσε έξω".
Ναι αλλά πόσο μεγαλύτερο νοίκι παίρνει ο ιδιοκτήτης που εκτός του μαγαζιού του νοικιάζει και την πλατεία για να είναι δεδομένο ότι ο δήμος θα την δίνει σε όποιον θέλει αυτός, σε όποιον του δίνει τα περισσότερα.

Και τελικά από αυτή την υπεραξία ο δήμος, ο δημότης να παίρνει ... μόνο την θλίψη;
Δεν λέει.
Νομίζω.
(Ξέρω, άρχισα πάλι τους σοσιαλισμούς ... ΑΣΤΕΙΟ, ΧΑΖΟ).

ΥΓ 2: ΑΓΓΕΛΗ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου