Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΟΚΑΠΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Έκθεση Φωτογραφίας_I FEEL SLOVENIA @Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. ΚΑΡΥΔΗΣ, Φιλοθέη | Εγκαίνια> Τετάρτη 11.10, 19:00

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
I Feel Slovenia (Νιώθω τη Σλοβενία)
Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης»
(Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη)
10-17 Οκτωβρίου 2017

Η Σλοβενία, ένα από τα νεότερα ευρωπαϊκά κράτη, βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις, την Πανοναϊκή Πεδιάδα και την Αδριατική Θάλασσα, καθώς και σε σταυροδρόμι βασικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων, αλλά και διαφορετικών γλωσσών.

Το 1991 απέκτησε την ανεξαρτησία της, και πέρυσι γιόρτασε μάλιστα τα 25α γενέθλιά της.

Μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες, μέσα από τον φακό φημισμένων Σλοβένων φωτογράφων, παρουσιάζει τι είναι στην πραγματικότητα η Σλοβενία και διηγείται την εξαιρετική ιστορία της ​​– μια χώρα ‘μπουτίκ’, καταπράσινη και δραστήρια, η οποία επικεντρώνεται στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η έκθεση φωτογραφίας I Feel Slovenia (Νιώθω τη Σλοβενία) απεικονίζει την πλούσια φυσική, πολιτιστική και κοινωνική κληρονομιά της Σλοβενίας, τα διάσημα και τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα που είναι κρυμμένα στο αλλιώτικο τοπίο της - πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, καθώς και τις ποικίλες δραστηριότητες του λαού της.

Αξίζει να σας θυμίσουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία: Ο παλαιότερος ξύλινος τροχός του κόσμου ανακαλύφθηκε στη Σλοβενία, η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βιοποικιλότητας, το μεγαλύτερο υπόγειο φαράγγι στον κόσμο, τη μεγαλύτερη διαλείπουσα λίμνη στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής επικράτειας που περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000, ενώ είναι μία από τις πλουσιότερες σε νερό ευρωπαϊκές χώρες.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτυπώνουν, λοιπόν, ενδεικτικές εικόνες της φύσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Σλοβενίας και της ζωής του λαού της.

Επίσημα Εγκαίνια: Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Τρίτη 10 – Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: 15:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου